Fri frakt från 499 kr
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Har du järnbrist? - Motverka trötthet och andra symptom

Att lida av järnbrist kan påverka dig enormt i det vardagliga livet. Det är därför viktigt att få i sig tillräckligt med järn genom bland annat din kost eller via kosttillskott. Lider du av järnbrist? Vi har botemedlet för dig!

Järn är ett viktigt mineralämne som vi får i oss genom vår kost. Järn bidrar bland annat till normal syretransport i kroppen samt till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin, vilket är det protein som ansvarar för syretransporten i blodet. Uppnår vi inte vårt dagliga behov av järn kan det komma att ha stora konsekvenser på vårt välmående.

Järnbrist symptom

Järnbrist är en av våra vanligaste folksjukdomar som alla kan drabbas av, vissa med större risk än andra. Det rekommenderade intaget av järn per dag skiljer sig mellan olika åldersgrupper. Man brukar säga att i riskzonen till järnbrist befinner sig bland annat kvinnor, gravida, vegetarianer och veganer, äldre, blodgivare, idrottare samt barn och ungdomar.

Får vi inte i oss tillräckligt med järn stryper vi bland annat syretillförseln i blodet vilket påverkar vårt välmående rejält. De allra vanligaste av symptom när det kommer till järnbrist är du upplever följande:

 • Trötthet och orkeslöshet
 • Koncentrationssvårigheter
 • Yrsel
 • Andfåddhet
 • Hjärtklappningar
 • Huvudvärk
 • Sus i öronen

Kvinna som är trött efter träning ligger på golvet

Upplever du något av ovanstående är det potentiellt järnbrist du utsatts för. Detta kan vara en indikation på att du bör se över din kost.

Järnrika livsmedel

Då vi får i oss vårt dagliga behov av järn genom vår kost kan det vara bra att veta från vilken typ av kost som är rikast på järn. Nedan följer några exempel på järnrika livsmedel:

 • Kött
 • Inälvs- och blodmat
 • Fisk och skaldjur
 • Baljväxter
 • Grönsaker
 • Ägg

Om du är en av de personer som förekommer i riskzonen för järnbrist, eller om du av några anledningar inte kan eller vill lägga om din kost så kan ett kosttillskott vara det smarta och smidiga alternativet för dig.

Järntillskott – Räddaren i nöden

För människor i riskzonen för järnbrist samt de människor vars kostvanor gör det svårt att hitta tillräckligt med järnrika livsmedel, exempelvis de som valt en vegetarisk eller vegansk kosthållning, kan ett järntillskott vara det utmärkta valet. Järntillskott kan även vara ett perfekt val för hårt tränande atleter som genomgår en lång diet, då deras begränsade kaloriintag kan göra det svårt att tillgodose ett adekvat järnintag. Då kroppen dessutom har ett särskilt stort behov av järn under barn- och ungdomsåren, under graviditet eller amning och efter blodförlust så passar järntillskott även för dessa personer i dessa perioder.

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 14054 omdömen
Verifierat
Protein

jättebra!..

Verifierat
Mycket nöjd

Snabbt, enkelt och korrekt, varorna skickas omgående 😀

Verifierat
Paketet kom till min brevlåda

Paketet kom till min brevlåda

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, god produkt (whey 100% dubbel choklad) kommer handla här igen.

Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Sabb leverans!

Snabb leverans!

Verifierat
Prylarna kom som de skulle.

Prylarna kom som de skulle.

Verifierat
MM SPORT

Det känns i magen efter ca 10 dagar. Även socker suger gick ner bra mycket.

Verifierat
Bra leverans och utbud

Jag tyckte att leveransen var snabb och allt kom fram i bra skick.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Dålig kompensation

Jag tyckte om att mmsport var snabba när min leverans uteblivit och skickade en ny snabbt. Leverantören som orsakade problem. Vad jag inte gillade var att trotts mycket strul och lång väntan blev man inte kompenserad verken av leverantör eller mmsport. Jag har fått ett gott bemötande från mmsport och gillar för övrigt både produkter och service.

Verifierat
Bra pris

Bra pris, smidigt och snabb leverans. Gerth

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?