Hem / Blogg /

Genvägen till rätt mellanmål

Alla i branschen vet den grymma sanningen. Det folk tror är svårt, den hårda träningen, är för det mesta bara kul. Det är att sköta diet som är den riktiga utmaningen. Glöm inte mellanmålen!

För att få bra resultat krävs både rätt träning, kost och vila. Medan träning ofta är det som får representera slitet för en bättre kropp, är gymmet i själva verket ofta vardagens höjdpunkt för folk med vårt intresse. De flesta klarar att ta sig till gymmet och köra utifrån sina förutsättningar. Och klarar man det inte själv finns det gott om pass, tränare och instruktörer att ta hjälp från. Det är diet som är den riktiga vattendelaren mellan framgångsrika fysikatleter och den genomsnittlige gymbesökaren.  Det räcker att träna ett par tre gånger i veckan för att få resultat. Diet däremot, ska skötas 24/7, även hemma när ingen ser, ofta i långa perioder i taget för att resultat ska bli synliga.

Diet i teori och praktik

Proteinrik föda, tillräckligt med grönsaker och vätska, lagom med kolhydrater och fett, minimalt med socker, alkohol och skräpmat. Alla vet grunderna, det är det praktiska genomförandet som är det svåra. Kontinuerligt praktiskt genomförande. Här kommer kosttillskott in i bilden. Det praktiska genomförandet förenklas om man har både vanlig mat, proteinpulver, bars och andra tillskott i arsenalen, jämfört med om man bara haft vanlig mat. Ska du ha med dig ägg, kött och keso till jobbet, skolan, på resan. Varje dag? I månader och år i taget? Rätt proteinbar är en livlina när vardagen hopar sig och rätt livsmedel inte finns i närheten. Tänk så här:

Bäst proteinbars

  • Basic proteinbar. Satsa på en billig bar med högt innehåll av kvalitativt protein per servering. Använd den som mellanmål för att hålla kursen i din diet även när du inte har tid eller tillgång till bra mat.
  • Jätteproteinbar. En stor bar med mycket protein och även en del kolhydrater och fett. Ersätter i princip en måltid, passar för högenergiförbrukare och efter träningen.
  • Dietproteinbar. Specialare med mycket lågt energiinnehåll men som ändå ger protein och tillfredsställer gommen i någon mån. Ofta low carb, ifall man går på sådan diet.
  • Godissubstitut. Bars har kommit långt, inte bara i näringsinnehåll utan också i smak och konsistens. Rätt bar kan du ha till kaffet, eller framför filmkvällen och bespara dig snedsteg i dieten.
  • Energibar. Med rätt sorts kolhydrater och ibland specialingredienser som koffein och kreatin, för att ladda batterierna och lyfta energinivåerna, till exempel innan och under träningspasset.

I korthet

  • Diet, inte träning, är den riktigt svåra biten av en lyckad fysikomvandling. Diet måste skötas kontinuerligt och konsekvent under lång tid utan för stora tabbar.
  • Kosttillskott som proteinpulver och bars underlättar det praktiska genomförandet av en diet. Detaljerna, som rätt mellanmål, kan vara avgörande, speciellt på lite sikt.
  • Proteinbars har flera användningsområden som överlappar varandra. Ha proteinbars till hands som rätt mellanmål, före och efter träningen, som substitut för dåliga måltider, godis och sötsaker.
Relaterade produkter
Delight Bar, 50 gram

Body Science

Delight Bar, 50 gram

Ord. pris: 20:- 15:-

Delight Bar, 50 gram - 12 st

Body Science

Delight Bar, 50 gram - 12 st

Ord. pris: 240:- 199:-

Oligo Bar

Body Science

Oligo Bar

Ord. pris: 20:- 15:-

Oligo Bar Storpack 12 st

Body Science

Oligo Bar Storpack 12 st

Ord. pris: 240:- 179:-

Protein Bar

Body Science

Protein Bar

Ord. pris: 13:- 10:-

Protein Bar Storpack 12 st

Body Science

Protein Bar Storpack 12 st

Ord. pris: 156:- 119:-

15% Rabatt