Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Genvägen till rätt mellanmål

Alla i branschen vet den grymma sanningen. Det folk tror är svårt, den hårda träningen, är för det mesta bara kul. Det är att sköta diet som är den riktiga utmaningen. Glöm inte mellanmålen!

För att få bra resultat krävs både rätt träning, kost och vila. Medan träning ofta är det som får representera slitet för en bättre kropp, är gymmet i själva verket ofta vardagens höjdpunkt för folk med vårt intresse. De flesta klarar att ta sig till gymmet och köra utifrån sina förutsättningar. Och klarar man det inte själv finns det gott om pass, tränare och instruktörer att ta hjälp från. Det är diet som är den riktiga vattendelaren mellan framgångsrika fysikatleter och den genomsnittlige gymbesökaren.  Det räcker att träna ett par tre gånger i veckan för att få resultat. Diet däremot, ska skötas 24/7, även hemma när ingen ser, ofta i långa perioder i taget för att resultat ska bli synliga.

Diet i teori och praktik

Proteinrik föda, tillräckligt med grönsaker och vätska, lagom med kolhydrater och fett, minimalt med socker, alkohol och skräpmat. Alla vet grunderna, det är det praktiska genomförandet som är det svåra. Kontinuerligt praktiskt genomförande. Här kommer kosttillskott in i bilden. Det praktiska genomförandet förenklas om man har både vanlig mat, proteinpulver, proteinbars och andra tillskott i arsenalen, jämfört med om man bara haft vanlig mat. Ska du ha med dig ägg, kött och keso till jobbet, skolan, på resan. Varje dag? I månader och år i taget? Rätt proteinbar är en livlina när vardagen hopar sig och rätt livsmedel inte finns i närheten. Tänk så här:

Bäst proteinbars

  • Basic proteinbar. Satsa på en billig bar med högt innehåll av kvalitativt protein per servering. Använd den som mellanmål för att hålla kursen i din diet även när du inte har tid eller tillgång till bra mat.
  • Jätteproteinbar. En stor bar med mycket protein och även en del kolhydrater och fett. Ersätter i princip en måltid, passar för högenergiförbrukare och efter träningen.
  • Dietproteinbar. Specialare med mycket lågt energiinnehåll men som ändå ger protein och tillfredsställer gommen i någon mån. Ofta low carb, ifall man går på sådan diet.
  • Godissubstitut. Bars har kommit långt, inte bara i näringsinnehåll utan också i smak och konsistens. Rätt bar kan du ha till kaffet, eller framför filmkvällen och bespara dig snedsteg i dieten.
  • Energibar. Med rätt sorts kolhydrater och ibland specialingredienser som koffein och kreatin, för att ladda batterierna och lyfta energinivåerna, till exempel innan och under träningspasset.

I korthet

  • Diet, inte träning, är den riktigt svåra biten av en lyckad fysikomvandling. Diet måste skötas kontinuerligt och konsekvent under lång tid utan för stora tabbar.
  • Kosttillskott som proteinpulver och bars underlättar det praktiska genomförandet av en diet. Detaljerna, som rätt mellanmål, kan vara avgörande, speciellt på lite sikt.
  • Proteinbars har flera användningsområden som överlappar varandra. Ha proteinbars till hands som rätt mellanmål, före och efter träningen, som substitut för dåliga måltider, godis och sötsaker.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Magnesium-guide

Kasein eller vassle? Detta är bäst!

Maximera dina träningsresultat med basövningar

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15245 omdömen
Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Snabb leverans och återkoppling när…

Snabb leverans och återkoppling när varan var betald

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, bra produkter

Verifierat
Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Verifierat
Bra priser o snabb leverans

Fick produkten snabbt o välpackat, dock lite dåligt att inga skopor kom med proteinpåsarna samt att det inte rekommenderades att köpa till

Verifierat
Bra varor

Snabb leverans och bra kvalite på varorna

Verifierat
Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt…

Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt lätt protein och dricka, helt enkelt grymt! Rekommenderar stark

Verifierat
Riktiga Grejor

Marklyft strumpor.

Verifierat
bra information ger personalen och jag…

bra information ger personalen och jag är nöjd med dom köp jag gör med enstaka klädesplagg och kosttillskott

Verifierat
Bra proteinpulver

Snabb leverans. Goda smaker på proteinpulver. Jag är nöjd!

Verifierat
Mike bra och snygg

Mike bra och snygg

Verifierat
Fin service

Snabb och smidig med leverans. Hade dessutom köpt fel vara som jag fick byta i butik utan problem - tack för fin service!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?