Hem / Blogg /

Stöd Musikhjälpen

Vi på MM Sports är med och stöttar Musikhjälpen i deras årliga insamling. Skänk en gåva, stor som liten, och var det du med!

Vad är Musikhjälpen?

Musikhjälpen är ett radio- och tv-sänt insamlingsprojekt som hålls årligen med syfte att skänka pengar till välgörande ändamål genom musik och engagemang. Tre programledare placeras i en ”glasbur” i hela sex dygn och sänder radio och TV 24 timmar om dygnet. Genom artister som uppträder, besök av kända personer och låtönskningar från publik bidrar samtliga till insamlingen.

Musikhjälpen 2019 – Sex är inte ett vapen

Ett utdrag från Musikhjälpens hemsida:

I år samlar Musikhjälpen in till temat sexuellt våld i krig och konflikt. Väpnade grupper kan utföra våldtäkter på öppen gata eller attackera barn på väg till skolan som strategi för att sprida skräck, hämnas och tvinga människor på flykt. Extremistgrupper kidnappar människor och håller dem som sexslavar för att locka till sig unga män eller tjäna pengar genom slavhandel. Sexuellt våld behöver inte vara beordrat och förövarna är inte bara soldater eller väpnade grupper. I samhällen där våld normaliseras och laglöshet breder ut sig ökar sexuellt våld även bland lokalbefolkning, biståndsarbetare och fredsbevarande soldater.

Bidragen till Musikhjälpen kan bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare, till hjälp att driva rättsprocesser och möjlighet till utbildning för att undvika en framtid i fattigdom och utsatthet. Pengarna kan även gå till att skapa säkra platser i osäkra miljöer. En viktig del är också att stötta det förebyggande arbetet för att förändra de negativa normer och attityder som ligger till grund för sexuellt våld.” – Musikhjälpen

Musikhjälpen 2019 går av stapeln på Stora torget i Västerås mellan 9–15 december under ledning av Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg.

MM Sports för Musikhjälpen

Vi på MM Sports vill givetvis vara med och bidra och har därför startat en insamling för Musikhjälpen. Alla bidrag är välkomna, stora som små, för att tillsammans hjälpa till. Lämna ett bidrag här!

15% Rabatt