Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

XLNT Sports Vegan Vitamin D – den helvegetariska D-vitamintillskottet

XLNT Sports Vegan Vitamin D är ett lämpligt tillskott för veganer och vegetarianer som önskar ett tillskott av D-vitamin. Genom XLNT Sports Vegan Vitamin D kan du som vegan eller vegetarian få ett kontinuerligt D-vitaminintag utan att behöva oroa dig för animaliska källor i kosttillskottet.

När hösten och vintern närmar sig bidrar det också till antalet mindre soltimmar under varje dygn. Minskat antal soltimmar innebär inte bara mindre sol för varje individ utan likaså en minskad tillförsel av D-vitamin. Det är på grund av att solen är en mycket stor källa till all D-vitamin som vi får till kroppen. Utan den D-vitamin som solen ger oss är det enkelt att bli tröttare, deppigare och allmänt mer omotiverad till de utmaningar som vardagen erbjuder oss. För att motverka negativa effekter av minskat solljus är ett regelbundet intag av D-vitamin en central aspekt i varje människas livsstil. D-vitamin går främst att inhämta från olika former av animala kostkällor såsom kött, fisk, fågel och ägg. Som vegan eller vegetarian kan ett regelbundet intag av D-vitamin därför vara en stor utmaning. För att du som är vegan inte ska behöva brottas med denna ständiga ”D-vitamin-utmaning” har Vitamin-Vegan D3 i produktsortimentet vars syfte är att hjälpa dig som är vegan eller vegetarian med ditt kontinuerliga intag av D-vitamin.

XLNT Sports Vegan Vitamin D – ett helt veganskt d-vitamintillskott

Precis som produktnamnet antyder är XLNT Sports Vegan Vitamin D ett helveganskt d-vitamintillskott vars syfte är att hjälpa dig som vegan eller vegetarian med tillförseln av D-vitamin till kroppen. Vitamin Vegan D3 är helt framställt utan några tillsatser från några animala källor såsom kött, fisk och ägg. Produkten är tillverkad i kapselform. Vidare innehåller Vegan Vitamin D en vegetabilisk form av solskensvitaminet med samma höga biotillgänglighet som återfinns i animaliska källor. Tillskottet är utvunnet ur den hållbara källan växtlav.

Varför ska du som vegan nyttja XLNT Sports Vegan Vitamin D?

Som vegan eller vegetarian kan ett kontinuerligt intag av D-vitamin vara en stor utmaning eftersom den största kostkällan till denna fettsyra kommer genom kött, ägg och fet fisk. D-vitamin finns till en viss grad i vissa vegetabiliska livsmedel, t.ex. i svampar men det är svårt genom ett rent vegansk kostintag att få i sig den tillräckliga mängd D-vitamin som kroppen behöver. För att undvika bristen på D-vitamin måste du hitta ett alternativt tillvägagångssätt att inta denna vitamin. Det är just här som de stora fördelarna med att använda XLNT Sports Vegan Vitamin D kosttillskott kommer in.

Hälsofördelarna med XLNT Sports Vegan Vitamin D

Vilka är då hälsofördelarna med att regelbundet använda XLNT Sports Vegan Vitamin D? Som tidigare nämnt är ett kontinuerligt intag av D-vitamin viktigt för att hålla oss friska och krya. D-vitamin hjälper även kroppen att ta upp kalcium och därigenom bygga upp och upprätthålla ett starkt skelett. Utöver detta kan även ett regelbundet intag av D-vitamin motverka trötthet och nedstämdhet, speciellt under höst- och vinterhalvåret när möjligheten av d-vitaminintag från solen är begränsad. Däremot finns det fler viktiga hälsofördelar med att i sina vardagsrutiner införa ett kontinuerligt intag av d-vitamintillskott.

Ett kontinuerligt intag av D-vitamin har följande hälsofördelar:

  • Hjälper dig bibehålla normal benstomme
  • Bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion
  • Medverkar till att bibehålla normala tänder
  • D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion
  • D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen

Slutligen kan vi konstatera att det finns flertalet fördelar med att regelbundet inta D-vitamin, vilket man enkelt får tillgång till genom XLNT Sports Vegan Vitamin Vegan D. Produkten lämpar sig perfekt för dig som är vegan eller vegetarian och vill få i dig D-vitamin genom ett kosttillskott helt fritt från animaliska källor.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Tio regler för mer muskler

Bli starkare direkt

Dina bästa övningar för hemmaträning

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15245 omdömen
Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Snabb leverans och återkoppling när…

Snabb leverans och återkoppling när varan var betald

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, bra produkter

Verifierat
Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Verifierat
Bra priser o snabb leverans

Fick produkten snabbt o välpackat, dock lite dåligt att inga skopor kom med proteinpåsarna samt att det inte rekommenderades att köpa till

Verifierat
Bra varor

Snabb leverans och bra kvalite på varorna

Verifierat
Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt…

Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt lätt protein och dricka, helt enkelt grymt! Rekommenderar stark

Verifierat
Riktiga Grejor

Marklyft strumpor.

Verifierat
bra information ger personalen och jag…

bra information ger personalen och jag är nöjd med dom köp jag gör med enstaka klädesplagg och kosttillskott

Verifierat
Bra proteinpulver

Snabb leverans. Goda smaker på proteinpulver. Jag är nöjd!

Verifierat
Mike bra och snygg

Mike bra och snygg

Verifierat
Fin service

Snabb och smidig med leverans. Hade dessutom köpt fel vara som jag fick byta i butik utan problem - tack för fin service!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?