Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Ökad prestation & uthållighet med rödbeta

Vill du orka prestera hårdare och längre? Då ska du ladda upp med rödbeta både inför träning och tävling!

Vad är rödbetor bra för?

Rödbetan är en rotfrukt som är rik på både antioxidanter och andra nyttigheter samt ämnen så som bland annat nitrat. Nitrat är en storfavorit hos idrottare och atleter som vill maximera sin uthållighet och arbetskapacitet. I kroppen omvandlas nitrater på naturlig väg till kväveoxid, vilket leder till ökat blodflöde när kärlen vidgar sig. Syretransporten till musklerna boostas, vilket resulterar i högre uthållighet och bättre prestationsförmåga. Det är en av flera fördelar med just rödbetor och dess innehåll. Utöver detta bidrar rödbetor med flera positiva hälsoeffekter. Rödbeta renar till exempel kroppen, förbättrar immunförsvaret, sänker blodtryck och boostar den mentala hälsan på flera olika sätt.

Rödbetor, rödbetsjuice, frön och salladsblad mot ljusrosa bakgrund

Rödbetspulver eller rödbetsjuice

Är du personen som älskar en runda ute i löpspåret? Du kanske rentutav är med och tävlar i olika lopp? Om så är fallet är rödbetan en vinnande ingrediens för just dig. Rödbetsjuice är redan en populär dryck bland löpare och motionärer. Utifrån ovan nämnt kan man enkelt förstå varför. Vad många inte vet är att rödbetsjuicen har sina nackdelar när det mäts mot rödbetspulver.

Ett exempel som talar till rödbetspulvrets fördel är när det kommer till mängden nitrater – vilket är den ingrediens man vill åt för att på bästa sätt öka sin prestation och uthållighet. För att komma upp i samma mängd nitrater via rödbetsjuice som du får från Body Science rödbetspulver krävs det att du dricker stora mängder. Det är av förklarliga skäl inte optimalt då du helst inte vill springa runt med massa överflödig vätska som skvalpar runt i magen.

Ytterligare ett exempel är att då du köper rödbetspulver får du hem en mindre mängd på grund av att det är i koncentrerad form men trots en mindre mängd räcker det bra mycket längre än då du köper rödbetsjuice. 1 kg rödbetspulver motsvarar cirka 30 liter juice.

Rödbetspulver är dessutom enkelt att ha hemma och i många fall billigare än rödbetsjuice med tanke på dess kvantitet. Är du en löpare eller motionär av något slag som reser en del gör rödbetspulvret vardagen enklare för dig. Det är smidigare att packa ned en burk pulver om du ska iväg på ett långdistans-lopp eller OCR-lopp i utlandet, än vad det är att packa med sig flera liter rödbetsjuice.

Vill du även försäkra dig om att inte inta onödiga mängder socker är rödbetspulver, som är en sockerfri produkt, ett kosttillskott att rekommendera framför rödbetsjuice då juicen ofta inte är sockerfri.

Förbered dig med rödbeta som kosttillskott

Rödbetor är en självklarhet bland kosttillskott och finns bland annat i pulverformat där du kan få en riktig nitratboost och antioxidantbomb! Se till att du får i dig rätt innehåll för att öka både din prestationsförmåga och uthållighet genom att klicka hem rödbetspulver från Body Science, som är just en blandning av rödbetor och spenat. Formulan består av 8 gram rödbetspulver och 2 gram spenatpulver, vilket ger dig hela 400 mg prestationshöjande nitrater per portion!

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

7 Bröstövningar för dina bröstmuskler

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15284 omdömen
Verifierat
Passar perfekt 🤩 jätte nöjd

Passar perfekt 🤩 jätte nöjd

Verifierat
Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt

Verifierat
Lätt att lägga order och kort…

Lätt att lägga order och kort leveranstid👍

Verifierat
Så bra smaker på Whey.

Så bra smaker på Whey.

Verifierat
Snabb leverans på varor

Snabb leverans på varor. Inget krångel

Verifierat
Bra varor, beskrivningar stämmer

Enkel shopping, tydliga varubeskrivningar, bra priser på proteinpulver och kreatin. Nöjd och glad överlag.

Verifierat
Snabb hantering!

Snabb hantering!

Verifierat
Produkten levde upp till…

Produkten levde upp till förväntningarna och leveransen var snabb

Verifierat
Bra produkter affären lättåtkomlig…

Bra produkter affären lättåtkomlig trevlig personal

Verifierat
Allt fungerade bra och snabbt

Allt fungerade bra och snabbt

Verifierat
Enkelt att beställa och bra och snabb…

Enkelt att beställa och bra och snabb leverans

Verifierat
Bra vara snabb leverans 😊

Bra vara snabb leverans 😊

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?