Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Pump, styrka och uthållighet? PWO från Body Science är svaret!

Pre-Workout, eller PWO, har som syfte att öka ditt fokus och din energi, främja muskeluppbyggnad och förbättra din prestation och uthållighet under tuffa och intensiva träningspass!

När det kommer till att hitta en riktigt bra PWO som faktiskt ger resultat när du tränar finns det några ämnen som vi vet har bevisad effekt. De tre viktigaste ingredienserna i en PWO är koffein, beta-alanin och citrullinmalat. Body Science Professional Series Pre-Workout, även kallad Body Science PWO, är fylld med dessa ämnen och innehåller utöver det fler ingredienser som kan ge din träning ännu bättre effekt!

En riktig energiboost

Den främsta tillskottet för ökad energi när du tränar är koffein! Koffein är en så kallad stimulantia, det vill säga ett ämne som har uppiggande egenskaper på det centrala nervsystemet. Koffein förbättrar således energinivåerna i kroppen och kan leda till ökat fokus. På grund av dess effekt är koffein en av de viktigaste ingredienserna i en riktigt bra PWO och är det ämne som troligtvis kommer bidra mest till din prestation. En optimal dosering av koffein vid träning är 200-350mg men rekommenderas att anpassas efter ditt behov. Body Science Professional Series Pre-Workout har en koffeinmängd på hela 300mg, i jämförelse med en energidryck som vanligtvis innehåller ca 180mg.

Förbättrar din uthållighet genom minskad mjölksyra

Beta-alanin – Aminosyrornas aminosyra! Har du testat PWO känner du nog till den stickande känslan i huden som uppstår, det beror på beta-alanin. Beta-alanin är en aminosyra som framför allt reglerar karnosin, ett ämne som förvaras i vår muskelvävnad. Karnosin har som uppgift att reglera surhetsgraden i musklerna. Surhetsgraden höjs under träning och det är då du känner den omtalade mjölksyran. Beta-alanin ökar därmed din muskeluthållighet och fördröjer muskeltrötthet genom att förhindra mjölksyrebildning. Ett rekommenderat intag av beta-alanin är 2000-4000mg (2-4g) per dag och i Body Science Professional Series PWO har du hela 4000mg per dosering.

Ger maximal träningsprestation och pump

Citrullinmalat, som är en kombination av l-citrullin och malatsyra, ökar kväveoxidnivåerna i kroppen. Ökad kväveproduktion leder till förbättrad blodcirkulation vilket får näringsämnen och syre att transporteras snabbare genom kroppen. Citrullinmalat kan därmed skapa bättre förutsättningar för kroppen att hantera fysisk ansträngning, vilket i sin tur kan leda till ökad pump, prestationsförmåga, uthållighet samt mindre träningsvärk. För att uppnå maximal effekt är det rekommenderade minsta intaget 6000mg (6g). Body Science Professional Series PWO innehåller hela 8000mg per dosering!

Bidrar till ökad muskelstyrka och muskeltillväxt

Kreatin har bevisad effekt på förbättrad muskelstyrka och muskeltillväxt vilket förklarar varför det är ett vanligt kosttillskott! Kreatin förekommer naturligt i våra muskler och hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi, vilket ökar prestationen vid högintensiv träning. Vi får i oss cirka 1g kreatin om dagen via vår kost men för att uppnå prestationshöjande effekt vid träning är det rekommenderat att få i sig 3-5g om dagen. Många PWO-produkter på marknaden innehåller en alldeles för låg dos av kreatin, vilket gör att många väljer att inta kreatin som ett enskilt kosttillskott. Body Science Professional Series PWO innehåller hela 5000mg (5g) kreatin vilket då täcker ditt dagsbehov!

Främjar fettförbränning och förbättrar kroppssammansättningen

Betain, även kallat Trimetylglycin, är ett kosttillskott som på senare år blivit populärt inom fitness och styrketräning. Betain kan ge effekt på förbättrad kroppssammansättning, muskeluthållighet och styrka. Betain kan också öka din fettförbränning och ge dig mer fettfri kroppsmassa samt ge upphov till minskad mjölksyra. För att ta del av den prestationshöjande effekten av betain krävs en dosering på minst 1000mg (1g) per dag och därför har Body Science Professional Series PWO ett innehåll på 2000mg (2g) per dosering.

Fyller på ditt c-vitaminbehov under hård träning

Body Science Professional Series PWO innehåller dessutom 300mg c-vitamin som inte bara bidrar till immunförsvarets normala funktion utan även minskar trötthet och utmattning samt skyddar cellerna mot oxidativ stress. När du tränar bryts vävnaderna i kroppen ned vilket gör dig mer mottaglig för infektioner om du tränar mycket och ofta, därför är det viktigt att fylla på med c-vitamin. Det ökar också upptaget av magnesium som bidrar till god benhälsa, muskelfunktion och sömnkvalitet. Dessutom är c-vitamin viktigt för kollagenproduktionen i kroppen, som förbättrar ledernas elasticitet och stabilitet.

Motverkar oxidativ stress och hjälper kroppen att återhämta sig

Taurin är ytterligare en aminosyra med många positiva effekter! Taurin fungerar som en antioxidant genom att motverka skada under tiden du tränar men också förbättra och snabba på musklernas återhämtning efter träning. Genom dess förmåga att binda vatten kan taurin hjälpa dig att känna ett ordentligt muskeltryck samt framhäva dina muskler. Taurin kan också öka din uthållighet och din prestation. Taurin finns i den mat vi äter men för ett prestationshöjande resultat krävs oftast ett tillskott. Eftersom taurin till största delen finns i animaliska produkter är det även ett bra tillskott för den som äter en vegansk kost. För förbättrad uthållighet under träningen är det rekommenderat med ett intag på minst 1g. Body Science Professional Series PWO innehåller 1500mg (1,5g).

Heltäckande innehåll till ett lågt pris

Många PWO-produkter på marknaden innehåller inte tillräcklig mängd av de olika tillskotten vilket gör att många väljer att addera extra kosttillskott. Med Body Science Professional Series Pre-Workout får du i dig tillräckligt hög dos för att få ut maximal effekt av din träning. Produkten har ett betydligt högre innehåll i förhållande till pris i jämförelse med många andra storsäljare på marknaden.

Body Science Professional Series Pre-Workout kommer ge dig snabb energi och öka ditt fokus under träningen. Produkten kan också hjälpa dig att bygga muskler, öka dina musklers kapacitet att producera energi och förbättra din uthållighet under träningspasset. Dessutom kan detta kosttillskott underlätta din återhämtning efter träningen. Denna PWO passar de flesta som utför någon form av regelbunden träning, men kan göra verklig nytta för den som tränar styrketräning eller utför tuffa sporter!

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Foam roller – övningar för ömmande muskler

Fem tips för ett starkare hjärta

Bänkpress – tungt men tryggt

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15414 omdömen
Verifierat
Tack så mycket för snabbt leverans.

Tack så mycket för snabbt leverans.

Verifierat
Snabbt o bra

Snabbt o bra

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Snabb leverans och bra kvalité på…

Snabb leverans och bra kvalité på gainer. Fick även en jättesnygg gratis vattenflaska vilket jag tackar mm sports.

Verifierat
Levererar alltid i bra tid

Levererar alltid i bra tid, och aldrig missat någon produkt i beställningarna.

Verifierat
Nöjd och glad!

Bra kvalite på supplement, bra priser och snabb leverans. Bra jobbat!

Verifierat
Sambon glad och nöjd över sin…

Sambon glad och nöjd över sin överraskning

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Fick rätt varor, studentrabatt funkade +

Fick rätt varor och studentrabatt funkade på kampanj annars skulle jag valt annat företag. Produkten var också bra, blev nöjd.

Verifierat
Snabb leverans och ett gott äkta…

Snabb leverans och ett gott äkta protein!

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt och enkelt. Vi köpte en metall-shaker och pulver, grymma grejer!

Verifierat
Snabb leverans och bra produkter!

Snabb leverans och bra produkter!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?