Fri frakt t.o.m. 19/5
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Protein Deals + fri frakt avslutas om 15:26:23

En foam roller - även kallad yogarulle, skumrulle eller massagerulle - är ett mycket mångsidigt massageredskap som på senare tid ökat enormt i popularitet. Träningsrullen är utformad för en uppsjö utav bra övningar, främst i syfte att stretcha eller massera olika delar av kroppen. Speciellt bra är den i dessa tider när hemmaträning är på tapeten.

Vad är en foam roller?

Foam rollers (på svenska: skumrulle) kommer i flertalet olika storlekar och utföranden. Gemensamt för dem alla är att de ofta, som namnet antyder, är gjorda av skumgummi med en kärna av hård plast eller trä. Ryggrullarna kommer i olika storlekar, från små till stora, för användning på olika kroppsdelar.

Vad gör en foam roller?

Redskapet är otroligt effektivt på att komma åt hela kroppen och massera delar av kroppen som annars kan vara svåra att nå på egen hand, till exemel rygg, och svank. Foam rollers är helt enkelt ett utmärkt sätt att få spända muskler att slappna av.

Foam roller-övningar

Med en foam roller kan du få en härlig djupgående massage på egen hand, så kallad "foam rolling", men det är viktigt att använda den rätt! När du använder en yogarulle bör du andas lungt och jämnt, slappna av så mycket det går och använda din egen kroppsvikt som kraft. Rulla långsamt fram och tillbaka med rollern under den kroppsdel som smärtar.

Baksida lår

En vanlig övning är att lägga rullen under den delen av låret som kallas baksida lår, för att sedan långsamt rulla fram och tillbaka över foam rollern. Använd foten och andra benet för stöd.

Ryggslutet

Lägg foam rollern under den nedre delen av ryggen, alltså svanken, och använd båda benen för att rulla fram och tillbaka. Var naturlig och aslappnad i kroppen och låt din kroppsvikt och rullen göra arbetet.

Andra delar av kroppen

Om du vill massera andra delar av kroppen är det helt enkelt bara att lägga den delen av kroppen som smärtar på din foam roller och rulla fram och tillbaka.

Återupprepa övningarna tills du känner att spänningen släpper. Det är vanligt att det kan göra ont i början, detta är för att dina muskler är spända och ömma. Ju mer du försiktigt rullar desto mer kommer spänningen släppa. Det skall dock aldrig göra så ont att du inte kan slappna av normalt i kroppen.

Fördelar med foam roller

Det finns många sätt att använda en skumrulle, förutom att använda en foam roller för massage kan du också göra balansövningar! Var dock försiktig och se till att det inte finns något omkring dig du kan ramla in i. Det finns mängder av balansövningar att hitta online, prova dig fram!

Olika typer av foam roller

Det finns flera olika typer av foam roller på marknaden, skillnaden är vad de ska användas till. Läs mer här för att hitta den som passar just dina ändamål.

Slät foam roller (flat foam roller)

En slät foam roller kan användas till lättare massage av muskler. Dess släta yta gör att den rullar jämnt över muskelfästen och fördelar kraften i massagen jämnt över ryggen. Denna variant passar bra för de som är nybörjare eller har lättare stelhet i musklerna.

Texturerad foam roller (trigger roller)

En texturerad foam roller är en massagerulle med "knölar" på - även kallat triggers. Denna typ av yogarulle koncentrerar kraften i massagen på knölarna, och på så sätt kan du få en mer djupgående massage för kraftigt ömmande muskelfästen (trigger points). Passar bra för dig som är en van utövare av foam rolling eller gillar lite kraftigare massage.

Liten foam roller

En liten foam roller passar bra för punktbehandling av mindre muskelfästen och muskelgrupper. Denna typ är smidig att ta med sig i gymväskan eller stuva undan hemma. 

Sammanfattning:

En foam roller är ett mångsidigt redskap som alla träningsintresserade borde ha hemma! Den kan bli räddaren i nöden vid en sträckning och är otroligt skön att applicera på ömmande muskler och träningsvärk. I vårt sortiment hittar du flera olika foam rollers för alla användningsområden.

Läs mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sortera

Det finns inga tillgängliga produkter som matchar ditt filter

Fri frakt
t.o.m. 19/5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15380 omdömen
Verifierat
Minska priset bara sen allt bli bra.

Minska priset bara sen allt bli bra.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
för att det var en ny produkt för…

för att det var en ny produkt för mig,har bara hunnit med två doser… vet inte ännu vilken effekt det kan bli. Tack,är nöjd !

Verifierat
Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt.

Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt. -äppelpaj -chokladkaka

Verifierat
Alltid nöjd när man handlar hos MM…

Alltid nöjd när man handlar hos MM Sport! Bra produkter, bra kvalitet och rimliga priser!

Verifierat
Snabb leverans bra webbsida!

Snabb leverans bra webbsida!

Verifierat
Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Verifierat
Snabbt handlagt och levererat.

Snabbt handlagt och levererat.

Verifierat
Enkelt att beställa och bra beskrivning…

Enkelt att beställa och bra beskrivning av produkterna.

Verifierat
Toppen

Bra pris, snabb leverans, bra paketerat. Fick även med en extra produkt! Kommer absolut beställa igen.

Verifierat
Snabb o säker leverns

Bra produkter

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?