Fri frakt från 499 kr
1-2 vardagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 

L-leucin

Aminosyran leucin är avgörande för effektiv muskeluppbyggnad genom dess förmåga att stimulera proteinsyntesen.

Vad är l-leucin?

Leucin är en essentiell aminosyra som framför allt ingår i de populära kosttillskotten BCAA och EAA. Leucin ingår naturligt i protein och är avgörande när det kommer till muskelbyggning. Att leucin är en essentiell aminosyra betyder att den är livsnödvändig och att vi behöver få i oss den via kosten då kroppen inte har förmåga att själv producera den.

Effekter med l-leucin

Forskning visar att leucin är den aminosyra med störst inverkan på muskeluppbyggnaden och proteinsyntesen. När vi tränar hamnar kroppen i en katabol fas, vilket betyder att musklerna bryts ner fram till dess att vi äter nästa gång. Nivån av leucin ger kroppen en indikation på hur mycket aminosyror som finns tillgängligt. Höga nivåer stimulerar proteinsyntesen, det vill säga den muskelbyggande processen. Genom att komplettera med ett extra intag av leucin kan effekten av muskelnedbrytning minskas och i stället ökar muskeluppbyggnaden.

Utöver att leucin är en fördel när det handlar om att bygga muskler, har det också bevisad effekt för fettförbränning. Till skillnad från andra aminosyror omvandlas inte leucin till kolhydrater, därför är aminosyran lämplig att ta före förbränning på morgonen samt vid lågkaloridiet eftersom den hämmar muskelnedbrytning.

Kosttillskott med l-leucin

Eftersom leucin är en proteinkälla får vi ofta i oss den när vi äter mat som innehåller protein, men upptaget sker ganska långsamt. Det beror på att leucin konkurrerar med andra aminosyror och näringsämnen som fett och fibrer som också upptas genom maten vi äter. Det kan också finnas andra tillfällen där ett kosttillskott med leucin kan vara nödvändigt, till exempel om du går på en specifik diet, om du äter en plantbaserad kost eller om du helt enkelt äter väldigt lite protein i dina måltider.

Leucin finns i olika typer av proteinpulver, i kosttillskotten BCAA, EAA och HMB, samt i sin fria form där den kallas l-leucin. Ett enskilt kosttillskott med l-leucin gör det möjligt för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig ämnet snabbare eftersom det inte behöver brytas ned först likt ett protein. Ett tillskott med leucin kan tillsättas i en PWO eller annat kosttillskott där leucinhalten är låg för att öka ditt proteinintag.

När och hur mycket l-leucin bör man ta?

Hur mycket leucin du behöver är högst individuellt beroende på hur din dagliga kost ser ut, men ett riktmärke är mellan 3–5 gram (3000-5000mg) per dag. Eftersom leucin tas upp lättast på fastande mage är det en fördel att ta tillskottet på morgonen, mellan måltider, innan ett träningspass eller innan sänggående.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
  • Egenskaper
Bäst­säljare
4 Recensioner
100 % instantiserat leucin. Veganskt.
Body Science
219:-
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
1-2 vardagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13764 omdömen
Verifierat
Alltid jättenöjd med mmsports

Alltid jättenöjd med mmsports

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt, lätt o rätt! :)

Verifierat
Diet shake choklad

Köpte diet shake choklad och den är verkligen jätte god och smidig att blanda till

Verifierat
Alltid snabb leverans och väldigt hög…

Alltid snabb leverans och väldigt hög kvalitet på produkterna

Verifierat
Snabbast i landet

Beställde från olika gymbutiker på nätet och ni levererade snabbast.

Verifierat
Snabb lösning av mitt problem

Mitt paket kom bort på posten. Detta fixades snabbt! Tack till Emma för trevligt bemötande och kompensation!

Verifierat
Bra kundservice

Bra kundservice, gick och chatta och få information och därav köpte jag produkten. Relativt snabb frakt, går ok o betala, bra pris.

Verifierat
Snabb leverans och utmärkt kvalité

Snabb leverans och utmärkt kvalité

Verifierat
Jag har testat choklad/banan

Jag har testat choklad/banan! Det är riktigt gott! Ska testa vanilj och jag gissar att det är lika gott

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, giller era produkter. Aldrig köpt kläder hos er innan men köpte denna gången en Cropad tröja och är tvärnöjd. XLNT energidryck är också en favorit hos er. Något jag alltid beställer när det väl är dags. Era proteinpulver har en konstig bismak dock tyvärr och det gör att jag tyvärr väljer att köpa detta hos andra..:(

Verifierat
Alltid bra!

Alltid bra varor till bra pris. Snabb leverans och ofta erbjuds gratis leverans vilket är strålande!

Verifierat
Alltid personlig och kunnig service

Alltid personlig och kunnig service. Och väldigt trevlig, sympatisk personal. Me likey.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?