Fri frakt från 499 kr
2-3 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Sola säkrare och effektivare med Betakaroten!

Ta en klok och effektiv väg mot perfekt solbränna så snabbt som möjligt! Tillskott med betakaroten ger dig bättre resultat och skyddar mot riskerna med solning, men medför även flera andra hälsofördelar!

Betakaroten

Betakaroten är ett gyllenbrunt färgämne tillhör gruppen karotenoider, ämnet finns i viss kost och när det upptas av kroppen omvandlas det till A vitamin. Vitamin A är bland annat viktigt för kroppens slemhinnor, hud, syn och immunförsvarets normala funktion. För höga doser av Vitamin A kan vara skadligt, men eftersom kroppen själv absorberar och konverterar karotenen till Vitamin A reglerar kroppen produktionen till rätt dos. Med andra ord går det inte att överdosera Vitamin A genom att äta betakaroten. 

Höga doser av betakaroten skyndar på på pigmenteringsprocessen, vilket gör dig brun snabbare. Utöver främjad pigmenteringsprocess har ämnet en naturligt gyllenbrun färg och när ämnet intas i tillräckligt höga doser lagras överskottet i hudcellerna och underhudsfettet vilket frambringar en brunare nyans. Förutom att effektivisera din solbränna och ge din hud en mer gyllenbrun ton på grund av färgämnet, skyddar denna antioxidant mot farliga UV-strålar och förebygger solskador. Med detta sagt är det viktigt att också poängtera att betakaroten aldrig är ett substitut för solskyddsfaktor – däremot ett komplement. En fördel med att komplettera din ordinarie solskyddsfaktor med betakaroten är att du blir solbränd snabbare. Därmed kan du exponera dig kortare tid solens skadliga UV-strålning och ändå få bra.

Det är även vetenskapligt klarlagt att betakaroten både från tillskott och från vanlig mat skyddar mot så kallad fotooxidativ skada, en form av oxidativ stress till följd av skadlig solexponering som underligger vissa sjukdomsalstrade processer. Kanske är det betakarotenets antioxidativa egenskaper som är mekanismen bakom detta skydd. Sammantaget kan man säga att tillskott med betakaroten skyddar huden och hjälper den att anpassa sig till solljus genom ökad pigmentering.

Betakaroten i mat 

Betakaroten är ett ämne som påträffas i viss kost, och ger ofta dessa livsmedel en brun orange härlig ton. Ämnet finns exempelvis rikligt i morötter, mango, sötpotatis, nypon och papaya. Tyvärr är det svårt att få i sig tillräckligt höga halter av ämnet genom enbart kost för att det skall ge ett märkbara effekter. Genom att äta mycket kost rik på betakaroten anses som mest kunna uppnå ett intag på 5 milligram rena betakarotener om dagen, medan det krävs runt 25 milligram betakaroten per dag för att kunna uppnå resultat gällande pigmentering, solskydd och brunare hy. Body Science Beta Carotene är ett högdoserat och effektivt kosttillskott som innehåller hela 50 mg karoten per dagsdos, på så sätt kan du vara säker på att få i dig tillräckligt för att nå gynnsamma effekter. För att uppnå bästa resultat, börja med kosttillskottet 10 veckor innan du planerar uppnå en solbränna. Genom att ta tillskott av betakaroten innan, under och efter en solperiod ser du till att huden blir brun snabbare, säkrare och dessutom håller sin färg längre. 

Betakaroten farligt? 

De som röker eller arbetar med asbest bör inte använda kosttillskott i form av betakaroten. En finsk studie visade att personer som rökt i över 30 år och som tagit kosttillskott i form av betakaroten under en längre period hade ökad risk för lungcancer. Dock finns inga fastställda hälsorisker av intag av ämnet från enbart frukt grönsaker i normala mängder.

Sammanfattningsvis

Betakaroten i kosttillskott är en addering till kosten som bidrar till flertalet hälsomässiga och estetiska fördelar. Ämnet fungerar genom att påskynda pigmenteringsprocessen och optimera hudens bruna färg, skyddar hudcellerna mot UV-strålar i viss omfattning samt förser huden med en gyllenbrun färg tack vare att ämnet lagras i underhudsfettet. Utöver fördelar relaterat till solning förser betakaroten din kropp med Vitamin A utan risk för överdosering! Vitamin A stärker kroppen genom att främja matsmältningen, stärker immunförsvaret, motverkar ögonsjukdomar och gynnar synen såväl som hjälper slemhinnorna att bibehålla en normal funktion. 

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
2-3 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15057 omdömen
Verifierat
Rätt storlek grön va som på bilden…

Rätt storlek grön va som på bilden sitter jätte fint både tröja och byxa även T-shorts satt fint. Ska köpa fler!

Verifierat
Bra hemsida och snabb leverans

Bra hemsida och snabb leverans

Verifierat
Allt fungerade vi bra

Allt fungerade vi bra

Verifierat
Alltid snabbt.och följesedel för retur…

Alltid snabbt.och följesedel för retur och det är man inte van vid 💙😂👍

Verifierat
Enkelt att beställa

Enkelt att beställa. Snabb leverans.

Verifierat
Lätt att hitta på webben

Lätt att hitta på webben Snabb hjälp via mejl

Verifierat
Goda pannkakor och sjukt snabb…

Goda pannkakor och sjukt snabb leverans, kom dagen efter 🙌🏻

Verifierat
Proteinpulvret är det godaste som går att köpa

Kan aldrig ge 5/5 efter oligopolprisökningarna som skett med proteinpulver, däremot är proteinpulvret i sig jättebra. Rekommenderar alla att eftersöka vad protein (vassle) kostar att köpa in per ton och det har INTE gått upp i samma takt som prisökningen.

Verifierat
Bra utbud och snabb...

Bra utbud av det jag sökte och snabb leverans.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra produkter och snabb leverans.

Bra produkter och snabb leverans.

Verifierat
👍👍👌👌🙏🙏det var helt ok

👍👍👌👌🙏🙏det var helt ok

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?