Hem / Recept /

Proteinscones med vanilj

Proteinscones med vanilj

Underbara scones som passar perfekt till lördagsfrukosten, söndagsbrunchen eller när som helst på dygnet!

Ingredienser (sex stycken)

  • 2 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 50 g Body Science Whey 100 % Vanilla
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 msk bakpulver
  • En nypa vaniljpulver
  • salt

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen luftiga (vrid och vänd). Rör i turkisk yoghurt och tillsätt övriga ingredienser. Blanda om försiktigt!
Lägg upp på en plåt. Slickepott används med fördel då smeten kommer att vara kletig. Skär i sex delar med kniv och gör eventuella hål med gaffel.
Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Näringsvärde per scones

Protein 13 g
Kolhydrater 4 g
Fett 14 g
204 kcal

Relaterade produkter