Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
September Sale avslutas om 1 dag och 06:26:37

L-arginin

Arginin är en aminosyra med förmågan att öka kroppens nivåer av kväveoxid som har bevisad effekt på ökat tryck i musklerna, ökad muskelmassa och fettförbränning.

Vad är l-arginin?

Arginin är en naturlig aminosyra och utgör en av de 20 aminosyror som tillsammans bygger upp proteinet i våra kroppar. Till skillnad från essentiella aminosyror, som vi måste få i oss för att kroppen ska fungera normalt, är arginin en så kallad semi-essentiell aminosyra. Det betyder att kroppen kan producera en viss mängd själv. Eftersom arginin ingår som beståndsdel i protein kan vi, med hjälp av proteinrik mat, även få i oss det via kosten.

Effekter med l-arginin

Arginin har bevisad effekt på ökat tryck i musklerna, ökad muskelmassa och fettförbränning. Detta beror främst på dess förmåga att öka kroppens nivåer av kväveoxid. Ökad kväveoxid bidrar till att blodkärlen i kroppen vidgas och ger ett ökat blodflöde till musklerna. Den ökade blodvolymen leder till ett tryck i musklerna, vilket är den främsta anledningen till att arginin används flitigt inom styrketräning. Arginin har också förmågan att öka din muskelmassa och spelar en viktig roll vid utvecklingen av muskelvävnad, reduktion av kroppsfett och ökad prestation. Det behövs vid tillverkningen av flera viktiga vävnader som kollagen, elastin och ämnen som insulin och hemoglobin.

Utöver dess positiva egenskaper vid träning har arginin även bevisad effekt på en rad andra funktioner i kroppen. Studier visar att arginins förmåga att öka blodtillförseln genom kroppen bland annat spelar stor roll när det kommer till förbättrad hjärnfunktion, förbättrad kärlfunktion, sänkt blodtryck och kolesterolnivåer samt förbättrad hjärthälsa hos personer med hjärtproblem. Dessutom har användning av arginin även kunnat påvisa avgiftande egenskaper, förbättrad sårläkning, förbättrad sexuell prestation hos både kvinnor och män samt att det kan vara hjälpsamt vid sterilitet.

Kosttillskott med l-arginin

Kroppen kan som sagt tillverka en viss del arginin själv, men vissa individer kan behöva komplettera kosten för att få i sig tillräckligt med arginin. Det gäller framför allt personer som tränar hårt och intensivt eller de som genomgår en kraftig tillväxtfas, vars behov är större än det kroppen själv kan producera. Arginin finns naturligt i vissa livsmedel, men vill man få i sig större mängder rekommenderas att komplettera med ett kosttillskott.

Kosttillskott med l-arginin används i stor utsträckning i samband med styrketräning på grund av dess effekt att ge ett tryck och pump i musklerna under träningspasset. L-Arginin är därför en vanlig ingrediens i så kallade pre-workouts (PWO) men finns också som enskilt kosttillskott.

Vem kan använda l-arginin?

En vanlig missuppfattning är att arginin endast kan brukas av män, vilket alltså inte stämmer. Arginin har visat sig ha bevisad effekt hos både män och kvinnor på olika sätt. Arginin kan ge en rad positiva effekter även hos dig som är kvinna, framför allt om du är en person som tränar mycket.

När och hur mycket l-arginin bör man ta?

Ett rekommenderat dagligt intag av l-arginin är ca 3–5 gram (3000–5000 mg) per portion, före träning och sänggående för maximal effekt. Maxdosen på 20 gram per dag bör inte överskridas. L-arginin intas bäst på tom mage. Behöver du äta samtidigt, välj då kolhydrater framför protein eftersom proteiner kan försämra upptaget något.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
Bäst­säljare
100 % rent argininpulver. Perfekt för dig som vill ha extra tillskott av arginin eller för dig som blandar egen PWO.
Body Science
149:-
-10%
100 % rent argininpulver. Perfekt för dig som vill ha extra tillskott av arginin eller för dig som blandar egen PWO.
Body Science
269:- Ord. pris: 298:-
-15%
100 % rent argininpulver. Perfekt för dig som vill ha extra tillskott av arginin eller för dig som blandar egen PWO.
Body Science
379:- Ord. pris: 447:-
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 14488 omdömen
Verifierat
Snabb leverans av varorna

Snabb leverans av varorna

Verifierat
Smidigt och enkelt

Smidigt och enkelt. Bra kundtjänst via mejl.

Verifierat
Fick först fel produkter hem

Fick först fel produkter hem, men fick väldigt snabbt hjälp och även en kompensation för misstaget. Mycket snabb leverans!

Verifierat
Snabb leverans och bra produkt

Snabb leverans och bra produkt! Lätt att handla betala och få varan levererad

Verifierat
Det gick fort,det var rätt saker och…

Det gick fort,det var rätt saker och det var inte så dyrt. Bara +

Verifierat
Bra produkter

Bra produkter, schyssta priset och väldigt snabb leverans 👌

Verifierat
lyftarskor

Sköna skor, lagom i storlek

Verifierat
Snabbt och enkelt.

Snabbt och enkelt.

Verifierat
Bäst som alltid!!!!!

Bäst som alltid!!!!!! TopNotch!!!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Verifierat
Mycket bra och smakar gott

👍Bra och snabb leverans

Verifierat
Bra grejer men skickat fel leverans två…

Bra grejer men skickat fel leverans två gånger i rad.

Verifierat
Bra första köp

Bra första köp, bästa shakern hittills mot konkurrenterna, och pulvret var av god kvalité. Kläderna var sköna med.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?