Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Hemleverans 
Hem / Blogg /

EAA och koffein - en kraftfull kombination

EAA, eller essential amino acids (essentiella aminosyror på svenska) är som namnet antyder en samling livsnödvändiga aminosyror för vår hälsa. I muskelbyggande syfte är samtliga nio aminosyror som räknas in i EAA viktiga och alla fyller sin egen funktion. För att få ut det mesta av träning – och återhämtning – är kombinationen av prestationshöjande koffein och muskeluppbyggande EAA mycket kraftfull.

Vad är EAA?

EAA består av följande nio aminosyror:

  • Fenylalanin
  • Leucin
  • Isoleucin
  • Valin
  • Histidin
  • Tryptofan
  • Lysin
  • Metionin
  • Treonin

Denna samling molekyler bidrar alla på sitt eget sätt till kroppens proteinsyntes och för dig som vill bygga och behålla muskler är det viktigt att få i sig en bra mängd av alla nio essentiella aminosyror. Leucin är den aminosyra som kraftfullast påverkar proteinsyntesen och är därför den viktigaste i muskelbyggande syfte. EAA innehåller en hög mängd essentiella aminosyror, i många fall högre än vassleprotein, och har i tillägg ett mycket snabbt och effektivt upptag i kroppen. Eftersom dessa aminosyror också är fria från gluten, laktos och soja kan de vara ett utmärkt alternativ till proteinpulver för dig med känslig mage, laktos- eller glutenintolerans.

Koffein & EAA

EAA+Caffeine2-1024x341_200824

Koffein är en av de populäraste – och säkraste – prestationshöjarna på marknaden idag. Som vi pratat om i vår tidigare artikel Våra tre bästa prestationshöjare & PWO är koffein mycket effektivt vid såväl styrketräning som uthållighetsträning. Hundratals studier har undersökt koffeinets inverkan på olika träningsformer och de flesta resulterar i liknande slutsatser – att det är mycket potent i prestationshöjande syfte. Att koffein sedan är uppiggande och kan ge dig det extra mentala fokus som behövs för att orka prestera lite extra är en klar bonus.

Genom att kombinera muskelbyggande EAA & prestationshöjande koffein kan du få det bästa av två världar, det vill säga både bättre uthållighet vid din träning och mer effektiv återhämtning och muskelökning. I XLNT Sports senaste produkt EAA + Caffeine hittar du precis rätt mängd EAA och koffein för ett lyckat träningstillfälle. Produkten finns i två goda smaker – Sour Cola och Strawberry som båda är lika uppfriskande som uppiggande innan din träning.

Ny kund?