Fri frakt t.o.m. 19/5
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Protein Deals + fri frakt avslutas om 13:56:35
Hem / Blogg /

7 Bröstövningar för dina bröstmuskler

Bröst är en populär muskelgrupp att träna när det kommer till gymträning, särskilt för dem som strävar efter en välutvecklad och stark överkropp. För att få till ett bra och effektivt träningspass för dina bröstmuskler är det viktigt att inkludera olika bröstövningar som engagera både den övre och nedre delen av muskeln. Det är även bra variera dina bröstövningar i antal set, antal reps och vikter för att utmana dig själv under varje pass. Vi guidar dig igenom 7 olika bröstövningar för dina bröstmuskler att inkludera i ditt nästa överkroppspass. 

Bänkpress

Bänkpress är en effektiv övning för att bygga styrka och muskelmassa i överkroppen, särskilt i bröstet, deltamusklerna och triceps. För att maximera fördelarna är det viktigt att utföra övningen med rätt teknik. Börja med att ligga plant på bänken, fötterna stadigt placerade på golvet och ha en lätt båge i ryggen. Greppa skivstången med händerna något bredare än axelbredd och sänk skivstången kontrollerat till bröstet. Håll armbågarna i en vinkel på 90 grader och pressa sedan skivstången upp till utsträckta armar. Det är viktigt att tänka på att inte ha överdriven båge i ryggen och att använda en stabil och jämn rörelse. Börja träna med en lättare vikt för att finslipa tekniken innan du gradvis ökar motståndet.

Hantelpress

Hantelpress är en bra bröstövning som engagerar flera muskelgrupper samtidigt och bidrar till att bygga styrka och definition i axlar, triceps och övre delen av bröstet. Hantelpress liknar bänkpress, men utförs istället med hantlar liggandes på en rak, lutande eller sned bänk. För en god teknik i hantelpress, börja med att luta bänken. Genom att utföra övningen med olika lutning på bänken, har du möjlighet att nå olika delar av bröstmuskeln. Sätt dig sedan på bänken och ta en hantel i varje hand vid axelhöjd. Håll ryggen rak och bålmuskulaturen aktiverad. Pressa sedan hantlarna rakt upp över huvudet med utsträckta armar och återgå kontrollerat till startpositionen. Det som är viktigt att tänka på vid hantelpress är att undvika svank i ryggen och överdriven lutning. Det är också viktigt att justera vikten efter din förmåga och fokusera på en jämn, kontrollerad rörelse innan du ökar vikterna. Hantelpress är inte bara en bra bröstövning utan hjälper också till att förbättra stabilitet och muskelbalans.

Flyes med hantlar

Hantelflyes är en bra bröstövning som isolerar bröstmusklerna och bidrar till att forma och definiera bröstet. För att utföra flyes med rätt teknik kan du ligga på en bänk med en hantel i varje hand, armarna något böjda och handflatorna pekandes mot varandra. Sänk långsamt hantlarna ut åt sidorna med en mjuk böjning i armbågarna för att känna stretch i bröstmusklerna. Pressa sedan hantlarna tillbaka till startpositionen med en kontrollerad rörelse. Fokusera på att hålla en stabil bål och undvik att översträcka armbågarna. Hantelflyes är perfekta övning för att nå de yttre delarna av bröstet och kan anpassas med olika vikter för att passa din styrkenivå. 

Dips

Dips är en bra övning som engagerar flera muskelgrupper samtidigt, såsom på bröstmusklerna, axlarna och triceps. För att utföra dips korrekt, placera händerna på två upphöjda ytor (som dip-bars eller bänkar) och lyft kroppen upp så att armarna är helt utsträckta. Sänk sedan kroppen nedåt genom att böja armbågarna tills överarmarna är parallella med marken eller något under. Pressa dig sedan uppåt till startpositionen med kraft från bröstet och triceps. 

Armhävningar

Armhävningar, även kända som push-ups, är en effektiv övning som ger träning åt flera muskelgrupper i övre kroppen. Genom att stärka bröstet, axlarna, triceps och bålen är armhävningar en bra övning att inkludera i sin träningsrutin. För att utföra armhävningar, placera händerna på marken i axelbredd, sträck ut benen och håll kroppen rak som en planka. Sänk kroppen genom att böja armbågarna tills bröstet nästan nuddar marken och tryck sedan upp till startpositionen. Armhävningar är mångsidiga och kan varieras för att utmana olika muskelgrupper genom att justera handpositionen eller inkludera variationer som breda eller smala grepp. Med regelbunden träning av armhävningar kan du bygga styrka och definition i överkroppen samtidigt som du förbättrar din totala kroppsstabilitet.

Cable crossover

Cable Crossover är en mångsidig övning som fokuserar på att isolera och stärka bröstmusklerna. Genom att använda en kabelmaskin kan du skapa en jämn och konstant spänning genom rörelsen, vilket bidrar till att utveckla musklerna jämnt och öka flexibiliteten. För att utföra Cable Crossover, ställ dig mitt emellan två kabelmaskiner och ta tag i handtagen med armarna utsträckta. Dra sedan armarna framför dig, korsa dem lätt framför kroppen och känna kontraktionen i bröstet. Återgå sedan till startpositionen med kontrollerade rörelser. Cable Crossover ger inte bara en utmärkt bröstträning utan hjälper också till att förbättra stabiliteten och flexibiliteten i axlarna. Dessutom kan du justera höjden på kabelmaskinerna för att rikta in olika delar av bröstet. 

Bröstpress i maskin

Bröstpress i maskin är en bra övning för att bygga styrka och muskelmassa i bröstet, speciellt lämplig för både nybörjare och erfarna tränare. Maskinen ger dig stabilitet och styrereglering, vilket gör den idealisk för att isolera och arbeta specifikt på bröstmusklerna. För att utföra bröstpress i maskin, justera sätet och handtagen enligt din kroppslängd och preferens. Sitt sedan ned och placera händerna på handtagen med armbågarna böjda i 90 grader. Tryck handtagen framåt genom att förlänga armarna helt och känna kontraktionen i bröstet. Återgå sedan kontrollerat till startpositionen. En fördel med bröstpress i maskin är möjligheten att fokusera på olika delar av bröstet genom att ändra vinkeln på handtagen. Dessutom minskar maskinen risken för felaktig teknik, vilket gör den säker och effektiv för dem som vill bygga upp styrka i bröstet. 

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

CrossFit – 6 övningar

Fri frakt
t.o.m. 19/5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15380 omdömen
Verifierat
Minska priset bara sen allt bli bra.

Minska priset bara sen allt bli bra.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
för att det var en ny produkt för…

för att det var en ny produkt för mig,har bara hunnit med två doser… vet inte ännu vilken effekt det kan bli. Tack,är nöjd !

Verifierat
Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt.

Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt. -äppelpaj -chokladkaka

Verifierat
Alltid nöjd när man handlar hos MM…

Alltid nöjd när man handlar hos MM Sport! Bra produkter, bra kvalitet och rimliga priser!

Verifierat
Snabb leverans bra webbsida!

Snabb leverans bra webbsida!

Verifierat
Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Verifierat
Snabbt handlagt och levererat.

Snabbt handlagt och levererat.

Verifierat
Enkelt att beställa och bra beskrivning…

Enkelt att beställa och bra beskrivning av produkterna.

Verifierat
Toppen

Bra pris, snabb leverans, bra paketerat. Fick även med en extra produkt! Kommer absolut beställa igen.

Verifierat
Snabb o säker leverns

Bra produkter

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?