Fri frakt t.o.m. 19/5
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Protein Deals + fri frakt avslutas om 14:32:56
Hem / Blogg /

Sola säkrare och effektivare med Betakaroten!

Ta en klok och effektiv väg mot perfekt solbränna så snabbt som möjligt! Tillskott med betakaroten ger dig bättre resultat och skyddar mot riskerna med solning, men medför även flera andra hälsofördelar!

Betakaroten

Betakaroten är ett gyllenbrunt färgämne tillhör gruppen karotenoider, ämnet finns i viss kost och när det upptas av kroppen omvandlas det till A vitamin. Vitamin A är bland annat viktigt för kroppens slemhinnor, hud, syn och immunförsvarets normala funktion. För höga doser av Vitamin A kan vara skadligt, men eftersom kroppen själv absorberar och konverterar karotenen till Vitamin A reglerar kroppen produktionen till rätt dos. Med andra ord går det inte att överdosera Vitamin A genom att äta betakaroten. 

Höga doser av betakaroten skyndar på på pigmenteringsprocessen, vilket gör dig brun snabbare. Utöver främjad pigmenteringsprocess har ämnet en naturligt gyllenbrun färg och när ämnet intas i tillräckligt höga doser lagras överskottet i hudcellerna och underhudsfettet vilket frambringar en brunare nyans. Förutom att effektivisera din solbränna och ge din hud en mer gyllenbrun ton på grund av färgämnet, skyddar denna antioxidant mot farliga UV-strålar och förebygger solskador. Med detta sagt är det viktigt att också poängtera att betakaroten aldrig är ett substitut för solskyddsfaktor – däremot ett komplement. En fördel med att komplettera din ordinarie solskyddsfaktor med betakaroten är att du blir solbränd snabbare. Därmed kan du exponera dig kortare tid solens skadliga UV-strålning och ändå få bra.

Det är även vetenskapligt klarlagt att betakaroten både från tillskott och från vanlig mat skyddar mot så kallad fotooxidativ skada, en form av oxidativ stress till följd av skadlig solexponering som underligger vissa sjukdomsalstrade processer. Kanske är det betakarotenets antioxidativa egenskaper som är mekanismen bakom detta skydd. Sammantaget kan man säga att tillskott med betakaroten skyddar huden och hjälper den att anpassa sig till solljus genom ökad pigmentering.

Betakaroten i mat 

Betakaroten är ett ämne som påträffas i viss kost, och ger ofta dessa livsmedel en brun orange härlig ton. Ämnet finns exempelvis rikligt i morötter, mango, sötpotatis, nypon och papaya. Tyvärr är det svårt att få i sig tillräckligt höga halter av ämnet genom enbart kost för att det skall ge ett märkbara effekter. Genom att äta mycket kost rik på betakaroten anses som mest kunna uppnå ett intag på 5 milligram rena betakarotener om dagen, medan det krävs runt 25 milligram betakaroten per dag för att kunna uppnå resultat gällande pigmentering, solskydd och brunare hy. Body Science Beta Carotene är ett högdoserat och effektivt kosttillskott som innehåller hela 50 mg karoten per dagsdos, på så sätt kan du vara säker på att få i dig tillräckligt för att nå gynnsamma effekter. För att uppnå bästa resultat, börja med kosttillskottet 10 veckor innan du planerar uppnå en solbränna. Genom att ta tillskott av betakaroten innan, under och efter en solperiod ser du till att huden blir brun snabbare, säkrare och dessutom håller sin färg längre. 

Betakaroten farligt? 

De som röker eller arbetar med asbest bör inte använda kosttillskott i form av betakaroten. En finsk studie visade att personer som rökt i över 30 år och som tagit kosttillskott i form av betakaroten under en längre period hade ökad risk för lungcancer. Dock finns inga fastställda hälsorisker av intag av ämnet från enbart frukt grönsaker i normala mängder.

Sammanfattningsvis

Betakaroten i kosttillskott är en addering till kosten som bidrar till flertalet hälsomässiga och estetiska fördelar. Ämnet fungerar genom att påskynda pigmenteringsprocessen och optimera hudens bruna färg, skyddar hudcellerna mot UV-strålar i viss omfattning samt förser huden med en gyllenbrun färg tack vare att ämnet lagras i underhudsfettet. Utöver fördelar relaterat till solning förser betakaroten din kropp med Vitamin A utan risk för överdosering! Vitamin A stärker kroppen genom att främja matsmältningen, stärker immunförsvaret, motverkar ögonsjukdomar och gynnar synen såväl som hjälper slemhinnorna att bibehålla en normal funktion.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Guide: Så väljer du rätt proteinpulver

Fri frakt
t.o.m. 19/5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15380 omdömen
Verifierat
Minska priset bara sen allt bli bra.

Minska priset bara sen allt bli bra.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
för att det var en ny produkt för…

för att det var en ny produkt för mig,har bara hunnit med två doser… vet inte ännu vilken effekt det kan bli. Tack,är nöjd !

Verifierat
Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt.

Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt. -äppelpaj -chokladkaka

Verifierat
Alltid nöjd när man handlar hos MM…

Alltid nöjd när man handlar hos MM Sport! Bra produkter, bra kvalitet och rimliga priser!

Verifierat
Snabb leverans bra webbsida!

Snabb leverans bra webbsida!

Verifierat
Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Verifierat
Snabbt handlagt och levererat.

Snabbt handlagt och levererat.

Verifierat
Enkelt att beställa och bra beskrivning…

Enkelt att beställa och bra beskrivning av produkterna.

Verifierat
Toppen

Bra pris, snabb leverans, bra paketerat. Fick även med en extra produkt! Kommer absolut beställa igen.

Verifierat
Snabb o säker leverns

Bra produkter

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?