Hem / Blogg /

Optimera din mentala hälsa med GABA

Optimera den mentala hälsan snabbt och enkelt och lugna nervsystemet med ett GABA-tillskott.

Vad är GABA?

GABA är en förkortning på Gamma-aminosmörsyra (Gamma-aminobutyric acid), vilket är en så kallad smörsyra och den viktigaste hämmande signalsubstansen i nervsystemet som bidrar med en lugnande effekt. GABA förekommer naturligt i kroppen och med en hälsosam livsstil och sunda kostvanor klarar kroppen att tillgodose behovet av GABA själv genom omvandling av glutaminsyra.

Hur funkar GABA?

Nervsystemets signalsubstanser skickar signaler mellan nervceller. Den hämmande signalsubstansen GABA finns där för att hjälpa till att lugna nervsystemets aktivitetsnivå genom att hindra en nervcell att överföra dessa signaler till nästa nervcell. Detta innebär att dess främsta uppgift är att säkerställa att endast den ämnade nervcellen aktiveras av signalen samtidigt som nästliggande nervcell inte aktiveras.

Hand som håller en hjärna i hologram i solnedgången

Vad är GABA bra för?

Vid långvarig stress, sömnbrist och dåliga kostvanor hamnar nervsystemet i obalans och låga doser av eller brist på GABA kan kännetecknas av spända muskler, kramper, dåligt minne, huvudvärk, humörsvängningar, stress, oro, dålig sömn, utmattning med mera.

Tillskott med GABA används för att snabbt och effektivt ta sig ur obalansen och därmed dämpa symptom såsom stress, oro och ångest. GABA har även visat sig kunna främja sömn och stärka sömnkvaliteten, vilket i sin tur förbättrar återhämtningen och ökar den fysiska och mentala prestationen.

Hos oss på MM Sports kan du köpa GABA-tillskott och läsa mer om GABA och dess effekt som kosttillskott.

15% Rabatt