Hem / Blogg /

Spirulina – Superfood för hälsan

Spirulina är naturens egen superväxt rik på protein, näringsämnen och fullproppad av viktiga vitaminer och mineraler. Med ett överlägset näringsinnehåll är Spirulina särskilt populärt för människor med en hälsomedveten och aktiv livsstil.

Vad är Spirulina?

Mikroalgen Spirulina är en gammal växt som vuxit sig enormt populär tack vare dess många hälsofrämjande effekter. Med ett högt näringsinnehåll består Spirulina huvudsakligen av vegetabiliskt protein samtidigt som det innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler. Utöver detta består Spirulina dessutom av essentiella aminosyror och icke-essentiella aminosyror samt essentiella fettsyror och antioxidanter.

Spirulina kosttillskott

 

Vad är Spirulina bra för?

Det är ingen slump att det klassas som superfood då Spirulina är ett makalöst hälsosamt livsmedel, fullt av näring och mikroämnen som våra kroppar är i behov av. Det näringsrika innehållet gör att Spirulinas effekter är många.

Spirulina är en riktig vitamin- och mineralbomb som bland annat bidrar till att förstärka vårt immunförsvar. Denna superväxt hjälper även till att rena och avgifta våra kroppar och verkar på så sätt inflammationsdämpande samtidigt som det skyddar våra celler.

Spirulina kan även användas i syften för viktminskning då du kan gå på diet utan att riskera bland annat vitamin- och näringsbrist. Det innehåller ämnen som är hälsosamma för våra hjärtan då dess effekt påstås kunna sänka blodtrycket och kroppens kolesterolhalt.

Har du valt att leva efter en vegetarisk eller vegansk kosthållning? Då är Spirulina rena guldkornet för dig! Det är såpass näringsrikt att det borde vara en basvara hos alla veganer och vegetarianer. Det är helt enkelt eftersom du tack vare Spirulina får i dig mycket av de vitaminer och mineraler du behöver på en daglig basis som är svårt att inta via en vegansk eller vegetariansk kosthållning.

Kosttillskott i kapselform

Det är inte lätt att på egen hand få i sig det proteinet och de vitaminer, mineraler och aminosyror med mera som Spirulina besitter. Lyckligtvis finns Spirulina självklart att tillgå i form av kosttillskott som gör det enkelt för dig att få i dig det näringsrika innehållet, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Då Spirulina-kapslarna är bestående av energifattiga mikroalger i koncentrerad form fungerar extraktet mycket väl som kosttillskott.

Spirulina dosering

En daglig dos bör bestå av 3600 mg extrakt av Spirulina. Det motsvarar ett intag på 3 kapslar 2 gånger dagligen av Body Science Wellness Series Spirulina-kapslar.

15% Rabatt