Fri frakt från 499 kr
- Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Mer muskler - tre genvägar som fungerar

Att bygga muskelmassa kräver mycket tid och kraft och ibland är det svårt att avancera positionerna. Här är tre enkla sätt att accelerera gainzen!

Anspänning och trötthet –rätt trötthet!

Att träna för styrka respektive muskelmassa är kanske inte exakt samma sak, men lita på att de följs åt en stor del av vägen! Styrka är en effekt av muskelspänning, det vill säga, du behöver träna med relativt tunga vikter och relativt hög anspänning för att bli starkare. Förutom hög muskelspänning som gör dig starkare krävs också att du tröttar ut musklerna för att de ska växa sig större. Det är muskelns fosfokreatinsystem som ska tröttas ut, det vill säga, du ska inte behöva avbryta dina set på grund av mjölksyra. Om för mycket mjölksyra bir ett problem kan det hindra träningen från att ta ut dina muskler maximalt och på så sätt hindra maximal muskelökning. Många set med få repetitioner i varje, till exempel 10×3-5 är en otraditionell men mycket effektiv metod.

Frekvens och volym –rätt balans!

Balansen mellan frekvens och volym handlar om hur ofta du styrketränar, relativt hur mycket du kör på varje pass. När du tränar en muskelgrupp stenhårt en till två gånger i veckan kanske det känns otänkbart att köra mer. Men ibland får man bättre resultat genom att kapa passet på hälften och i stället köra vid dubbelt så många tillfällen! Om du går från att köra totalt 30 reps i en övning en till två gånger i veckan till att köra totalt tjugo reps av samma övning två till fyra gånger i veckan ökar du din träningsvolym samtidigt som du finar till din återhämtning genom att du blir mindre utsliten vid varje träningstillfälle. Träningsvolymen vid varje tillfälle måste fortsatt vara så hög att du tröttar ut muskelns fosfokreatinsystem, men var medveten om balansen mellan frekvens och volym – och mixtra med den när du står på en platå i utvecklingen!

Öka ditt proteinintag!

Det låter enkelt och det är det, men icke desto mindre effektivt för de allra flesta! Öka ditt proteinintag till minst två gram per kg kroppsvikt om dagen, varje dag, i minst sex veckor. Om du redan håller denna nivå kontinuerligt, öka med ytterligare 50 gram om dagen. Ett så högt proteinintag är förstås ingen absolut nödvändighet för varken hälsa eller muskelbygge, men nyare forskning indikerar ändå att det kan finnas fördelar när det gäller kroppssammansättning. Håll det högre proteinintaget konsekvent i sex veckor till tre månader för att se de fulla effekterna.

Utmärkt
Baserat på 10397 omdömen
2 dagar sedan
Gick fort att få mina saker bra service…

Gick fort att få mina saker bra service 👍

Fredrik
2 dagar sedan
Snabbt & rätt!

Snabbt, korrekt och prisvärt!

Linus Bergkvist
2 dagar sedan
Bästa proteinpulvret på marknaden!

Bästa proteinpulvret på marknaden!

Marcus
2 dagar sedan
Bra sortiment

Bra sortiment. Lätt att beställa, snabb leverans

Északi Tamás
2 dagar sedan
Snabba leveranser och bra produkter

Snabba leveranser och bra produkter

Andreas Wikström
3 dagar sedan
Bra sortiment och service.

Bra sortiment och mmsports produkterna är toppen med. Dom gångerna jag har gjort mina beställningar så har leveransen varit snabb.

Kevin
3 dagar sedan
Galet snabb leverans och mycket bra varor

Galet snabb leverans och mycket bra varor

Alfred Örtendal
3 dagar sedan
Super fina

Super fina, älskar dom.

Ewa-Kim Welin
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans

Ernst Elb
3 dagar sedan
Bra sortiment och bra priser.

Bra sortiment och bra priser. Snabb leverans och smidig betalning.

Carl Henrik Karlsson
3 dagar sedan
Alltid snabbt alltid proffesionellt 🙏

Alltid snabbt alltid proffesionellt 🙏

Ildiko
3 dagar sedan
Mycket nöjd

Jag är mycket nöjd

merima mumdzic
Ny kund?