Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Mer muskler - tre genvägar som fungerar

Att bygga muskelmassa kräver mycket tid och kraft och ibland är det svårt att avancera positionerna. Här är tre enkla sätt att accelerera gainzen!

Anspänning och trötthet –rätt trötthet!

Att träna för styrka respektive muskelmassa är kanske inte exakt samma sak, men lita på att de följs åt en stor del av vägen! Styrka är en effekt av muskelspänning, det vill säga, du behöver träna med relativt tunga vikter och relativt hög anspänning för att bli starkare. Förutom hög muskelspänning som gör dig starkare krävs också att du tröttar ut musklerna för att de ska växa sig större. Det är muskelns fosfokreatinsystem som ska tröttas ut, det vill säga, du ska inte behöva avbryta dina set på grund av mjölksyra. Om för mycket mjölksyra bir ett problem kan det hindra träningen från att ta ut dina muskler maximalt och på så sätt hindra maximal muskelökning. Många set med få repetitioner i varje, till exempel 10×3-5 är en otraditionell men mycket effektiv metod.

Frekvens och volym –rätt balans!

Balansen mellan frekvens och volym handlar om hur ofta du styrketränar, relativt hur mycket du kör på varje pass. När du tränar en muskelgrupp stenhårt en till två gånger i veckan kanske det känns otänkbart att köra mer. Men ibland får man bättre resultat genom att kapa passet på hälften och i stället köra vid dubbelt så många tillfällen! Om du går från att köra totalt 30 reps i en övning en till två gånger i veckan till att köra totalt tjugo reps av samma övning två till fyra gånger i veckan ökar du din träningsvolym samtidigt som du finar till din återhämtning genom att du blir mindre utsliten vid varje träningstillfälle. Träningsvolymen vid varje tillfälle måste fortsatt vara så hög att du tröttar ut muskelns fosfokreatinsystem, men var medveten om balansen mellan frekvens och volym – och mixtra med den när du står på en platå i utvecklingen!

Öka ditt proteinintag!

Det låter enkelt och det är det, men icke desto mindre effektivt för de allra flesta! Öka ditt proteinintag till minst två gram per kg kroppsvikt om dagen, varje dag, i minst sex veckor. Om du redan håller denna nivå kontinuerligt, öka med ytterligare 50 gram om dagen. Ett så högt proteinintag är förstås ingen absolut nödvändighet för varken hälsa eller muskelbygge, men nyare forskning indikerar ändå att det kan finnas fördelar när det gäller kroppssammansättning. Håll det högre proteinintaget konsekvent i sex veckor till tre månader för att se de fulla effekterna.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Maximera dina träningsresultat med basövningar 

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15245 omdömen
Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Snabb leverans och återkoppling när…

Snabb leverans och återkoppling när varan var betald

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, bra produkter

Verifierat
Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Verifierat
Bra priser o snabb leverans

Fick produkten snabbt o välpackat, dock lite dåligt att inga skopor kom med proteinpåsarna samt att det inte rekommenderades att köpa till

Verifierat
Bra varor

Snabb leverans och bra kvalite på varorna

Verifierat
Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt…

Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt lätt protein och dricka, helt enkelt grymt! Rekommenderar stark

Verifierat
Riktiga Grejor

Marklyft strumpor.

Verifierat
bra information ger personalen och jag…

bra information ger personalen och jag är nöjd med dom köp jag gör med enstaka klädesplagg och kosttillskott

Verifierat
Bra proteinpulver

Snabb leverans. Goda smaker på proteinpulver. Jag är nöjd!

Verifierat
Mike bra och snygg

Mike bra och snygg

Verifierat
Fin service

Snabb och smidig med leverans. Hade dessutom köpt fel vara som jag fick byta i butik utan problem - tack för fin service!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?