Fri frakt från 499 kr
- Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 

XLNT Sports Veganskt Kollagen

Storlek: 400 gram
Veganskt kosttillskott med växtbaserade ämnen som främjar bildandet av kollagen i kroppen. Varje portion innehåller en hög dos av de absolut viktigaste komponenterna kroppen behöver för att maximera kollagenproduktionen.
279:-
Storlek: 400 gram
Välj Smak:
+
I webblager Beställningar före 14 skickas samma vardag Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Vegan Collagen Booster

Äntligen ett veganskt alternativ till kollagenpulver! Speciellt framtaget för att stimulera den kroppsegna produktionen av kollagen på ett naturligt vis.

  • Högdoserat.
  • Unik kollagenfrämjande formula.
  • Förstärkt med C-vitamin och bambuextrakt.
  • Producerad i Sverige.

Kollagen är ett så kallat strukturprotein (fiberprotein) och har flera viktiga funktioner i kroppen och ger bland annat struktur och stadga åt vår bindväv, leder, brosk, hår, hud och naglar. Ungefär en tredjedel av allt protein i kroppen består av kollagen, vilket gör det till kroppens mest förekommande protein. Exempelvis består huden till cirka 70 % av kollagen och det är just kollagenet som gör vår hud spänstig och elastisk. Det som utmärker kollagen mot andra proteintyper är att det har extra hög halt av aminosyrorna glycin, prolin och hydroxiprolin. Jämförelsevis innehåller ett veganskt proteinpulver bara runt 5 % av dessa aminosyror medan ett kollagenprotein är uppbyggt till cirka 50 % av dessa. 

Kroppen kan själv bilda kollagen, men hur mycket kroppen kan bilda påverkas bland annat av genetik, ålder och kost. Kollagenproduktionen minskar naturligt ju äldre vi blir och med tiden klarar inte kroppen av att producera kollagen i samma takt som det förbrukas, vilket är den främsta orsaken till att vi får mer rynkor och ser äldre ut. Faktum är att denna process påbörjas redan vid 25 års ålder och efter det tappar vi cirka 1 % av kollagenproduktionen per år. Lyckligtvis kan man förbättra återbyggnaden av kollagen i kroppen och därmed bromsa effekten av åldrandet. Det är därför kollagen och kollagenfrämjande ämnen är så framgångsrikt inom anti-age där det används både som kosttillskott och i krämer mot rynkor.

Kan kollagen vara veganskt?

Svaret på den frågan är nej, det finns inget växtkollagen utan det är ett annat protein som ger struktur och stadga i växtriket. Kollagen finns uteslutande i djurriket och som vegan kan man därför inte få i sig kollagen på naturlig väg. Allätare kan ju däremot bara öka kollagenintaget genom att äta mer inälvsmat eller genom att använda sig av ett tillskott med kollagen. Som vegan måste man därför försöka främja kroppens egna produktion av kollagen genom att öka intaget av livsmedel som är rikt på glycin och prolin. Dock kan det vara väldigt utmanande att få i sig tillräckliga nivåer av de byggstenar kroppen behöver för att producera kollagen med en strikt vegansk kost.

Det är här Vegan Collagen Booster kommer in i bilden – ett kosttillskott som är särskilt framtaget för veganer som vill stärka kroppens naturliga produktion av kollagen. Med hjälp av en kollagenbooster eller kollagenbildare kan man som vegan med enkelhet öka intaget av dessa unika byggstenar som behövs för att boosta kroppens kollagenproduktion på ett naturligt vis. Det är så nära ett veganskt kollagen man kan komma.

Det finns en uppsjö av olika namn för dessa produkter som exempelvis Kollagen Vegan, Vegan Collagen, Veganskt Collagen, Kollagen Booster, Collagen Booster, Collagen Building Protein Peptides med mera. Det alla har gemensamt är att de innehåller just aminosyrorna glycin, prolin och hydroxiprolin (glycine, proline och hydroxyproline) och är framtagna för att ge dig som vegan bättre möjligheter att bilda kollagen i kroppen. Fördelen med att använda sig av en kollagenbooster i pulverform istället för kapslar och tabletter är att du får i dig en betydligt högre dos av kollagenfrämjande ämnen. För att få i sig samma dos som en skopa XLNT Sports Vegan Collagen Booster innehåller skulle man behöva inta uppåt 15 kapslar.

Bra upptag tack vare fria aminosyror

När vi äter protein måste proteinet först brytas ner till aminosyror innan det kan tas upp av kroppen och hur snabbt det tas upp är olika från protein till protein. Vanligt kollagenprotein har i regel dåligt upptag i kroppen och därför använder man många gånger hydrolyserat kollagen (kollagenpeptider) i kosttillskott. Kollagenet genomgår då en hydrolyseringsprocess där proteinets beståndsdelar bryts ner till mindre beståndsdelar, så kallade peptider, vilket förbättrar upptaget i kroppen. I XLNT Sports Vegan Collagen Booster används däremot  en sammansättning av fria aminosyror som kroppen lätt kan ta upp och tillgodose sig.

C-vitamin – essentiellt för kollagenbildningen

Att vitamin C är essentiell känner de flesta till och behövs bland annat för att vårt immunförsvar ska fungera, men det har även en vital roll i kroppens kollagenproduktion. Där fungerar C-vitamin som en kofaktor och behövs för att kollagenproteinet ska kunna sammanlänkas till sin unika form (trippelhelix) – vilket är just det som ger kollagenet dess styrka, stadga och struktur. Otillräckliga nivåer av C-vitamin påverkar således kollagensyntesen negativt.

Dock är det inte bara C-vitamin som är essentiellt för produktionen av kollagen i kroppen. Mineralerämnena koppar, zink och mangan är andra viktiga kofaktorer som är nödvändiga för att kroppen ska kunna bilda byggstenarna som behövs för kollagenproduktionen. Dessa mineraler finns bland annat i kakao, nötter, bönor, fröer och spannmål och är således ingen svårighet att få i sig som vegan om man äter en varierad kost. 

 

  • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning – vilket har betydelse för huden och broskets normala funktion.
  • Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och till att minska trötthet och utmattning.
  • Innehåller kiselrikt extrakt av bambu, vilket bidrar till normal ben- och ledhälsa.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: 2358440004-1000
Tillverkare: XLNT Sports
EAN: 7650044516024

Innehåll

XLNT Sports Vegan Collagen Booster Strawberry

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 400 gram (30 portioner).
Portionsstorlek: 13 gram (~1 skopa).

Användning: Blanda 13 gram med 4 –5 dl vatten och drick dagligen.

Ingredienser: Glycin, l-prolin, l-hydroxiprolin, l-glutamin, surhetsreglerande medel (äppelsyra, natriumvätekarbonat), l-arginin, l-alanin, vitamin (C), pulver av acerolajuice (Malpighia glabra), carobpulver (Ceratonia siliqua), extrakt av bambu (Bambusa Vulgaris), aromer, klumpförebyggande medel (kalciumfosfater, kiseldioxid), sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), färgämne (rödbetspulver). Innehåller en fenylalaninkälla.

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Bäst före utgången av: Se stämpel på etikett.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per portion 13 gram:
Glycin 3200 mg
L-alanin 1340 mg
L-prolin 1145 mg
L-hydroxiprolin 1050 mg
L-glutamin 1030 mg
L-arginin 675 mg
Vitamin C 300 mg 375 %*
Extrakt av bambu
-varav 75 % kisel
333 mg
250 mg
Pulver av acerolajuice 20 mg
Carobpulver 14 mg
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU.
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
 Veganskt Kollagen
279.00
Utmärkt
Baserat på 10397 omdömen
2 dagar sedan
Gick fort att få mina saker bra service…

Gick fort att få mina saker bra service 👍

Fredrik
2 dagar sedan
Snabbt & rätt!

Snabbt, korrekt och prisvärt!

Linus Bergkvist
2 dagar sedan
Bästa proteinpulvret på marknaden!

Bästa proteinpulvret på marknaden!

Marcus
2 dagar sedan
Bra sortiment

Bra sortiment. Lätt att beställa, snabb leverans

Északi Tamás
2 dagar sedan
Snabba leveranser och bra produkter

Snabba leveranser och bra produkter

Andreas Wikström
3 dagar sedan
Bra sortiment och service.

Bra sortiment och mmsports produkterna är toppen med. Dom gångerna jag har gjort mina beställningar så har leveransen varit snabb.

Kevin
3 dagar sedan
Galet snabb leverans och mycket bra varor

Galet snabb leverans och mycket bra varor

Alfred Örtendal
3 dagar sedan
Super fina

Super fina, älskar dom.

Ewa-Kim Welin
3 dagar sedan
Snabb leverans

Snabb leverans

Ernst Elb
3 dagar sedan
Bra sortiment och bra priser.

Bra sortiment och bra priser. Snabb leverans och smidig betalning.

Carl Henrik Karlsson
3 dagar sedan
Alltid snabbt alltid proffesionellt 🙏

Alltid snabbt alltid proffesionellt 🙏

Ildiko
3 dagar sedan
Mycket nöjd

Jag är mycket nöjd

merima mumdzic
Ny kund?