Fri frakt från 499 kr
1-2 vardagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 

GABA har en lugnande effekt som hjälper kroppen att varva ner och motverka att nervceller överstimuleras.

Vad är GABA?

GABA står för Gamma-Aminobutyric Acid eller Gamma-aminosmörsyra på svenska. GABA är en så kallad smörsyra som fungerar som en hämmande signalsubstans i det centrala nervsystemet. En hämmande signalsubstans skickar signaler mellan våra nervceller och bromsar upp impulser från en nervcell till en annan, vilket leder till en lugnare aktivitet som motverkar att våra nervceller överstimuleras. GABA förekommer naturligt i kroppen men återfinns också i en del livsmedel. Med en hälsosam livsstil och sunda kostvanor klarar kroppen av att tillgodose behovet av GABA själv genom omvandling av glutaminsyra.

Effekter med GABA

GABA hjälper till att lugna nervsystemets aktivitetsnivå genom att hindra en nervcell att överföra vissa signaler till nästa nervcell. Dess främsta uppgift är att säkerställa att endast den ämnade nervcellen aktiveras av signalen, samtidigt som nästliggande nervcell inte aktiveras. Denna process som sker i kroppen ger en lugnande effekt som i sin tur bidrar till välmående genom bättre sömn och att man känner sig lugnare och mindre stressad.

GABA – sömn & träning

Kroppens förmåga att återhämta sig har stor betydelse för hur din träning ger resultat. Kroppen reparerar och bygger upp musklerna under återhämtningsprocessen. För att träningen ska bli effektiv och produktiv behöver man därför se till att kroppen får tillräckligt med kvalitativ sömn. Tillräcklig sömn ökar stresståligheten, förbättrar koncentrationen och minskar risken för depression. Sömnsvårigheter och ökad stress påverkar därmed både den mentala hälsan och kroppens återhämtning negativt. Tränar man mycket men sover dåligt har kroppen svårt att återhämta sig vilket också kan öka risken för sjukdomar och andra besvär.

Brist på GABA

Vid långvarig stress, sömnbrist eller dåliga kostvanor hamnar nervsystemet i obalans vilket kan leda till låga nivåer av GABA. Brist på GABA kan bland annat visa sig genom spända muskler, kramper, dåligt minne, huvudvärk, humörsvängningar, stress, oro, dålig sömn och utmattning.

Kosttillskott med GABA

Att man har svårt att sova eller känner sig stressad och utmattad kan vara ett tecken på att man lider av GABA-brist. Innan du testar att ta ett kosttillskott är det viktigt att se över dina levnads- och kostvanor. Tillräcklig motion, sömn och bra mat är ofta nyckeln till att GABA-nivåerna håller sig stabila.

Om du lever sunt men ändå upplever ovannämnda problem kan ett tillskott med GABA hjälpa dig. Fördelen med att använda kosttillskott med GABA är att det på ett snabbt och effektivt sätt återställer obalansen i kroppen och därmed dämpar symptom som stress, oro och ångest. GABA främjar också sömnen och stärker sömnkvaliteten, vilket i sin tur förbättrar återhämtningen. Genom att använda ett kosttillskott kan du därmed förbättra både din fysiska och mentala hälsa.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
-23%
25 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
99:- Ord. pris: 129:-
-23%
25 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
198:- Ord. pris: 258:-
-23%
25 Recensioner
Svensktillverkat kosttillskott med 500 mg GABA per kapsel!
Body Science
297:- Ord. pris: 387:-
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
1-2 vardagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13764 omdömen
Verifierat
Alltid jättenöjd med mmsports

Alltid jättenöjd med mmsports

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt, lätt o rätt! :)

Verifierat
Diet shake choklad

Köpte diet shake choklad och den är verkligen jätte god och smidig att blanda till

Verifierat
Alltid snabb leverans och väldigt hög…

Alltid snabb leverans och väldigt hög kvalitet på produkterna

Verifierat
Snabbast i landet

Beställde från olika gymbutiker på nätet och ni levererade snabbast.

Verifierat
Snabb lösning av mitt problem

Mitt paket kom bort på posten. Detta fixades snabbt! Tack till Emma för trevligt bemötande och kompensation!

Verifierat
Bra kundservice

Bra kundservice, gick och chatta och få information och därav köpte jag produkten. Relativt snabb frakt, går ok o betala, bra pris.

Verifierat
Snabb leverans och utmärkt kvalité

Snabb leverans och utmärkt kvalité

Verifierat
Jag har testat choklad/banan

Jag har testat choklad/banan! Det är riktigt gott! Ska testa vanilj och jag gissar att det är lika gott

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, giller era produkter. Aldrig köpt kläder hos er innan men köpte denna gången en Cropad tröja och är tvärnöjd. XLNT energidryck är också en favorit hos er. Något jag alltid beställer när det väl är dags. Era proteinpulver har en konstig bismak dock tyvärr och det gör att jag tyvärr väljer att köpa detta hos andra..:(

Verifierat
Alltid bra!

Alltid bra varor till bra pris. Snabb leverans och ofta erbjuds gratis leverans vilket är strålande!

Verifierat
Alltid personlig och kunnig service

Alltid personlig och kunnig service. Och väldigt trevlig, sympatisk personal. Me likey.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?