Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,4 / 5
Snabb leverans 

XLNT Sports Veganskt Kollagen

Storlek: 400 gram
Veganskt kosttillskott med växtbaserade ämnen som främjar bildandet av kollagen i kroppen. Varje portion innehåller en hög dos av de absolut viktigaste komponenterna kroppen behöver för att maximera kollagenproduktionen.
279:-
Storlek: 400 gram
Välj Smak:
+
I webblager – skickas senast imorgon Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Vegan Collagen Booster

Äntligen ett veganskt alternativ till kollagenpulver! Speciellt framtaget för att stimulera den kroppsegna produktionen av kollagen på ett naturligt vis.

  • Högdoserat.
  • Unik kollagenfrämjande formula.
  • Förstärkt med C-vitamin och bambuextrakt.
  • Producerad i Sverige.

Kollagen är ett så kallat strukturprotein (fiberprotein) och har flera viktiga funktioner i kroppen och ger bland annat struktur och stadga åt vår bindväv, leder, brosk, hår, hud och naglar. Ungefär en tredjedel av allt protein i kroppen består av kollagen, vilket gör det till kroppens mest förekommande protein. Exempelvis består huden till cirka 70 % av kollagen och det är just kollagenet som gör vår hud spänstig och elastisk. Det som utmärker kollagen mot andra proteintyper är att det har extra hög halt av aminosyrorna glycin, prolin och hydroxiprolin. Jämförelsevis innehåller ett veganskt proteinpulver bara runt 5 % av dessa aminosyror medan ett kollagenprotein är uppbyggt till cirka 50 % av dessa. 

Kroppen kan själv bilda kollagen, men hur mycket kroppen kan bilda påverkas bland annat av genetik, ålder och kost. Kollagenproduktionen minskar naturligt ju äldre vi blir och med tiden klarar inte kroppen av att producera kollagen i samma takt som det förbrukas, vilket är den främsta orsaken till att vi får mer rynkor och ser äldre ut. Faktum är att denna process påbörjas redan vid 25 års ålder och efter det tappar vi cirka 1 % av kollagenproduktionen per år. Lyckligtvis kan man förbättra återbyggnaden av kollagen i kroppen och därmed bromsa effekten av åldrandet. Det är därför kollagen och kollagenfrämjande ämnen är så framgångsrikt inom anti-age där det används både som kosttillskott och i krämer mot rynkor.

Kan kollagen vara veganskt?

Svaret på den frågan är nej, det finns inget växtkollagen utan det är ett annat protein som ger struktur och stadga i växtriket. Kollagen finns uteslutande i djurriket och som vegan kan man därför inte få i sig kollagen på naturlig väg. Allätare kan ju däremot bara öka kollagenintaget genom att äta mer inälvsmat eller genom att använda sig av ett tillskott med kollagen. Som vegan måste man därför försöka främja kroppens egna produktion av kollagen genom att öka intaget av livsmedel som är rikt på glycin och prolin. Dock kan det vara väldigt utmanande att få i sig tillräckliga nivåer av de byggstenar kroppen behöver för att producera kollagen med en strikt vegansk kost.

Det är här Vegan Collagen Booster kommer in i bilden – ett kosttillskott som är särskilt framtaget för veganer som vill stärka kroppens naturliga produktion av kollagen. Med hjälp av en kollagenbooster eller kollagenbildare kan man som vegan med enkelhet öka intaget av dessa unika byggstenar som behövs för att boosta kroppens kollagenproduktion på ett naturligt vis. Det är så nära ett veganskt kollagen man kan komma.

Det finns en uppsjö av olika namn för dessa produkter som exempelvis Kollagen Vegan, Vegan Collagen, Veganskt Collagen, Kollagen Booster, Collagen Booster, Collagen Building Protein Peptides med mera. Det alla har gemensamt är att de innehåller just aminosyrorna glycin, prolin och hydroxiprolin (glycine, proline och hydroxyproline) och är framtagna för att ge dig som vegan bättre möjligheter att bilda kollagen i kroppen. Fördelen med att använda sig av en kollagenbooster i pulverform istället för kapslar och tabletter är att du får i dig en betydligt högre dos av kollagenfrämjande ämnen. För att få i sig samma dos som en skopa XLNT Sports Vegan Collagen Booster innehåller skulle man behöva inta uppåt 15 kapslar.

Bra upptag tack vare fria aminosyror

När vi äter protein måste proteinet först brytas ner till aminosyror innan det kan tas upp av kroppen och hur snabbt det tas upp är olika från protein till protein. Vanligt kollagenprotein har i regel dåligt upptag i kroppen och därför använder man många gånger hydrolyserat kollagen (kollagenpeptider) i kosttillskott. Kollagenet genomgår då en hydrolyseringsprocess där proteinets beståndsdelar bryts ner till mindre beståndsdelar, så kallade peptider, vilket förbättrar upptaget i kroppen. I XLNT Sports Vegan Collagen Booster används däremot  en sammansättning av fria aminosyror som kroppen lätt kan ta upp och tillgodose sig.

C-vitamin – essentiellt för kollagenbildningen

Att vitamin C är essentiell känner de flesta till och behövs bland annat för att vårt immunförsvar ska fungera, men det har även en vital roll i kroppens kollagenproduktion. Där fungerar C-vitamin som en kofaktor och behövs för att kollagenproteinet ska kunna sammanlänkas till sin unika form (trippelhelix) – vilket är just det som ger kollagenet dess styrka, stadga och struktur. Otillräckliga nivåer av C-vitamin påverkar således kollagensyntesen negativt.

Dock är det inte bara C-vitamin som är essentiellt för produktionen av kollagen i kroppen. Mineralerämnena koppar, zink och mangan är andra viktiga kofaktorer som är nödvändiga för att kroppen ska kunna bilda byggstenarna som behövs för kollagenproduktionen. Dessa mineraler finns bland annat i kakao, nötter, bönor, fröer och spannmål och är således ingen svårighet att få i sig som vegan om man äter en varierad kost. 

 

  • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning – vilket har betydelse för huden och broskets normala funktion.
  • Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och till att minska trötthet och utmattning.
  • Innehåller kiselrikt extrakt av bambu, vilket bidrar till normal ben- och ledhälsa.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: 2358440004-1000
Tillverkare: XLNT Sports
EAN: 7650044516024

Innehåll

XLNT Sports Vegan Collagen Booster Strawberry

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 400 gram (30 portioner).
Portionsstorlek: 13 gram (~1 skopa).

Användning: Blanda 13 gram med 4 –5 dl vatten och drick dagligen.

Ingredienser: Glycin, l-prolin, l-hydroxiprolin, l-glutamin, surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumvätekarbonat), l-arginin, l-alanin, vitamin (C), pulver av acerolajuice (Malpighia glabra), carobpulver (Ceratonia siliqua), extrakt av bambu (Bambusa Vulgaris), aromer, klumpförebyggande medel (kalciumfosfater, kiseldioxid), sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), färgämne (rödbetspulver). Innehåller en fenylalaninkälla.

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Bäst före utgången av: Se stämpel på etikett.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per portion 13 gram:
Glycin 3200 mg
L-alanin 1340 mg
L-prolin 1145 mg
L-hydroxiprolin 1050 mg
L-glutamin 1030 mg
L-arginin 675 mg
Vitamin C 300 mg 375 %*
Extrakt av bambu
-varav 75 % kisel
333 mg
250 mg
Pulver av acerolajuice 20 mg
Carobpulver 14 mg
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU.
Läs mer
Första gången jag provar den veganska varianten och tycker personligen att den har ett jättekonstigt eftersmak som vägra försvinna ur munnen vilket gör att det inte går att dricka. Jag har provat att blanda med proteinpulver eller med BCAA/EAA och ändå får man den konstiga eftersmaken som gör att det smakar äckligt efter ett par minuter. Inte värt priset
Smak: Strawberry 1/5
Till nytta?
4
0
För tidigt att säga något om effekten men tycker jordgubb var en väldigt god smak!
Smak: Strawberry 5/5
Till nytta?
1
0
Blev överraskad över hur god smaken är!! Rekommenderar smaken Lemon ?
Smak: Lemon 5/5
Till nytta?
0
0
Se fler recensioner
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,4 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
 Veganskt Kollagen
XLNT Sports
Veganskt Kollagen
Storlek: 400 gram
279.00
Utmärkt
Baserat på 12428 omdömen
15 timmar sedan
bra urval och snabb leverans

bra urval och snabb leverans

Josiane Bolenge Kamparås
20 timmar sedan
Snabb levarans,lätt att beställa

Snabb levarans,lätt att beställa. Bra utbud

Susanne Zackari
21 timmar sedan
Snabb leverans och superbra kvalitet på…

Snabb leverans och underbar kvalitet på de joggers & matchande sweater jag beställde!

Kerstin Helena Charlotte
1 dag sedan
Utmärkt service!

Utmärkt service!

Ulrika Falk
1 dag sedan
Supersnabb leverans och bra produkter👍

Supersnabb leverans och bra produkter👍

Johanna
1 dag sedan
En snabb leverans

En snabb leverans, billiga goda drinkar, det tackar man för, kommer att beställa fler gånger.

kund
2 dagar sedan
Snabb och bra leverans.

Snabb och bra leverans.

Maud Cerny
2 dagar sedan
Snabb leverans, bra pris

Snabb leverans bra pris. Tyvärr var byxorna för små men de är inte mmsports fel.

Beatrice Hägglöf
2 dagar sedan
Toppen..

Toppen... snabb leverans

Valter Turkalj
2 dagar sedan
Lätt

Lätt, smidigt o snabbt att handla på nätet

Anna
2 dagar sedan
Utmärkt och snabb leverans

Utmärkt och snabb leverans

Ann Margaretha Sahlberg
3 dagar sedan
helt ok leveranstid

helt ok leveranstid

Kh Nafis Karim
Ny kund?