Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Spirulina – Superfood för hälsan

Spirulina är naturens egen superväxt rik på protein, näringsämnen och fullproppad av viktiga vitaminer och mineraler. Med ett överlägset näringsinnehåll är Spirulina särskilt populärt för människor med en hälsomedveten och aktiv livsstil.

Vad är Spirulina?

Mikroalgen Spirulina är en gammal växt som vuxit sig enormt populär tack vare dess många hälsofrämjande effekter. Med ett högt näringsinnehåll består Spirulina huvudsakligen av vegetabiliskt protein samtidigt som det innehåller ett stort antal vitaminer och mineraler. Utöver detta består Spirulina dessutom av essentiella aminosyror och icke-essentiella aminosyror samt essentiella fettsyror och antioxidanter.

Spirulina kosttillskott

 

Vad är Spirulina bra för?

Det är ingen slump att det klassas som superfood då Spirulina är ett makalöst hälsosamt livsmedel, fullt av näring och mikroämnen som våra kroppar är i behov av. Det näringsrika innehållet gör att Spirulinas effekter är många.

Spirulina är en riktig vitamin- och mineralbomb som bland annat bidrar till att förstärka vårt immunförsvar. Denna superväxt hjälper även till att rena och avgifta våra kroppar och verkar på så sätt inflammationsdämpande samtidigt som det skyddar våra celler.

Spirulina kan även användas i syften för viktminskning då du kan gå på diet utan att riskera bland annat vitamin- och näringsbrist. Det innehåller ämnen som är hälsosamma för våra hjärtan då dess effekt påstås kunna sänka blodtrycket och kroppens kolesterolhalt.

Har du valt att leva efter en vegetarisk eller vegansk kosthållning? Då är Spirulina rena guldkornet för dig! Det är såpass näringsrikt att det borde vara en basvara hos alla veganer och vegetarianer. Det är helt enkelt eftersom du tack vare Spirulina får i dig mycket av de vitaminer och mineraler du behöver på en daglig basis som är svårt att inta via en vegansk eller vegetariansk kosthållning.

Kosttillskott i kapselform

Det är inte lätt att på egen hand få i sig det proteinet och de vitaminer, mineraler och aminosyror med mera som Spirulina besitter. Lyckligtvis finns Spirulina självklart att tillgå i form av kosttillskott som gör det enkelt för dig att få i dig det näringsrika innehållet, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Då Spirulina finns både i pulver och kapslar som är bestående av energifattiga mikroalger i koncentrerad form fungerar extraktet mycket väl som kosttillskott.

Spirulina dosering

En daglig dos bör bestå av 3600 mg extrakt av Spirulina. Det motsvarar ett intag på 3 kapslar 2 gånger dagligen av Body Science Wellness Series Spirulina-kapslar.

Handla Spirulina-produkter i vårt stora produktutbud

Om du är intresserad av att handla produkter inom denna spännande produktkategori, så bör du utan tvekan bekanta dig med vårt stora produktutbud av Spirulina-produkter. Genom att besöka våra produktmålsidor får du detaljrik produktinformation som du kan tillämpa för att fatta ditt köpbeslut. Du hittar även andra kunders produktomdömen gällande våra Spirulina-produkter. Vidare hittar du även stiliga produkt-bilder. Du hittar även på stor-pack och mindre förklaringar. Via MM Sports får du med andra ord en förstklassig helhetslösning just efter dina önskemål och behov.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Guide: Så väljer du rätt proteinpulver

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15286 omdömen
Verifierat
Goda smaker

Goda smaker, fast man fick inte så mycket av smaken när jag använde till tex hamburgare.

Verifierat
Passar perfekt 🤩 jätte nöjd

Passar perfekt 🤩 jätte nöjd

Verifierat
Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt

Verifierat
Lätt att lägga order och kort…

Lätt att lägga order och kort leveranstid👍

Verifierat
Så bra smaker på Whey.

Så bra smaker på Whey.

Verifierat
Snabb leverans på varor

Snabb leverans på varor. Inget krångel

Verifierat
Bra varor, beskrivningar stämmer

Enkel shopping, tydliga varubeskrivningar, bra priser på proteinpulver och kreatin. Nöjd och glad överlag.

Verifierat
Snabb hantering!

Snabb hantering!

Verifierat
Produkten levde upp till…

Produkten levde upp till förväntningarna och leveransen var snabb

Verifierat
Bra produkter affären lättåtkomlig…

Bra produkter affären lättåtkomlig trevlig personal

Verifierat
Allt fungerade bra och snabbt

Allt fungerade bra och snabbt

Verifierat
Enkelt att beställa och bra och snabb…

Enkelt att beställa och bra och snabb leverans

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?