Fri frakt t.o.m. 19/5
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Protein Deals + fri frakt avslutas om 15:49:58
Hem / Blogg /

Guide: Så väljer du rätt proteinpulver

Proteinpulver har varit träningsentusiasters bästa vän i årtionden. Det är ett smart och enkelt sätt att boosta sitt dagliga proteinintag och maximera resultaten från sin träning. Att hitta det perfekta proteinpulvret för dig behöver inte vara svårt – det handlar bara om att utforska de olika alternativ på marknaden och välja det som passar dina behov och smakpreferenser bäst.  

Varför använda proteinpulver?

Proteinpulver har blivit en viktig komponent för individer som strävar efter hälsa och prestation, särskilt inom fitness och träningsvärlden. Proteinpulver är en smidig och effektiv lösning för att möta de ökade proteinbehoven som träning ofta medför. Genom att inkludera proteinpulver i kosten kan man på ett praktiskt sätt uppfylla de ökade näringskraven utan att öka det totala kaloriintaget betydligt. 

En stor fördel med proteinpulver är dess snabba absorption och användarvänlighet. Efter träning, när kroppen kräver snabb återhämtning, ger en proteinshake en omedelbar tillförsel av aminosyror till musklerna. Detta främjar effektiv muskelreparation och minskar återhämtningsperioden avsevärt. Utöver dess bidrag till muskelreparation och tillväxt har proteinpulver visat sig vara bra för viktkontroll. Proteinet ger en känsla av mättnad, vilket effektivt kan minska risken för överätning.

Den termogena effekten av proteinpulver syftar till den extra energi som kroppen förbrukar för att smälta och absorbera proteinet. Proteinets högre termogena effekt jämfört med fett och kolhydrater innebär att kroppen bränner fler kalorier under matsmältningsprocessen. Denna ökade kaloriförbränning kan vara fördelaktig för de som strävar efter viktkontroll. Dock utgör den termogena effekten endast en liten del av den totala dagliga energiförbrukningen. 

Typer av proteinpulver

Vassleprotein

Vassleprotein, är ett av de mest populära proteinpulvren, som utmärker sig genom sin snabba absorption och höga biologiska värde. Det är en överlägsen källa av essentiella aminosyror, vilket gör det idealiskt för återhämtning efter träning. Vassleprotein lämpar sig inte bara för återhämtning utan också som en bekväm proteinkälla när du behöver snabb näring. Dess höga proteinhalt och låga kolhydrat- och fettinnehåll gör det till ett utmärkt val för dem som strävar efter magert muskelbyggande.

Kasein

Kasein är en av de två huvudtyperna av mjölkprotein och skiljer sig från vassleprotein genom dess långsammare upptagningshastighet. Det bryts ned långsamt i magen och ger en jämn och långvarig frisättning av aminosyror i blodomloppet, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att stödja muskelreparation och tillväxt under längre perioder, som nattetid eller mellan måltider. Kasein är också rikt på essentiella aminosyror och kalcium, vilket främjar benhälsa. Dess långsamma matsmältning gör det särskilt fördelaktigt för att minska muskelnedbrytning och främja återhämtning. 

Clear Whey

Clear Whey är ett innovativt proteinpulver som tillhör kategorin hydrolyserat vassleisolat. Det kännetecknas av snabb absorption, lågt kaloriinnehåll och hög proteinhalt, vilket gör det till ett optimalt val för effektiv muskelåterhämtning och tillväxt. Dess genomskinliga och lättdruckna konsistens gör det till ett uppfriskande alternativ till traditionella proteinshakes. Clear Whey ger dig fördelarna av vassleprotein på ett lättillgängligt sätt och anses vara skonsammare för känsliga magar. Det är ett utmärkt val för den som önskar en snabb och lättdrucken proteindrink. 

Veganskt Proteinpulver

Veganskt Proteinpulver är ett näringsrikt kosttillskott som är fritt från animaliska produkter. Tillverkat av en kombination av växtbaserade proteinkällor, erbjuder det en komplett och balanserad aminosyratillgång. Det är ett utmärkt alternativ för de som lever en vegansk livsstil eller har laktosintolerans. 

Det veganska proteinpulvret är oftast baserat på ärtisolat, risprotein eller en kombination av olika växtproteiner. Det ger en god mängd protein för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt efter träning. Dessutom innehåller det oftast höga halter av fibrer och andra näringsämnen från växtriket. Det är också ett miljövänligt och hållbart alternativ som ger möjlighet att möta proteinbehoven utan att använda animaliska produkter. Det är en smidig lösning för alla som strävar efter att inkludera mer växtbaserad näring i sin kost.

Ägg protein

Ägg protein utgör en högkvalitativ proteinkälla från äggvitor, och dess sammansättning av alla essentiella aminosyror gör det till ett komplett protein som främjar muskelbyggnad och underhåll. Dess näringsrika innehåll, inklusive grenade aminosyror, B-vitaminer, järn och zink, gör det till ett mångsidigt tillskott. Äggprotein är särskilt lämpligt för dem med laktosintolerans eller mejeriallergier. 

Isolatprotein

Isolatprotein är en ren form av protein som genomgår en process för att avlägsna de flesta av de icke-proteinämnen som finns i råmaterialet. Denna form av protein innehåller en hög koncentration av själva proteinet och minimerar mängden fett och kolhydrater. Isolat är känt för sitt snabba upptag i kroppen och är ett lättsmält proteinpulver, vilket gör det till ett populärt val för dem som söker ökad muskelproteinsyntes och återhämtning efter träning. Dess låga innehåll av fett och kolhydrater gör det också till ett alternativ för dem som vill öka sitt proteinintag utan att öka kalorierna avsevärt. 

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden

CrossFit – 6 Övningar

Fri frakt
t.o.m. 19/5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15380 omdömen
Verifierat
Minska priset bara sen allt bli bra.

Minska priset bara sen allt bli bra.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
för att det var en ny produkt för…

för att det var en ny produkt för mig,har bara hunnit med två doser… vet inte ännu vilken effekt det kan bli. Tack,är nöjd !

Verifierat
Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt.

Bästa proteinpulvret jag nånsin köpt. -äppelpaj -chokladkaka

Verifierat
Alltid nöjd när man handlar hos MM…

Alltid nöjd när man handlar hos MM Sport! Bra produkter, bra kvalitet och rimliga priser!

Verifierat
Snabb leverans bra webbsida!

Snabb leverans bra webbsida!

Verifierat
Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Snabb leverans 🚚 👌🏻👌🏻👌🏻

Verifierat
Snabbt handlagt och levererat.

Snabbt handlagt och levererat.

Verifierat
Enkelt att beställa och bra beskrivning…

Enkelt att beställa och bra beskrivning av produkterna.

Verifierat
Toppen

Bra pris, snabb leverans, bra paketerat. Fick även med en extra produkt! Kommer absolut beställa igen.

Verifierat
Snabb o säker leverns

Bra produkter

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?