Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-16%

XLNT Sports 3 st Vegansk D-vitamin

Storlek: 100 Kapslar x 3
Högdoserat kosttillskott med vitamin D3 (vegansk). Hela 50 µg D-vitamin per kapsel, vilket motsvarar 1000 % DRI. Vegetabilisk kapsel. Välkommen!
449:-
537:-
+
Beställningar före 14 skickas samma vardag Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
 • Beskrivning
 • Innehåll

Beskrivning

Vitamin D3 Vegan – vegetabilisk D-vitamin från lav

D-vitamintillskott som innehåller en vegetabilisk form av solskensvitaminet med samma höga biotillgänglighet som återfinns i animaliska källor. Utvunnet ur den hållbara källan växtlav.

 • 100 % vegansk d-vitamin.
 • Plantbaserat vitamin D3.
 • 50 µg per daglig dos (2000 IE).
 • 100 vegetabiliska kapslar per förpackning.
 • Tillverkad i Sverige.

På grund av vår geografiska placering är tillskott med vitamin D ett av de mest använda vitamintillskotten i Norden. Kosttillskott med D-vitamin finns i flera olika former och olika styrkor och är ett viktigt komplement för att tillgodose vårt behov under vintern. Majoriteten av alla kosttillskott som innehåller vitamin D har ett animaliskt ursprung och kommer antingen från fisk eller utvinns ur fårull. Även om det kan råda delad mening om hur vidare fårull är OK att använda sig av som vegan eller inte väljer de flesta att inte använda det då kapseln oftast har animaliskt ursprung.

Body Science Vegan Vitamin D är ett kosttillskott med vegansk D3 som har sitt ursprung från lavar (lichen). Lavar är kort förklarat en sammansättning av alger och svampar som lever i symbios. Precis som alla växter producerar även lavar vitamin D när de träffas av solens strålar, men till skillnad från övriga växter är lavar den enda växt som producerar just vitamin D3 (kolekalciferol). Det vill säga den form av vitaminet som är lättast för kroppen att tillgodogöra sig. Vill man ha den bästa D-vitaminen för veganer ska man absolut välja ett kosttillskott som har sitt ursprung från växtlav, vilket dessutom är en hållbar källa. 

Varför behöver vi vitamin D? 

Vitamin D är ett essentiellt vitamin och har flera viktiga roller i kroppen. Det behövs bland annat för att vi ska hålla oss friska och krya. Vitamin D hjälper kroppen att ta upp kalcium och därigenom bygga upp och upprätthålla ett starkt skelett – vilket är extra viktigt för äldre personer och kvinnor efter klimakteriet. Men genom att vara fysiskt aktiv och äta en kalciumrik kost i kombination med tillskott av D-vitamin kan man minska risken för benskörhet och frakturer.

D-vitamin har även betydelse för våra energinivåer och vårt humör. Under den mörka perioden på året är det många som känner sig trötta och nedstämda – något man brukar kalla för vintertrötthet och vinterdepression. Många tycker därför att åka på en solsemester under vintern för att tanka på med ny energi och fylla på D-vitaminförrådet. Forskning har visat att det finns ett samband mellan D-vitaminbrist och nedstämdhet och att det är betydligt mer förekommande i länder som ligga på norra delen av jordklotet.

D-vitamin vegan

För oss som bor på nordligare breddgrader är det extra viktigt att säkerställa D-vitaminintaget under vinterhalvåret. Under denna mörka och kalla period är solens strålar alldeles för svaga för att stimulera kroppens naturliga produktion av D-vitamin. För att undvika brist på d-vitamin är det därför viktigt att att vi får i oss tillräckliga mängder via kosten – vilket är en större utmaning för dig som är vegan eller som undviker animaliska livsmedel.

Äter man en varierad kost bestående av kött, ägg och fet fisk får man i sig en viss mängd D-vitamin, men för de allra flesta som bor i Norden räcker det inte till. För att få i sig tillräckligt med D-vitamin rekommenderar livsmedelsverket att vissa grupper tar tillskott av D-vitamin – särskilt under vinterhalvåret. Att använda sig av kosttillskott med D-vitamin är ett säkert och effektivt sätt att tillgodose kroppens behov.

Solen – en otrolig D-vitaminkälla

Oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare är solen utan tvekan den absolut bästa källa för D-vitamin. När vi är utomhus och solens strålar träffar huden bildar kroppen D-vitamin helt naturligt. Under sommarhalvåret står solen för cirka 90 % av all D-vitamin vi får i oss – medan den på vinterhalvåret står för 0 %. Som tur är D-vitamin en fettlöslig vitamin, vilket betyder att vi kan lagra D-vitaminet i kroppen och på så vis täcka ett visst behov under vinterhalvåret. Men även om vi har vistats mycket i solen under sommaren räcker oftast detta lager inte mer än någon månad. På vintern är det därför relativt vanligt med D-vitaminbrist för oss som bor här uppe i norr – varför det extra viktigt att säkerställa D-vitaminintaget under vinterperioden.

D-vitamin från kost

När det kommer till mat återfinns D-vitamin framför allt i animaliska livsmedel såsom kött, ägg och fet fisk. Vitaminet finns även i vissa vegetabiliska livsmedel såsom särskilda svampar, men för att få i sig lika höga doser som det finns i D-vitamintillskott skulle man behöva äta väldigt stora mängder. Dessutom har denna form av vitaminet (D2) inte lika hög biotillgänglighet som det vitamin (D3) från animaliska källor har eller som vi naturligt producerar med hjälp av solens strålar. Därför tillhör veganer en av de grupper som rekommenderas använda kosttillskott med vitamin D – särskilt under vintern.

 • D-vitamin bidrar till att bibehålla normal benstomme.
 • D-vitamin bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
 • D-vitamin bidrar till att bibehålla normala tänder.
 • D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: SKU25595
Tillverkare: XLNT Sports
EAN:

Innehåll

XLNT Sports Vegan Vitamin D

Kosttillskott.
Nettovikt: 100 vegetabiliska kapslar (100 doseringar).
Doseringsstorlek: 1 kapsel.

Dosering: Intag 1 kapsel dagligen i samband med mat.

Ingredienser: Vitamin D (vegetabiliskt kolekalciferol från lav), fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa), klumpförebyggande medel (vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror).

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per 1 kapsel:
Vitamin D3
50 μg 1000 %*
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU.
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
3 st Vegansk D-vitamin
XLNT Sports
3 st Vegansk D-vitamin
Storlek: 100 Kapslar x 3
3 st Vegansk D-vitamin
449.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13287 omdömen
Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, bra priser.

Verifierat
Snabb o korrekt leverans!

Snabb o korrekt leverans!

Verifierat
Snabbt leverans 🔥🔥🔥🔥

Snabbt leverans 🔥🔥🔥🔥

Verifierat
Bra produkter

Bra priser bra produkter

Verifierat
Bra sortiment

Bra sortiment, bra priser och mycket snabba leveranser.

Verifierat
Smidigt och snabbt

Mycket smidigt och snabb affär.

Verifierat
Otroligt nöjd

Otroligt nöjd, snabb smidig leverans, bea kavlité på grejerna. Super helt enkelt!

Verifierat
snabb leverans

snabb leverans

Verifierat
Bra priser, kvalite och snabba frakter

Bra service, priser, kvalite och snabba frakter

Verifierat
Snabb levernas

Snabb levernas

Verifierat
Bra lätt och smidigt!

Lätt att beställa, bra bilder på plaggen, snabb leverans och bilderna motsvarade verkligheten!

Verifierat
Allt toppen som vanligt

Nöjd som alltid med mm sports

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?