Hem / Blogg /

Sola säkrare och effektivare med Betakaroten!

Ta en klok och effektiv väg mot perfekt solbränna så snabbt som möjligt! Tillskott med betakaroten ger dig bättre resultat och skyddar mot riskerna med solning.

Betakaroten är det gyllenbruna pigment som ger vissa grönsaker, framför allt moroten dess vackra färg. Höga doser betakaroten färgar huden lätt gulbrun och snabbar på pigmenteringsprocessen. Det är även vetenskapligt klarlagt att betakaroten både från tillskott och från vanlig mat skyddar mot så kallad fotooxidativ skada, en form av oxidativ stress till följd av solexponering som är skadlig och underligger vissa sjukdomsalstrade processer. Kanske är det betakarotenets antioxidativa egenskaper som är mekanismen bakom detta skydd. Sammantaget kan man säga att tillskott med betakaroten skyddar huden och hjälper den att anpassa sig till solljus genom ökad pigmentering.

Biokemiskt är ämnet ett provitamin A, vilket betyder att kroppen själv absorberar och konverterar betakaroten till vitamin A i precis lagom dos, utan risk för överdosering. Vitamin A är bland annat involverat i huden, slemhinnorna och immunförsvarets normala funktion.

Betakaroten förekommer naturligt i många frukter och grönsaker, till exempel morot, nypon, papaya, spenat och grönkål. Alla grönsaker är nyttiga och innehåller en naturlig blandning av kraftiga antioxidanter. Men det är näst intill omöjligt att uppnå de doser som krävs för effekten på hudton och solbränna med bara vanlig mat.

De som röker eller arbetar med asbest bör inte använda betakaroten. Av okända anledningar har tillskott med betakaroten ogynnsamma effekter på riskerna med rökning och asbest.

I korthet

Bli brun direkt! Höga doser betakaroten färgar din hud något och påskyndar hudens anpassning till solexponering.

Skydda dig från solningens risker! Betakaroten motverkar så kallad fotooxidativ skada, kanske genom sin antioxidantverkan. Detta minskar risken att bli bränd.

Kroppen omvandlar själv betakaroten till det livsviktiga ämnet A-vitamin i precis lagom dos, när man tar beta-karoten ger man kroppen tillräckligt med A-vitamin utan risk för överdosering.

Använd inte betakaroten ifall du röker eller arbetar med asbest!

15% Rabatt