Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

10 tips till lyckad fettförbränning

 

Har du som mål att bränna fett? Här är några smarta tips för effektiv och skonsam fettförbränning!


1. Planera

Att ligga steget före är absolut nödvändigt när det gäller att hålla kursen genom din dietperiod. Att ha rätt livsmedel till hands vid rätt tillfälle minimerar risken att ta dåliga beslut och allt jobb med att äta rätt. Du har säkert sett mealprepparna på social media, som färdigställer 20 kompletta matlådor varje söndagkväll för att sedan cruisa genom ännu en lyckad dietvecka. Överdrivet för vissa, livsnödvändigt för andra. Nyttan av planering i ett nötskal.

2. Balansera på gränsen

Lyckad fettförbränning är en balansgång. Det är lätt att rasa i vikt och snabbt förlora fett genom att gå på en crashdiet med nästan ingen mat alls. Problemet är att det inte kommer att göra din fysik några tjänster i det långa loppet, och heller inte gå att upprätthålla någon längre tid. Fast gör du istället för lite stagnerar dina resultat. Balansera på gränsen. Ät och träna som vanligt. Nästan. Med den minsta möjliga modifiering som gör att kroppsfettet sakta men säkert smälter bort. Så klarar du att hålla dig till dieten och vässa fysiken på lång sikt.

3. Ät grönsaker

Oavsett vilken diet du följer kan du alltid ta din räddning till mer grönsaker. Byt ut en del av alla energitäta stärkelsekällor som pasta och bröd mot kompakta grönsaker som broccoli, sparris och kål. På så sätt kan du fortsätta äta dig mätt, samtidigt som du investerar i din långsiktiga hälsa och kapar de nödvändiga kalorierna.

4. Lista ofarliga livsmedel

Skriv en faktisk fysisk lista över alla livsmedel och mellanmål som du gillar och som fungerar med din diet. Gillar du äpple? Ett kokt ägg? En bra proteinbar? En pizzasallad? En stor kopp mördande starkt kaffe? Ju fler desto bättre. Ha så många som möjligt av buffertlivsmedlen på din lista tillgängliga i förväg. När hunger och sug sätter in jobbar du dig bara igenom listan tills suget bedarrar. Ta två äpplen, tre koppar kaffe, fyra selleristjälkar med kalorifria nudlar, en rå lök och fyra koppar te om du måste. Vem bryr sig om att slutresultatet ser lite underligt ut så här i text? Här gäller det att göra det som krävs för att hålla sig på den smala vägen mot dina målsättningar.

5. Träna metabol styrketräning

Lägg in CrossFit, cirkelträning, kettlebellträning, skivstångskomplex eller annan motsvarande träning i ditt program. Styrketräning med explosiva moment och många repetitioner som ger dig mjölksyra i hela kroppen och hög puls. Den sortens träning hjälper dig att stimulera muskelmassan att stanna kvar trots dieten samtidigt som den förbränner energi och ställer om din hormonella balans, till exempel din insulinkänslighet, mot en hårdare fysik.

6. Promenera

Förutom din vanliga träning, ta långa promenader på omkring en timme omkring varannan dag. Promenaderna belastar inte din kropp och kapacitet till återhämtning på samma sätt som ett reguljärt träningspass, utan fungerar snarare som en aktiv vila som snabbar på din återhämtning. Ändå gör de underverk för fettförbränningen. Kväll eller morgon, fastande eller inte, verkar inte spela någon större roll. Ut och promenera bara. När det passar dig.

7. Träna lagom

Med de två förra tipsen i färskt minne är det åter viktigt att minnas vikten av att inte gå överbord med extrema åtgärder. Om din deff är beroende av en träningsdos som du inte kan, eller vill upprätthålla så kommer inte heller resultaten att kunna stanna med dig. Visst kan man trycka på favoritspellistan och ställa sig på favoritcardiomaskinen i tre timmar om dagen. Fettet kommer att ryka fort. Men till priset av att det kommer lika snabbt tillbaka den dag du vill ägna ditt liv åt något annat än cardio.

8. Ta time out, observera dina impulser

Det spelar ingen roll hur tuff och rutinerad du är. En lång hård diet, kanske mot tävlingsambitioner kommer då och då att vara en prövning för både kropp och psyke, för vem som helst. Trygga dig själv i vetskapen att du inte måste göra någonting bara för att du råkar känna eller tänka på ett speciellt sätt. När du känner skriande hunger, brännande benmuskler eller total hopplöshet över hela din situation, ta en mental time-out och facea känslan helt och hållet i några minuter. Vad kan hända? Känn det du känner helt och hållet i en kort stund. Fortsätt sedan mot segerns sötma. Låt inte några flyktiga obehagskänslor rubba dig. Acceptera dem som de är, men låt dem inte styra ditt handlande.

9. Vila

Stress är ett luddigt begrepp men mycket viktigt att ta hänsyn till när vi dietar. Att inte få tillräckligt med bränsle och istället behöva mobilisera och bränna upp reservförråden är en extra stress för kroppen. Långvarig kronisk stress sabbar både din fysik och din livskvalitet. Ta din nattssömn och vila på extra stort allvar när du går på diet. En timmes extra sömn kommer att leda till både mindre hunger och sug, mindre stress och snabbare resultat.

10. Ta det cool

När du gjort det du behöver för att fettet sakta men säkert ska minska, så ta det lugnt och obsessa inte över din diet och dina resultat. Fettförbränning sker i språng och platåer precis som det mesta annat i livet och naturen. Fall inte för frestelsen att göra mer än du behöver när det verkar stå still i några dagar eller någon vecka. Ibland tar saker helt enkelt lite tid. Ha is i magen och låt dagarna gå.

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Guide: Så väljer du rätt proteinpulver

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15414 omdömen
Verifierat
Tack så mycket för snabbt leverans.

Tack så mycket för snabbt leverans.

Verifierat
Snabbt o bra

Snabbt o bra

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Snabb leverans och bra kvalité på…

Snabb leverans och bra kvalité på gainer. Fick även en jättesnygg gratis vattenflaska vilket jag tackar mm sports.

Verifierat
Levererar alltid i bra tid

Levererar alltid i bra tid, och aldrig missat någon produkt i beställningarna.

Verifierat
Nöjd och glad!

Bra kvalite på supplement, bra priser och snabb leverans. Bra jobbat!

Verifierat
Sambon glad och nöjd över sin…

Sambon glad och nöjd över sin överraskning

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Fick rätt varor, studentrabatt funkade +

Fick rätt varor och studentrabatt funkade på kampanj annars skulle jag valt annat företag. Produkten var också bra, blev nöjd.

Verifierat
Snabb leverans och ett gott äkta…

Snabb leverans och ett gott äkta protein!

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt och enkelt. Vi köpte en metall-shaker och pulver, grymma grejer!

Verifierat
Snabb leverans och bra produkter!

Snabb leverans och bra produkter!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?