Energidryck

En energidryck består av uppiggande ingredienser som ger en extra boost av energi och ett lyft innan träningen eller under andra situationer i vardagen då du är i behov av ett energitillskott.

Vad är en energidryck?

En energidryck är en dryck som består av uppiggande ingredienser såsom koffein, taurin och olika vitaminer. Syftet med energidrycker är att de skall fungera som energitillskott avsedda för att pigga upp samt öka den fysiska prestationsförmågan och bidra med ett ökat fokus.

En energidryck tas upp väldigt snabbt av kroppen och den uppiggande och prestationshöjande effekten är märkbar inom bara ett par minuter.

Innehåll och effekt

Energidryckens centralstimulerande innehåll ger den dess förmåga att öka energinivåerna och prestationsförmågan. Utöver detta medbringar energidrycker fler effekter och fördelar.

Koffeinet i en energidryck bidrar till att öka den kognitiva förmågan och koncentrationen – vilket lett till att energidrycker blivit populära bland folk som tränar, studenter och datorspelare. Koffeinet frisätter dessutom mer fettsyror från fettväven, vilket har gjort ämnet till ett populärt tillskott vid fettförbränning. Det har även visat sig kunna öka både styrka och explosivitet. Många väljer därför att inta energidryck innan träning eller i samband med olika former av fysisk aktivitet – som en enklare variant av en PWO.

Taurin är en naturligt förekommande aminosyra som utöver att bidra till förbättrad fysisk och mental prestationsförmåga dessutom verkar som en inhibitorisk transmittor i hjärnan. Detta innebär att taurin stänger ned nervsignaler som inte behövs.

Flera energidrycker innehåller olika B-vitaminer såsom Vitamin B6 och -B12. Dessa B-vitaminers främsta funktioner är att bidra till kroppens proteinomsättning och fungera som koenzym vid celldelning samtidigt som det bidrar till nervsystems normala funktion.

Ytterligare ämnen som vanligtvis förekommer i olika energidrycker är glukuronolakton som fungerar som nedbrytningsprodukt av kolhydrater, grönt te som innehåller en stor mängd antioxidanter och ginseng som tillsammans med koffein bidrar med en uppiggande effekt – dock i en lägre grad.

Viktigt att tänka på

Energidrycker är väldigt potenta och bör intas med sunt förnuft! Överkonsumtion av koffein kan vara skadligt – oavsett om koffeinkällan är en energidryck, en kopp kaffe eller något annat.

Energidrycker ska aldrig någonsin kombineras med alkohol! Större mängder koffein tillsammans med alkohol ger upphov till oregelbundna hjärtslag och kan orsaka permanenta skador på hjärtat!

Summering

Alla har vi dagar då vi är i behov av en extra boost av energi för att lyfta oss själva och kunna prestera på topp. En energidryck ger dig både energi, förbättrad kognitiv förmåga samt ökad vakenhet och prestationsförmåga!

-45%
249:- Ord. pris: 456:-
XLNT Sports
19:-
-45%
249:- Ord. pris: 456:-
XLNT Sports
19:-
-39%
279:- Ord. pris: 456:-
19:-
-54%
279:- Ord. pris: 600:-
Viking Power
25:-
-32%
XLNT Sports
39:- Ord. pris: 57:-
-30%
389:- Ord. pris: 552:-
-34%
399:- Ord. pris: 600:-
-29%
429:- Ord. pris: 600:-
-27%
Pandy Protein Candy
349:- Ord. pris: 480:-
Nyhet
NOCCO
25:-
Celsius
23:-
Nyhet
552:-
-30%
Pandy Protein Candy
14:- Ord. pris: 20:-
Nyhet
23:-
-29%
429:- Ord. pris: 600:-
NOCCO
25:-
25:-
19:-
NOCCO
25:-
Self Omninutrition
45:-
15% Rabatt