Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Välj rätt multivitamin för bästa effekt

Vitaminer och mineraler har varierande funktioner i våra kroppar. Hur och när det är bäst att inta specifika vitaminer och mineraler kan baseras på flera olika faktorer då behovet varierar. I denna artikel lär du dig välja rätt multivitamintillskott så att du kan optimera ditt vitamin- och mineralintag på en daglig basis!

Vad är multivitamin?

Multivitamin är kosttillskott bestående av vitaminer och mineraler ämnade för att säkerställa vårt dagliga behov. Multivitamintillskott ser ut på olika sätt och det vore omöjligt att tillverka en enda multivitamin som passar alla. Om du är på jakt efter multivitamin för kvinnor eller bästa multivitamin för män – då letar du givetvis efter två skilda multivitamintillskott. Detsamma gäller om du intar multivitamintillskott som är anpassade för dagen och de som är anpassade för natten.

Det finns flertalet olika multivitaminer och det gäller att välja rätt typ av multivitamin för att optimera din hälsa och få i dig de vitaminer och mineraler som just du behöver.

Vitaminpiller med frukt och grönt

Dygnsanpassad multivitamin

Dygnsanpassade multivitaminer är sådana multivitamintillskott som anpassats att inta utefter tid på dygnet. Det innebär alltså att det finns multivitaminer som med fördel intas för att optimera dagarna samt multivitaminer för att optimera nätterna. XLNT Sports Day och XLNT Sports Night är precis sådana kosttillskott!

XLNT Sports Day Multivitamin är ett avancerat multivitamintillskott bestående av essentiella vitaminer, mineraler och högpotenta växtextrakt. En multivitamin framtagen för en perfekt start och en optimerad dag för människor med en aktiv livsstil. Vad som skiljer XLNT Sports Day Multivitamin mot andra multivitaminer är att den är specifikt anpassad för öka prestationsförmågan, boosta dina energinivåer samtidigt som det stärker din koncentration och stresstålighet – allt vad en hektisk eller stressig dag kan behöva. XLNT Sports Day Multivitamin innehåller dessutom inga fettlösliga vitaminer, till skillnad från många andra multivitamintillskott. Det innebär att du kan den på tom mage för att kickstarta dagen direkt!

XLNT Sports Day Multivitamin är ämnad att intas på morgonen och gör så med fördel i kombination med XLNT Sports Night Multivitamin om kvällarna. XLNT Sports Night Multivitamin är nämligen en unik multivitamin bestående av en avancerad blandning av essentiella vitaminer och mineraler vilket fungerar som ett komplement till XLNT Sports Day Multivitamin. Till skillnad från dagformulan innehåller XLNT Sports Night Multivitamin huvudsakligen mineraler och fettlösliga vitaminer – som bäst intas på kvällen tillsammans med mat. Nattformulan är dessutom berikad med GABA och kamomill som hjälper kroppen och sinnet att varva ner samtidigt som det ger en djupare och bättre sömn.

Se till att boosta din prestationsförmåga och dina energinivåer om dagarna och hjälp kroppen att varva ner och återhämta sig under nätterna med hjälp av XLNT Sports Day och Night.

XLNT Sports Day MultivitaminXLNT Sports Night Multivitamin

Gruppanpassade multivitamintillskott

Män och kvinnors kroppar kan skilja sig markant i vad de behöver få i sig på en daglig basis för att fungera optimalt och må som allra bäst. Det innebär att män och kvinnor bör inta olika typer av multivitamintillskott för att nå bästa effekt. Multivitaminer för män innehåller till exempel vanligtvis inget järn och är oftast berikade med en mindre mängd kalcium, medan multivitamintillskott för kvinnor består utav järn och en större mängd kalcium.

Detsamma gäller personer som valt att leva efter en vegansk eller vegetarisk kosthållning eller går på någon form av diet. Många vitaminer och mineraler får vi i oss genom vår kost. Det innebär att veganer, vegetarianer och personer som går på hårda dieter som utesluter olika livsmedel i sin dagliga kost löper större risk att drabbas av vitamin- och mineralbrist. Veganer och vegetarianer har bland annat ett större behov av vitamin b12 och järn som vi får i oss genom kött, fisk, skaldjur, inälvsprodukter, ägg och mjölkprodukter. XLNT Sports Day och Night är båda veganska kosttillskott vilket kan vara extra intressant för ovan nämnda grupper.

För personer som går på dieter kan multivitaminen Daily One eller Vitamineral Complex från Body Science Wellness Series vara extra intressanta alternativ. Detta då det kan vara svårt att få i sig alla livsnödvändiga vitaminer och mineraler i rätt mängd – utan att kaloriintaget påverkas. Daily One är bestående av 11 vitaminer och 8 mineraler medan Vitamineral Complex är bestående av 12 vitaminer och 20 mineraler – båda utformade för att täcka upp aktiva individers dagliga behov.

Body Science Wellness Series Vitamineral ComplexBody Science Daily One                  

Multivitaminer finns även anpassade utifrån olika åldersfördelningar, aktivitetsgrader, om du är gravid med mera. Ja, multivitamin finns i flera olika former, alla specifikt anpassade utefter olika faktorer.

Undvik vitamin- och mineralbrist och optimera dina dagar och nätter genom att välja rätt multivitamin för bästa effekt!

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan:

Marklyft – Teknik och tips

Den stora kreatin guiden 

Maximera dina träningsresultat med basövningar

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15414 omdömen
Verifierat
Tack så mycket för snabbt leverans.

Tack så mycket för snabbt leverans.

Verifierat
Snabbt o bra

Snabbt o bra

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Snabb leverans och bra kvalité på…

Snabb leverans och bra kvalité på gainer. Fick även en jättesnygg gratis vattenflaska vilket jag tackar mm sports.

Verifierat
Levererar alltid i bra tid

Levererar alltid i bra tid, och aldrig missat någon produkt i beställningarna.

Verifierat
Nöjd och glad!

Bra kvalite på supplement, bra priser och snabb leverans. Bra jobbat!

Verifierat
Sambon glad och nöjd över sin…

Sambon glad och nöjd över sin överraskning

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Fick rätt varor, studentrabatt funkade +

Fick rätt varor och studentrabatt funkade på kampanj annars skulle jag valt annat företag. Produkten var också bra, blev nöjd.

Verifierat
Snabb leverans och ett gott äkta…

Snabb leverans och ett gott äkta protein!

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt och enkelt. Vi köpte en metall-shaker och pulver, grymma grejer!

Verifierat
Snabb leverans och bra produkter!

Snabb leverans och bra produkter!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?