Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Så lyckas du med träningsmålen!

Det nya året är här och det är hög tid att blicka framåt mot nya mål. Men att sätta – och framförallt hålla – sina mål kan i många fall vara svårt. Därför vill vi ge bättre förutsättningar för att du ska lyckas med dina träningsmål.

Lyckas med träningsmålen 2021

Hitta DIN träningsform!

För att lyckas med träning – och orka hålla ut i längden – behöver du hitta just den träningsformen som du tycker är kul och motiverande. Alla människor passar inte på gymmet, liksom inte alla är långdistanslöpare. Vissa vill springa ute, andra på band. Några gillar att lyfta vikter, andra vill träna smidighet. Hittar du din egen favorit bland alla träningsformer där ute är möjligheterna för dig att lyckas i längden mycket, mycket större.

Sätt mätbara mål

“Under detta året skall jag bli smalare” eller “i år ska jag träna mer” är inga tydliga mål. Framförallt är det väldigt lätt att ge upp längs vägen om du inte har något konkret att sträva mot. För varje misslyckande finns tusen ursäkter och därför är mätbara och specifika mål viktiga, dels för att kunna planera din träning och dels för att kunna följa upp längs vägen. Sätt i stället målet att t.ex. gå ned X antal kilo under året, eller öka Y antal procent i muskelmassa, beroende på vilket mål just du har. Bryt sedan ned målet över året och följ upp regelbundet!

Bli inte heller avskräckt om du halkar efter, alla är vi mänskliga och misslyckanden sker. Men se samtidigt till att sätta ned foten och börja om på nytt om du börjar sacka efter för mycket. Sätt gärna ett förbestämt mål för när det är dags att ta tag i träningen igen om du halkar efter, till exempel “om jag missar 3 träningspass på raken måste jag börja om igen”. På så sätt är du förberedd mentalt och har en plan även för de tuffare stunderna.

Sätt realistiska mål

När man väl bestämt sig för att börja träna är engagemanget högt och viljan stark i början. Det är förstås roligt och vi rekommenderar dig att ta vara på den initiala glöden till 100%. Men i den ivriga starten är det också lätt att underskatta hindren som ligger framför dig. Titta på ditt nuläge, gör en ärlig analys och sätt mål som du verkligen tror på. Annars finns risken att du tappar glöden längs vägen när du börjar inse att dina initiala ambitioner kanske inte var helt realistiska.

Framgång föder framgång – sätt hellre ett lägre mål som du är säker på att du kan nå, och justera sedan uppåt om du når dit tidigare än planerat. Då kan du driva vidare på din glöd och stoltheten som kommer när du uppnår dina mål istället för att känna skammen över ett kommande misslyckande.

Skriv ned – och följ upp

Det är inte enkelt att alltid hålla koll och minnas detaljer. Därför är det viktigt att du skriver ned dina mål när du sätter dem. Vi vill också tipsa om att ha regelbundna uppföljningar med sig själv längs med vägen. Idag finns mängder med appar för uppföljning av träningsmål som kan hjälpa dig att påminna dig själv. Gör lite efterforskningar och välj en app som passar just din träningsform. Sen är det bara att sätta målen och sätta igång!

Gör det enkelt att träna

Om det redan är ett hinder för dig idag att ta dig till gymmet eller om du bor utan förutsättningar för att gå ut och springa emellanåt är inte chansen heller särskilt stor att dessa förhållanden kommer ändras framöver. Därför är det viktigt att du hittar en träningsform som är så enkel som möjligt att utföra. Ta en titt på din omgivning: Bor du nära bra löparslingor? Finns det ett utegym i närheten? Vad finns det för olika klubbar och föreningar i din närhet som har aktiviteter som kan passa dig? Vilken dag i veckan är bäst att lägga in träningen på?

Kartlägg din omgivning och vardag och välj den träningsform som med störst sannolikhet är enkel för dig att utföra både idag så väl som om ett år. Om du som de flesta i dagsläget håller dig hemma majoriteten av tiden och vill testa på att träna hemma är vår artikel Dina bästa övningar för hemmaträning! ett bra ställe för att börja vända på din vardag. Under vår sektion Träningsmål hittar du ännu mer djupgående information om vilka olika produkter vi rekommenderar för att lyckas med ditt mål oavsett om det är fettförbränning, ökad muskelmassa, välmående, prestationshöjning eller viktuppgång m.m.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Maximera dina träningsresultat med basövningar 

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15269 omdömen
Verifierat
Nöjd

Äntligen har jag hittat bra vattenflaska

Verifierat
Snabb leverans och bra priser

Snabb leverans och bra priser

Verifierat
Snab leverans

Snab leverans, inga problem alls

Verifierat
Smidigt

Bra webbshop. Smidig leverans Men "rea"-priser är typ normalpriser. Kör med lockpriser. Men det är okej.

Verifierat
Bra service

Väldigt bra kundtjänst

Verifierat
Most bang for the bux och snabb…

Most bang for the bux och snabb leverans!

Verifierat
Grym kundservice!

Snabb leverans, super bra kundservice, hade ett fel på en oversize tröja, maila dom och fick svar snabbt och en helt ny tröja utan problem! Mycket nöjd.

Verifierat
Hade problem med orden löste sig snabbt!

Hade problem med orden löste sig snabbt!

Verifierat
Bra varor

Bra varor, bra priser. Vad mer kan man önska?

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, sköna och snygga gröna kallingar! Kul att prova lite energidryck och pre work out-shot! :)

Verifierat
Mycket nöjd

Mycket nöjd

Verifierat
Bra produkter och snabb leverans!

Bra produkter och snabb leverans!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?