Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Ökad prestation & uthållighet med rödbeta

Vill du orka prestera hårdare och längre? Då ska du ladda upp med rödbeta både inför träning och tävling!

Vad är rödbetor bra för?

Rödbetan är en rotfrukt som är rik på både antioxidanter och andra nyttigheter samt ämnen så som bland annat nitrat. Nitrat är en storfavorit hos idrottare och atleter som vill maximera sin uthållighet och arbetskapacitet. I kroppen omvandlas nitrater på naturlig väg till kväveoxid, vilket leder till ökat blodflöde när kärlen vidgar sig. Syretransporten till musklerna boostas, vilket resulterar i högre uthållighet och bättre prestationsförmåga. Det är en av flera fördelar med just rödbetor och dess innehåll. Utöver detta bidrar rödbetor med flera positiva hälsoeffekter. Rödbeta renar till exempel kroppen, förbättrar immunförsvaret, sänker blodtryck och boostar den mentala hälsan på flera olika sätt.

Rödbetor, rödbetsjuice, frön och salladsblad mot ljusrosa bakgrund

Rödbetspulver eller rödbetsjuice

Är du personen som älskar en runda ute i löpspåret? Du kanske rentutav är med och tävlar i olika lopp? Om så är fallet är rödbetan en vinnande ingrediens för just dig. Rödbetsjuice är redan en populär dryck bland löpare och motionärer. Utifrån ovan nämnt kan man enkelt förstå varför. Vad många inte vet är att rödbetsjuicen har sina nackdelar när det mäts mot rödbetspulver.

Ett exempel som talar till rödbetspulvrets fördel är när det kommer till mängden nitrater – vilket är den ingrediens man vill åt för att på bästa sätt öka sin prestation och uthållighet. För att komma upp i samma mängd nitrater via rödbetsjuice som du får från Body Science rödbetspulver krävs det att du dricker stora mängder. Det är av förklarliga skäl inte optimalt då du helst inte vill springa runt med massa överflödig vätska som skvalpar runt i magen.

Ytterligare ett exempel är att då du köper rödbetspulver får du hem en mindre mängd på grund av att det är i koncentrerad form men trots en mindre mängd räcker det bra mycket längre än då du köper rödbetsjuice. 1 kg rödbetspulver motsvarar cirka 30 liter juice.

Rödbetspulver är dessutom enkelt att ha hemma och i många fall billigare än rödbetsjuice med tanke på dess kvantitet. Är du en löpare eller motionär av något slag som reser en del gör rödbetspulvret vardagen enklare för dig. Det är smidigare att packa ned en burk pulver om du ska iväg på ett långdistans-lopp eller OCR-lopp i utlandet, än vad det är att packa med sig flera liter rödbetsjuice.

Vill du även försäkra dig om att inte inta onödiga mängder socker är rödbetspulver, som är en sockerfri produkt, ett kosttillskott att rekommendera framför rödbetsjuice då juicen ofta inte är sockerfri.

Förbered dig med rödbeta som kosttillskott

Rödbetor är en självklarhet bland kosttillskott och finns bland annat i pulverformat där du kan få en riktig nitratboost och antioxidantbomb! Se till att du får i dig rätt innehåll för att öka både din prestationsförmåga och uthållighet genom att klicka hem rödbetspulver från Body Science, som är just en blandning av rödbetor och spenat. Formulan består av 8 gram rödbetspulver och 2 gram spenatpulver, vilket ger dig hela 400 mg prestationshöjande nitrater per portion!

Utmärkt
Baserat på 10126 omdömen
3 timmar sedan
Bra produkter till rimliga priser

Bra produkter till rimliga priser

Alfonso David Roldan Montero
14 timmar sedan
Bra kvalitet och priser!

Bra kvalitet och priser!

Daniel
17 timmar sedan
Snabb leverans och god produkt :)

Snabb leverans och god produkt :)

Anna Norgren
18 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans. Prisvärd diet shake med god smak.

kund
19 timmar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans , underbara priser bra produkter

Abu biceps
1 dag sedan
Lika bra som vanligt!!!!

Lika bra som vanligt!!!!

Linda Marie
2 dagar sedan
Alltid lika bra service

Alltid lika bra service

kund
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans, bra produkter & bra pris 👍👍👍

Sabina Pannwitz
3 dagar sedan
Snabb och smidig leverans och bra…

Snabb och smidig leverans och bra produkter, som alltid.

Karin
3 dagar sedan
Snabb leverans och bra produkter.

Snabb leverans och bra produkter. Väldigt nöjd.

Magnus
3 dagar sedan
Snabbt enkelt och bra

Snabbt enkelt och bra

Christer Jakob Thell
3 dagar sedan
Nöjd kund sen många år!

Bra produkter! Bra priser! Rekommenderar varmt mmsports till nära och kära!

Patrik W
Ny kund?