Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Välj rätt kosttillskott

Det finns massvis med olika typer av kosttillskott idag och det kan därför vara svårt att välja rätt kosttillskott. Det är en djungel där ute, därför har vi skapat den här guiden för att hjälpa dig som inte riktigt vet vilket kosttillskott som passar för just dina mål inom träningen.

Kosttillskott vid muskelökning

Proteinpulver

Proteinpulver är en smidig och effektiv källa till högkvalitativt protein som bidrar till muskelökning genom att underlätta muskelreparation och tillväxt efter träning. Det är enkelt att använda och är ett bra komplement till kosten för att säkerställa tillräckligt med proteinintag särskilt för de som tränar regelbundet eller strävar efter att bygga muskler.

Kreatin

Kreatin är ett kosttillskott som är känt för att hjälpa till i ökning av muskelstyrka och prestationsförmåga under träning. Kreatin ökar kroppens tillgängliga energireserv i form av kreatinfosfat, vilket kan bidra till förbättrad prestation och ökad muskelmassa över tid. Det är ett populärt val för personer som tränar och som vill bygga muskler.

Aminosyror

Aminosyror är byggstenarna för proteiner och bidrar till muskeluppbyggnad och återhämtning. Genom att tillföra aminosyror via kosttillskott kan man stödja muskelreparation och tillväxt samt öka prestationsförmågan under träning. Det finns olika typer av aminosyror såsom essentiella aminosyror och grenade aminosyror. De olika aminosyrorna har olika fördelar för kroppen och kan användas för att komplettera kosten.

Gainer

Gainer är ett kosttillskott som hjälper dig att öka i vikt och bygga muskler genom att ge dig extra kalorier framförallt i form av kolhydrater och proteiner. Det är särskilt användbart för personer som har svårt att få i sig tillräckligt med kalorier genom sin vanliga kost eller som behöver extra bränsle för att förbättra sina träningsmål.

Kosttillskott för prestation

Pre-Workout

Pre-Workout är ett kosttillskott som är utformat för att förbättra träningsprestationen genom att öka energi, fokus och uthållighet. Det innehåller vanligtvis ingredienser som koffein, beta-alanin, kreatin och olika aminosyror som arbetar tillsammans för att öka energinivåerna, förbättra blodflödet till musklerna och minska trötthet under träning. Genom att ta Pre-Workout innan träning kan du öka din förmåga att prestera på topp och få ut maximalt av varje pass.

Energidryck

Energidryck är populärt då det ger en snabb energikick och förbättrar fokus under trötta eller utmanande perioder. De innehåller vanligtvis ingredienser som koffein, olika vitaminer och taurin för att öka vakenhet och fysisk prestation. Trots dess fördelar är det viktigt att konsumera dem med måtta och vara medveten om eventuella negativa effekter såsom ökad hjärtfrekvens, illamående och huvudvärk.

Koffein

Koffein är en vanlig stimulant som finns i kaffe, te, energidrycker och vissa kosttillskott. Det ger en snabb energiökning och förbättrar fokus och vakenhet. Koffein kan även öka ämnesomsättningen och förbättra prestationen under träning. Trots dess fördelar är det viktigt att konsumera koffein med måtta och vara medveten om dess biverkningar såsom sömnlöshet och ökad hjärtfrekvens.

Kosttillskott vid viktnedgång

Fettförbränning

Kosttillskott för fettförbränning är utformat för att öka kroppens metabolism och främja fettförbränningen i syfte att underlätta vid viktnedgång. De vanligaste ingredienserna inkluderar koffein, grönt te-extrakt och krom. Även om de kan vara till bra hjälp, är det viktigt att komplettera dem med en hälsosam kost och regelbunden träning.

Måltidsersättning

Måltidsersättning är ett alternativ för att hantera kaloriintaget och stödja viktnedgång. Dessa produkter har oftast en balanserad näringsprofil och kan användas för att ersätta en eller flera måltider per dag.

Vätskedrivande

Vätskedrivande kosttillskott är utformade för att tömma kroppen på vätska och minska överskottsvätska från kroppen. Dessa produkter kan vara användbara för att minska svullnad och vätskeretention särskilt efter intensiv träning eller vid tillfällen av vätskeansamling.

Kosttillskott för hälsa

Multivitamin

Multivitamin är en bra lösning för att säkerställa att kroppen får alla nödvändiga näringsämnen som den behöver. Dessa tillskott innehåller en mix av vitaminer och mineraler som kan bidra till en bättre hälsa genom att stödja immunförsvaret, energiproduktionen samt hålla hår, hud och naglar friska.

Magnesium

Magnesium är en viktig mineral för kroppens funktioner såsom muskelfunktion och energiproduktion. Tillskott kan hjälpa till att minska trötthet, förbättra muskelfunktionen samt främja avslappning och sömn.

D-vitamin

D-vitamin är en viktig vitamin som bidrar till hälsosamma ben, immunförsvar och humör. Tillskott kan vara särskilt viktiga under vintermånaderna när soltiden är begränsad.

Omega-3

Omega-3 är en viktig fettsyra som stöder hjärthälsa, hjärnfunktion och ledhälsa. Tillskott kan vara särskilt fördelaktiga för dem som inte får tillräckligt med omega-3 från sin kost särskilt från fet fisk såsom lax eller sardiner.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

De 7 bästa bicepsövningarna för att bygga stora armar

Knäböj – Teknik och tips

Plankan – Teknik och tips

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15490 omdömen
Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans bra grejer

Verifierat
Bra och snabb leverans!

Bra och snabb leverans!

Verifierat
Godaste protein

Godaste protein

Verifierat
Enkelt att handla och snabb och smidig…

Enkelt att handla och snabb och smidig leverans.

Verifierat
bra grejjer..snabb leverans

bra grejjer..snabb leverans

Verifierat
Allt var bra

Allt var bra

Verifierat
Snabb & smidig leverans

Leverans är snabb och utbudet är jätte bra, så nöjd med eran sida och allt ni gör

Verifierat
Viktvästen vad så bra som jag förväntat…

Viktvästen vad så bra som jag förväntat mig

Verifierat
Grymma varor och snabb leverans.

Grymma varor och snabb leverans. Topp!

Verifierat
Jätte bra produkter och snabb frakt

Jätte bra produkter och snabb frakt

Verifierat
Enkelt att beställa

Enkelt att beställa, snabb leverans.

Verifierat
Bra och snabb info.

Bra och snabb info. Inget krångel.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?