Hem / Recept /

Bananbröd

Ingredienser:

3 mogna bananer

2 ägg

2,5 dl vatten

2 msk agavesirap

2 dl Milk & Oats Dark Chocolate 

2,5 dl mandelmjöl

3 tsk bakpulver

Kanel

Kardemumma

Salt

Valnötter

 

Gör så här:

Mosa/mixa två av bananerna, rör ihop med ägg, vatten och agavesirap.

Blanda alla torra ingredienser och kryddor, rör ner i banansmeten och blanda tills det inte är några klumpar kvar.

Grovhacka valnötterna och blanda i. Går såklart bra att addera mer nötter och frön efter vad man har hemma.

Häll ner smeten i en klädd brödform, skiva den sista bananen och lägg på toppen, grädda sedan i ugnen på 175 grader i ca 70-90 minuter.

Låt brödet sedan svalna och sätta sig ett par timmar, tips är att baka det på kvällen och äta det till frukost nästa morgon.

Servera förslagsvis med jordnötssmör, honung och färska bär!

 

15% Rabatt