Fri frakt från 499 kr
1-2 arbetsdagars leveranstid
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Full tank när det gäller

Har du hängt med i svängarna när det kommer till modern pre-workout nutrition? 


Det finns många olika kategorier av kosttillskott, som kan hjälpa våra träningsresultat på olika sätt. En del är näringsämnen som protein, fettsyror, vitaminer och mineraler. Andra är speciella substanser som påskyndar kroppens anpassning till träningen och på så sätt förhoppningsvis leder till bättre resultat.

PWO, pre-workoutprodukter som kommit stort på senare tid utgör en ny gren på kosttillskottsträdet och representerar en mer direkt väg till bättre resultat. Alla vet att komplett näring med tillräckligt mycket protein är nödvändigt för att bygga muskler, likaså att kreatin, vissa aminosyror och andra speciella tillskott kan snabba på resultaten. Men att bygga muskler är ett pussel med många bitar. Vilken faktor begränsar just din biokemi, vilka kosttillskott skulle ge störst effekt och vilken skillnad kommer du egentligen att se i slutändan? Det kan vara svårt att avgöra. Men tänk om du kunde ha mer energi och bättre fokus under träningspasset redan i dag?

Då skulle du kunna träna hårdare och med bättre kvalitet. Det är något konkret, som du direkt kan avgöra ifall det fungerar, och som det är lätt att begripa effekten av, på sikt. Hårdare, mer koncentrerad träning leder förstås till snabbare utveckling. För att inte tala om att din träningsupplevelse, din vardag på gymmet, blir roligare, bättre och mer belönande direkt, alldeles oavsett resultaten!

En PWO är typiskt en blandning av flera olika ingredienser som har omedelbara effekter på träningsupplevelsen och prestationen. En del höjer energinivåer, vakenhet och alerthet, så kallat stim. Andra dämpar effekterna av mjölksyra så att du kan krama ur några extra avgörande repetitioner, ytterligare andra ger ökad känsla av pump, vilket förstärker upplevelsen av ditt träningspass. Här är några av de viktigaste.

Kreatin – välkänt, välundersökt, effektivt. Kreatintillskott förbättrar energiförsörjningen till arbetande muskler och tillåter dem att arbeta hårdare. Att kreatin verkligen gör en större och starkare är väl förankrat i en stor mängd forskning.

Koffein – ökar vakenhet, reaktionssnabbhet och koncentrationsförmåga. Förbättrar spänst, styrka och explosivitet något i studier. Ökar puls och kroppstemperatur vilket hämmar aptit och underlättar fettförbränning.

Citrullinmalat – hjälper dig att klara några extra repetitioner genom att förbättra kroppens förmåga att utsöndra ammoniak. Effekten verkar bli mer relevant ju hårdare och längre man tränar.

Beta-alanin – Orsakar en stickande känsla i huden som en del användare kommit att uppskatta just innan ett hårt träningspass. Beta-alanin kan buffra mot vätejoner och ytterligare minska mjölksyrans hämmande effekt på din träning.

L-tyrosin – motverkar trötthet och ökar prestationen under krävande förhållanden. Motverkar effekterna av stress genom att hämma stresshormoner och förbättra kognitiva funktioner under stress.

L-arginin – förbättrar pumpkänsla och blodgenomströmning i de arbetande musklerna. Forskningssituationen runt arginin är något förvirrad på grund av att arginin ofta använts i kombination med andra preparat i de studier som visat effekt.

Taurin – förbättrar eventuellt atletisk och mental prestationsförmåga, vilket gjort taurin till en populär ingrediens i energidrycker. De kroppsegna halterna av taurin i hjärta och hjärna sjunker när vi åldras.

Örtpreparat – som rosenrot, fjärilsranka, indiskt te, svartpeppar med flera ökar prestationsförmåga och anpassningsförmåga till träningen på olika sätt och på olika nivåer. Denna typ av ämnen har ofta rik tradition av historisk användning bakom sig, men kan vara svåra att utvärdera vetenskapligt.

Vitaminer och mineraler – bidrar till normala funktioner hos bland annat muskler, nervsystem, hormoner och blodcirkulation. Olika B-vitaminer, kalium och magnesium är exempel på mikronäringsämnen som ofta finns i PWO:er eftersom de anses särskilt relevanta för träning och fysisk prestationsförmåga.

 

 

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
1-2 arbetsdagars leveranstid
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 14054 omdömen
Verifierat
Protein

jättebra!..

Verifierat
Mycket nöjd

Snabbt, enkelt och korrekt, varorna skickas omgående 😀

Verifierat
Paketet kom till min brevlåda

Paketet kom till min brevlåda

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, god produkt (whey 100% dubbel choklad) kommer handla här igen.

Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Sabb leverans!

Snabb leverans!

Verifierat
Prylarna kom som de skulle.

Prylarna kom som de skulle.

Verifierat
MM SPORT

Det känns i magen efter ca 10 dagar. Även socker suger gick ner bra mycket.

Verifierat
Bra leverans och utbud

Jag tyckte att leveransen var snabb och allt kom fram i bra skick.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Dålig kompensation

Jag tyckte om att mmsport var snabba när min leverans uteblivit och skickade en ny snabbt. Leverantören som orsakade problem. Vad jag inte gillade var att trotts mycket strul och lång väntan blev man inte kompenserad verken av leverantör eller mmsport. Jag har fått ett gott bemötande från mmsport och gillar för övrigt både produkter och service.

Verifierat
Bra pris

Bra pris, smidigt och snabb leverans. Gerth

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?