Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Hem / Blogg /

Kollagen – Kosttillskott för vårt yttre och inre

Kollagen är viktigt för hud, skelett, senor och blodkärl. Kollagenbrist kan resultera i många negativa effekter på vårt yttre, men även vårt inre. Boosta kroppens kollagennivåer med hjälp av ett kollagen-tillskott!

Vad är kollagen?

Kollagen är ett naturligt, starkt och flexibelt fiberprotein som utgör ca 25–35% av kroppens protein. Kollagen återfinns främst i all bindväv i kroppen såsom skelett, hud, senor och blodkärl. Precis som annat protein består kollagen av flera olika aminosyror med en särskild hög halt av glycin, prolin och hydroxiprolin.

Det förekommer flera olika typer av kollagen, där varje variant har sina unika egenskaper och användningsområde i kroppen. De vanligaste typerna är mellan typ 1–3 där ca 90% av kroppens kollagen kommer från Kollagen typ-1.

Var finns kollagen naturligt?

Kroppen producerar själv kollagen. Mängden är helt och hållet beroende på ålder, gener och varje individs kostvanor. I ung ålder finns stora mängder kollagen i kroppen, något som efter 30 års ålder minskar successivt fortsatt i livet. Slutligen har kroppens kollagenproduktion fallit till kritiska nivåer. Man behöver därför få i sig kollagen genom sin kost eller via kosttillskott.

För intag av kollagen genom sin föda bör din kost bestå av bland annat skinn- och inälvsmat, benbuljong, kött, fisk, röda- samt C-vitaminberikade frukter och grönsaker, då detta är särskilt kollagenrik mat. Innehåller din kost inte ovan nämnda är sannolikheten stor att du kommer att drabbas av kollagenbrist.

Kvinnor med rynkor och slät hy

Vem behöver kollagen-tillskott?

Kollagen-tillskott är först och främst till för personer med en kollagenfattig kosthållning, så som veganer och vegetarianer, eller de som helt enkelt vill boosta kroppens kollagennivåer genom ett högre intag. Äldre människor samt de med någon form av problem med sin ledhälsa är ytterligare grupper varpå kollagen-tillskott är extra intressant. Detta med tanke på att kollagennivåerna i kroppen minskar med årens gång.

Kollagen får oss att känna oss både yngre och fräschare. Då kollagen har en stor betydelse för hudens normala funktion och dess ungdomliga look, har kosttillskott med kollagen blivit stort inom Anti-Age. Kollagen-tillskott är därmed extra intressant för dig som vill motverka rynkor och åldrandet samtidigt som du stärker både hår, hud och naglar.

Idrottare är ytterligare en grupp av människor där kollagen-tillskott har kommit att bli en allt viktigare stapelvara. Detta då kollagenet visat sig ha förebyggande egenskaper när det kommer till skador och förslitningar där kollagen bland annat snabbar på läkningsprocesser.

 

Handla kollage från MM sports

I MM Sports produktsortiment hittar du ett stort utbud av olika kollagenprodukter. Väljer du att handla dina kollagen-produkter från oss kan vi garantera dig följande: bra produkter, bra service, bra leverans och bra priser. Du får med andra ord alltid kollagen produkter av hög kvalitet från oss. Har du frågor gällande våra produkter kan du alltid kontakta vår kunniga kundtjänstpersonal som kan hjälpa dig på bästa sätt. Utöver detta får du även alltid snabbast möjliga leverans till hela Sverige med hjälp av flertalet olika leveransmöjligheter. Vidare får du alltid även prisgaranti på alla köp som du genomför.

Hos oss på MM Sports kan du ta del av både kollagenpulver och kollagenkapslar!

Vill du hitta mer inspiration till kost och träning? Kika på några av våra artiklar nedan: 

Marklyft – Teknik och tips 

Den stora kreatin guiden 

Guide: Så väljer du rätt proteinpulver

Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15269 omdömen
Verifierat
Nöjd

Äntligen har jag hittat bra vattenflaska

Verifierat
Snabb leverans och bra priser

Snabb leverans och bra priser

Verifierat
Snab leverans

Snab leverans, inga problem alls

Verifierat
Smidigt

Bra webbshop. Smidig leverans Men "rea"-priser är typ normalpriser. Kör med lockpriser. Men det är okej.

Verifierat
Bra service

Väldigt bra kundtjänst

Verifierat
Most bang for the bux och snabb…

Most bang for the bux och snabb leverans!

Verifierat
Grym kundservice!

Snabb leverans, super bra kundservice, hade ett fel på en oversize tröja, maila dom och fick svar snabbt och en helt ny tröja utan problem! Mycket nöjd.

Verifierat
Hade problem med orden löste sig snabbt!

Hade problem med orden löste sig snabbt!

Verifierat
Bra varor

Bra varor, bra priser. Vad mer kan man önska?

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, sköna och snygga gröna kallingar! Kul att prova lite energidryck och pre work out-shot! :)

Verifierat
Mycket nöjd

Mycket nöjd

Verifierat
Bra produkter och snabb leverans!

Bra produkter och snabb leverans!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?