Kasein

Kasein tas upp långsamt i kroppen och är främst känt och omtyckt för sin antikatabola verkan, det vill säga sin förmåga att motverka muskelnedbrytning – framförallt under diet.

Kaseinprotein är det perfekta mellanmålet som håller dig mätt cirka 3 gånger längre än vad ett rent vassleprotein med samma energimängd gör. Har man problem med sötsug, hunger eller bara vill bibehålla vikten, rekommenderar vi ett kasein- eller blandprotein framför ett vassleprotein - då det har klart mycket bättre funktion för att hålla dig mätt och belåten.

Vad är kasein?

Kaseinprotein (casein) utvinns ur komjölk som består av 80 % kasein och 20 % vassle. Kaseinproteinet består av miceller som i sin tur består av olika typer av kaseinfraktioner: alfa (s1), alfa (s2), beta och kappa. När man talar om kaseinprotein menar man dessa fyra fraktioner.

Kaseinets karaktäristiska långsamma upptagshastighet beror på dess olöslighet vid låga pH-värden. När kaseinprotein når magsäcken och kommer i kontakt med magsyran koagulerar kaseinet och formar en massa som tar lång tid för kroppen att bearbeta och bryta ned när den når tunntarmen. Effekten blir en långdragen och konstant tillförsel av aminosyror som därmed håller aminosyranivån i blodet på en förhöjd nivå under en lång tid, ibland närmare 6 till 8 timmar. Av denna anledning anses proteinpulver bestående av kasein ha en muskelsparande antikatabol verkan.

Micellärt kasein

Kasein består som sagt av miceller och ett riktigt kaseinprotein benämns därmed ofta som micellärt kasein. Ett micellärt kasein är med andra ord ett kasein-protein i sin mest naturliga form.

De kosttillskott och proteinpulver från Body Science som innehåller kasein består endast av högkvalitativt micellärt kasein.

Fördelar med ett kaseinprotein

Precis som alla typer av mjölkproteinpulver ger kasein en inledande stimulans av proteinsyntesen.
Dess utdragna tillförsel av aminosyror gör kasein till ett bra val för de som letar efter ett kosttillskott som ger dem näring och en mättnadskänsla över ett längre tidsspann. Detta är som sagt huvudanledningen till varför många väljer kasein som ett kvälls- eller nattprotein– vilket ger dem en konstant och jämn ström av aminosyror under natten.

Kaseinprotein är även väldigt rikt på kalcium, vilket är viktigt för vår skelett- och benhälsa. I flertalet studier har forskare dessutom funnit att kalcium kan öka fettnedgången hos överviktiga försökspersoner.

Kasein får en tjockare konsistens när det blandas med vätska och passar extra bra till smoothies, proteinpudding samt till glass eller nyttigare varianter av bakverk. Se gärna vår receptavdelning för inspiration!

Summering:

Kasein passar dig som vill undvika laktos och vill ha ett långsamt proteinpulver som både mättar och skyddar dina muskler under en längre tid. Kasein passar även perfekt under diet!

-24%
Body Science
249:- Ord. pris: 328:-
-18%
Body Science
139:- Ord. pris: 169:-
-26%
499:- Ord. pris: 676:-
-25%
Body Science
119:- Ord. pris: 159:-
-25%
Body Science
238:- Ord. pris: 318:-
-25%
Body Science
476:- Ord. pris: 636:-
-23%
Body Science
99:- Ord. pris: 129:-
-11%
Body Science
229:- Ord. pris: 258:-
-19%
Body Science
419:- Ord. pris: 516:-
-15%
297:- Ord. pris: 349:-
-15%
Swedish Supplements
254:- Ord. pris: 299:-
279:-
15% Rabatt