Fri frakt från 499 kr
2-3 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 

L-teanin

På följande målsida hittar du MM Sports produktutbud gällande olika former av L-teanin-kosttillskott. Handlar du dina produkter från oss får du alltid snabba leveranser , bra produkter och ett stort produktsortiment. Bekanta dig med vårt stora produktutbud här nedan!  

Vad är l-teanin?

L-teanin, eller gamma-glutamyletylamid som är dess egentliga namn, är en icke-proteinbildande, icke-essentiell aminosyra som återfinns i rikliga mängder i bland annat grönt te. Tebusken har använts under tusentals år för att brygga grönt te – en dryck som traditionellt förknippas med energi och livsglädje. Att grönt te kan ha en avslappnande och samtidigt uppiggande effekt är alltså känt sedan länge. Den uppiggande effekten kommer givetvis delvis från koffeinet som återfinns i drycken, men vad är det med grönt te som samtidigt gör oss avslappnat fokuserade? L-teanin är svaret på den frågan.

Studier visar att l-teanin skapar så kallade alfavågor i hjärnan, samma typ av vågor som avges när du ligger avslappnad i djup sömn. Vid vakenhet bidrar alfavågor till ett klart och vaket men samtidigt avslappnat tillstånd som ökar både energi och fokus. Ett l-teanin-tillskott kan alltså vara något för dig som vill uppnå optimalt fokus vid till exempel studier eller andra kognitivt krävande aktiviteter.

L-teanin för bättre sömn

Eftersom l-teanin lugnar ned hjärnan och sänker blodtrycket har det en observerad positiv effekt på sömnen. Förutom att förstärka den naturliga dygnsrytmen kan aminosyran på grund av dess effekter på hjärnans alfavågor också hjälpa dig att enklare nå djup sömn med färre uppvaknanden under natten. L-teanin har i studier observerats öka utsöndringen av både serotonin och dopamin i hjärnan, två signalsubstanser som är starkt sammanlänkade med välmående och belöning.

L-teanin och koffein

Koffein och träning är två saker som går hand i hand men däremot kan för mycket koffein i många fall bidra till oönskade bieffekter i vissa individer. För att få ökat fokus utan bieffekter som ökat blodtryck, ångest eller skakningar kan man kombinera koffein och teanin tillsammans. Teanin och koffein verkar nämligen synergistiskt där båda två bidrar till ökad fokus och vakenhet, medan teanin motverkar de flesta av koffeinets negativa bieffekter. Det är också anledningen till att teanin är en populär tillsats i träningsinriktade energidrycker. Med andra ord kan du testa att kombinera ditt koffein med teanin för att få en jämn och klar boost i din träning.

L-teanin dosering

Hur mycket teanin är optimalt? Det varierar beroende på vilket syfte du vill använda aminosyran till. För bättre sömnkvalitet rekommenderas 250-400 mg 30-60 minuter innan sänggående. För att få ökat fokus vid till exempel studier eller träning rekommenderas 100-200 mg kombinerat med en normal dos koffein (3-6 mg / kg kroppsvikt).

Ett tips är att testa dig fram, l-teanin är en relativt harmlös aminosyra och LD50 (Lethal Dose 50%, ett mått som inom vetenskap används för att ange ungefärlig dödlig dos av ett ämne) beräknas i människor uppgå till 5g / kg kroppsvikt. För en människa på 75 kg skulle det innebära 375 g på en och samma gång – en hel del med andra ord. Med det sagt rekommenderar vi inte att testa dessa nivåer, eller ens i närheten av dem – utan jobba dig långsamt uppåt till en dos som fungerar för dig, precis som med alla andra kosttillskott.

Bästa l-teanin

L-teanin kommer i såväl kapselform som i pulverform. En normal dos ligger på ungefär 200 mg och vi rekommenderar därför Body Science L-Teanin 200 som är ett kosttillskott med kraftfull och prisvärd l-teanin i färdiga kapslar om 200 mg.

 

 

 

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera
  • Varumärken
1 Recension
Teanin-tillskott med l-teanin i små och lättsvalda kapslar. 200 mg teanin per kapsel.
Body Science
129:-
-11%
1 Recension
Teanin-tillskott med l-teanin i små och lättsvalda kapslar. 200 mg teanin per kapsel.
Body Science
229:- Ord. pris: 258:-
-15%
1 Recension
Teanin-tillskott med l-teanin i små och lättsvalda kapslar. 200 mg teanin per kapsel.
Body Science
329:- Ord. pris: 387:-
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
2-3 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13207 omdömen
Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Smidig beställning o snabb leverans

Lätt o hanterbar beställning. Bra betalningsmöjligheter. Snabb leverans . Klockrent mao👍

Verifierat
Snabb leverans kilo ökning på gång!

Snabb leverans kilo ökning på gång!

Verifierat
Bra grejer

Bra grejer, och supersnabb leverans.

Verifierat
Smidig leverans

Smidig leverans, och bra produkter för ett väldigt bra pris

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans. Produkt helt enligt beskrivningen. Mycket nöjd.

Verifierat
Bra pris och snabb leverans.

Bra pris och snabb leverans.

Verifierat
Aminosyra

Köpte L-glutamin.Snabb hantering och leverans.

Verifierat
Produkten samt webbsidan

Produkten samt webbsidan

Verifierat
Snabb leverans.

Snabb leverans.

Verifierat
Billigt

Snabbt leverans, bra produkter, mycket bra priser och bra betalningsalternativ!

Verifierat
Alltid rimliga priser och bra…

Alltid rimliga priser och bra produkter. Mm:s egna märke har hög standard!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?