Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-12%

XLNT Sports EAA + koffein 2st

Välsmakande EAA med koffein för snabb och effektiv energiboost. Välj mellan Sour Cola och Strawberry!
529:-
598:-
+
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

EAA-tillskott med uppiggande koffein

Nu finns äntligen den otroligt populära EAA-tillskottet från XLNT Sports i kombination med prestationshöjande koffein! 

  • Oslagbar smak – du kommer inte tro att det är en EAA-produkt!
  • EAA med BCAA i 6-1-1-förhållande.
  • Med prestationshöjande betain.
  • Lättdoserad – 50 mg uppiggande koffein per skopa.
  • Berikad med vitamin C och B6 för minskad trötthet och utmattning.
  • Tillverkad av veganska aminosyror.
  • Producerad i Sverige.

XLNT Sports har blivit starkt förknippade med hög kvalitet och oslagbar smak, speciellt när det kommer till kosttillskott med aminosyror. Nu finns äntligen deras EAA-produkt i kombination med koffein och helt oöverträffad smak. Med 50 mg koffein per portion kan man enkelt och lätt dosera koffeinintaget efter eget behov. En perfekt produkt att använda sig av inför fysiskt och mentalt krävande situationer som kräver ökad prestationsförmåga samtidigt som man vill stimulera muskeluppbyggnad och återhämtning!

Vad är aminosyror?

Att äta en varierad kost är viktigt för att vi ska få i oss alla näringsämnen i bra balans och för dig som har en aktiv livsstil och tränar mycket är det särskilt viktigt att få i sig tillräckligt med protein. Protein räknas faktiskt som det viktigaste näringsämnet och heter just därför protein – vilket kommer från det grekiska ordet proteos som betyder det viktigaste eller första. 

Totalt är det 20 aminosyror som bygger upp proteiner och av dessa är 11 icke-essentiella som kroppen själv kan producera och resterande är essentiella som vi måste få i oss via kost. De essentiella aminosyrorna brukar kallas för EAA (essential amino acids) och består av l-leucin, l-valin, l-isoleucin, l-treonin, l-histidin, l-lysin, dl-metionin, l-tryptofan och l-fenylalanin. Denna grupp livsnödvändiga aminosyror kan som sagt kroppen inte själv producera utan dessa måste tillföras via kosten genom proteinrika livsmedel, proteinpulver eller kosttillskott med aminosyror.

EAA och BCAA

Skillnaden mellan kosttillskott med EAA och BCAA är att BCAA-tillskott endast innehåller de tre grenade aminosyrorna leucin, isoluecin och valin medan ett EAA-tillskott innehåller 8 essentiella aminosyror – där de grenade aminosyrorna (BCAA) ingår. Just av den anledningen behöver man inte använda sig av ett BCAA-tillskott om man redan dricker ett kosttillskott med EAA, men givetvis finns det andra fördelar med att använda sig av BCAA då de innehåller en betydligt högre halt av de grenade aminosyrorna. Vill man läsa mer om EAA vs BCAA kan man klicka här för att komma till en artikel där vi reder ut skillnaderna.

Ett snabbare upptag av kroppens byggstenar

För den som är aktiv och tränar mycket är det extra viktigt att tillföra kroppen de byggstenar som behövs för att den ska kunna reparera sig och bygga upp nya muskler – det vill säga protein. Detta kan man göra genom att äta proteinrik mat, dricka en proteinshake eller ta ett EAA-tillskott som innehåller essentiella aminosyror precis som ett fullvärdigt protein gör. Den stora fördelen med att använda sig av kosttillskott är framför allt smidigheten, kostnaden och ett betydligt snabbare upptag i kroppen. Hur vidare man väljer proteinpulver eller aminosyror är för många en smaksak – den stora fördelen med att använda sig av ett kosttillskott med aminosyror framför ett proteinpulver är att kroppen inte behöver bryta ner proteinet till fria aminosyror innan det kan tas upp och användas i kroppen. Aminosyrorna i ett EAA-tillskott är redan spjälkade och har därför ett effektivare upptag i kroppen. De grenade aminosyrorna (BCAA) behöver inte ens passera levern innan de når ut i blodomloppet – istället går de direkt ut till muskelcellerna där det kan användas som bränsle när vi tränar. Detta har gjort aminosyror till ett av de populäraste kosttillskotten att använda i samband med träning.

Icke-essentiell kan bli essentiell vid brist

Med en proteinfattig kost finns det risk för att vi inte får i oss tillräckligt med de aminosyror som bygger upp proteiner, varav en icke-essentiell aminosyra kan bli livsnödvändig. I normala fall kan kroppen själv producera de icke-essentiella aminosyrorna genom nedbrytning av andra aminosyror och mellanprodukter i ämnesomsättningen. Exempelvis kan kroppen själv producera den icke-essentiella aminosyran tyrosin så länge den essentiella aminosyran fenylalanin finns tillgänglig. Vid brist av fenylalanin blir tyrosin istället helt plötsligt livsnödvändig, vilket är fallet för individer som lider av fenylketonuri (PKU) – en ärftlig ämnesomsättningssjukdom som gör att kroppens omsättning av fenylalanin till tyrosin inte fungerar. Vissa icke-essentiella aminosyror är alltså endast icke-essentiella så länge det finns tillgång av andra aminosyror som kroppen kan producera den specifika aminosyran av. Dessa aminosyror kallas för semi-essentiella och av de icke-essentiella aminosyrorna är det cystein, tyrosin, arginin, prolin, glycin och glutamin som räknas som semi-essentiella.

Uppiggande koffein

Att använda sig av det centralstimulerande ämnet koffein är utan tvekan det mest vanliga sättet för att motverka trötthet och öka vakenheten inför både fysiska och mentala utmaningar. De flesta får i sig koffeinet genom att dricka kaffe, te eller annan koffeinhaltig dryck såsom energidryck eller PWO. Även kosttillskott med EAA och BCAA kan innehålla koffein. Ett intag av just EAA i kombination med koffein ger en utmärkt uppladdning inför tunga och långa pass. De grenade aminosyrorna når direkt ut till muskulaturen där det omedelbart kan användas som bränsle medan de övriga essentiella aminosyrorna ger energi längre in på passet. Koffeinet ger ökat mentalt fokus och verkar prestationshöjande i form av förbättrad ork och uthållighet. Eftersom kroppen redan är fylld med alla essentiella aminosyror (EAA) behöver du inte stressa med att fylla på med muskelbyggande protein direkt efter träningen!

Dosera efter ditt egna behov

Med XLNT Sports EAA + Caffeine ligger koffeinhalten på 50 mg koffein per skopa, vilket gör det otroligt lätt att dosera efter eget behov. Exempelvis ger 3 skopor lika mycket koffein (150 mg) som man får i sig av att dricka en kopp kaffe. 4 skopor motsvarar koffeinnivån (200 mg) i flertalet energidrycker såsom XLNT Sports BCAA, Monster med mera. För optimalt upptag och effekt bör man inta 1 – 4 skopor på tom mage eftersom inget då stör det snabba upptaget i kroppen. XLNT Sports EAA + Caffeine kan användas både som uppladdning inför tuffa träningspass så väl som ett välsmakande substitut till kaffe eller energidryck när man känner att man behöver extra energi.

Artnr: SKU24973
Tillverkare: XLNT Sports
EAN:

Innehåll

XLNT Sports EAA + Caffeine Sour Cola

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 470 g (120 portioner).
Portionsstorlek: 3,9 g (~1 skopa).

Användning: På träningsdagar, blanda 1-4 skopor med 2-4 dl vatten och drick innan träning.

Ingredienser: L-leucin, betain, l-fenylalanin, l-lysin, glycin, surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumvätekarbonat), l-alanin, l-treonin, l-isoleucin, l-valin, vitaminer (C, B6), aromer, sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), dl-metionin, l-histidin, koffein, färgämne (sockerkulör). Innehåller en fenylalaninkälla.

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Varning: Högt koffeininnehåll! Innehåller 50 mg koffein per skopa. Rekommenderas ej för barn, gravida eller ammande kvinnor.

Bäst före utgången av: Se stämpel på lock.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per 1, 2, 3 respektive 4 skopor:
BCAA 6-1-1
-varav l-leucin
-varav l-valin
-varav l-isoleucin
1000 mg
750 mg
125 mg
125 mg
2000 mg
1500 mg
250 mg
250 mg
3000 mg
2250 mg
375 mg
375 mg
4000 mg
3000 mg
500 mg
500 mg
Betain 500 mg 1000 mg 1500 mg 2000 mg
L-fenylalanin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
L-lysin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
Glycin 275 mg 550 mg 825 mg 1100 mg
L-alanin 175 mg 350 mg 525 mg 700 mg
L-treonin 175 mg 350 mg 525 mg 700 mg
Vitamin C 75 mg 94 %* 150 mg 188 %* 225 mg 281 %* 300 mg 375 %*
DL-metionin 50 mg 100 mg 150 mg 200 mg
Koffein 50 mg 100 mg 150 mg 200 mg
L-histidin 25 mg 50 mg 75 mg 100 mg
Vitamin B6 0,35 mg 25 %* 0,7 mg 50 %* 1,1 mg 75 %* 1,4 mg 100 %*
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU.
Läs mer
Tar denna inför varje träningspass! Verkligen perfekt för att få den extra energikicken innan passet. Jag vill sällan ta PWO innan ett träningspass och då är denna produkt perfekt just för att få den energin inför passet.
Smak: Sour Cola 5/5
Till nytta?
6
1
Såååå himla god!! Smakar piggelin! Älskar denna smaken!
Smak: Fresh Pear 5/5
Till nytta?
7
1
Alldeles perfekt syrlig och fräsch, perfekt till träningspasset med den lilla koffeinkicken ?
Till nytta?
4
0
Luktar grönt äpple och tycker att det smakar det också. Lite sur i smaken vilket passar mig personligen bra. Lätt drucken EAA. Ger den 5/5, absolut något jag kommer att köpa hem igen.
Smak: Fresh Apple 5/5
Till nytta?
4
0
En av de bättre EAA-smakerna som finns att tillgå. Över lag svårt att få till just EAA men här har ni lyckats så bra det bara går. Dessutom luktar den gott!
För min personliga del hade jag önskat den något syrligare, men det är bara jag :)
Kommer fortsätta njuta av denna, för smaken är svårslagen!
Smak: Fresh Apple 5/5
Till nytta?
3
1
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
EAA + koffein 2st
XLNT Sports
EAA + koffein 2st
EAA + koffein 2st
529.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15272 omdömen
Verifierat
Bra vara snabb leverans 😊

Bra vara snabb leverans 😊

Verifierat
Nöjd och smaka wow gott…

Nöjd och smaka wow gott…

Verifierat
Nöjd

Äntligen har jag hittat bra vattenflaska

Verifierat
Snabb leverans och bra priser

Snabb leverans och bra priser

Verifierat
Snab leverans

Snab leverans, inga problem alls

Verifierat
Smidigt

Bra webbshop. Smidig leverans Men "rea"-priser är typ normalpriser. Kör med lockpriser. Men det är okej.

Verifierat
Bra service

Väldigt bra kundtjänst

Verifierat
Most bang for the bux och snabb…

Most bang for the bux och snabb leverans!

Verifierat
Grym kundservice!

Snabb leverans, super bra kundservice, hade ett fel på en oversize tröja, maila dom och fick svar snabbt och en helt ny tröja utan problem! Mycket nöjd.

Verifierat
Hade problem med orden löste sig snabbt!

Hade problem med orden löste sig snabbt!

Verifierat
Bra varor

Bra varor, bra priser. Vad mer kan man önska?

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, sköna och snygga gröna kallingar! Kul att prova lite energidryck och pre work out-shot! :)

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?