Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 

Body Science Egg Protein ‐ Äggprotein på ren äggvita

Storlek: 1 kg
Smak: Double Rich Chocolate
Proteinpulver från äggvita med riktigt hög proteinkvalitet och minimal mängd fett och kolhydrater. Ägg från frigående höns.

349:-
Storlek: 1 kg
Smak: Double Rich Chocolate
+
I webblager – skickas måndag 15/4 Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Egg Protein – Äggprotein

Högkvalitativt äggproteinpulver framställt av ren äggvita från frigående höns. En perfekt proteinkälla för dig som vill ha minimalt med kolhydrater och fett eller som inte tål mjölk eller laktos. 

  • 23 gram muskelbyggande protein per portion.
  • Från frigående höns.
  • Högt biologiskt värde.
  • Sockerfri.
  • Låg fetthalt och låg halt mättat fett.
  • Tillverkad i Sverige.
  • Fri från mjölk och laktos.

Med Body Science Egg Protein får du ett högvärdigt proteinpulver framställt av 100 % äggvita. Äggprotein har otroligt bra proteinkvalitet och proteinhalten ligger dessutom på samma höga nivå som klassiskt vassleprotein. Äggviteprotein innehåller alla livsnödvändiga aminosyror och räknas därför som ett fullvärdigt protein med högt biologiskt upptag. Det har ett medelsnabbt upptag i kroppen, vilket gör att det passar bra att använda sig av direkt efter träningen eller som ett proteinrikt mellanmål mitt på dagen.

Äggviteprotein är även intressant för dig som vill hålla nere på kalorierna och undvika fett och socker i största möjliga mån. Ren äggvita har nämligen ett av de lägsta halterna av fett och kolhydrater du kan hitta i ett proteinpulver och det är dessutom naturligt fritt från både kolesterol och laktos, vilket gör det till en ypperlig proteinkälla för dig som är laktosintolerant eller som bara vill ha ett alternativ till mjölk- och vasslebaserade proteinpulver.

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är ett livsmedel med extra hög proteinhalt och kan komma från en vegetabilisk så väl som en animalisk källa. I den vegetabiliska världen dominerar ärtprotein och sojaprotein och i den animaliska världen dominerar vassleprotein, mjölkprotein och äggprotein. Framställningsprocessen ser lite olika ut beroende på vilket proteinpulver man tillverkar, men principen är densamma för alla. Grundråvaran filtreras och renas i flera olika steg vilket leder till att de oönskade ämnena såsom kolhydrater och fetter skonsamt separeras medan proteininnehållet förblir intakt. När processen är färdig har man ett rent proteinpulver med högre proteinhalt och mindre innehåll av både fett och kolhydrater än det hade innan. Mängden protein, kolhydrater och fett beror bland annat på vilken proteinråvara det är, samt vilken typ av framställningsprocess man använder sig av. Exempelvis har ett isolat bättre näringsvärde än ett koncentrat.

Ägg – en klassiker hos bodybuilders

Ägg är ett av de mest kompletta och mångsidiga livsmedel som finns och i träningsvärlden har denna proteinkälla haft väldigt stor betydelse. Innan proteinpulver fanns i större utsträckning, såsom det gör idag, var det just ägg som var den primära källan för att få i sig muskelbyggande protein för många bodybuilders. Givetvis fanns det andra högkvalitativa proteinkällor också, men ägg var utan tvekan det mest prisvärda sättet att få i sig extra protein samtidigt som man fick i sig många av de viktiga vitaminer och mineraler som fysiskt aktiva atleter behöver. Under årtionden utgjorde ägg därför basen hos alla som tränade hårt och drömde stort.

Biologiskt värde

När man tittar på proteinrika livsmedel är det viktigt att man inte bara tittar på mängden protein maten innehåller, utan även tittar på vad det är för sorts protein. Protein finns nämligen i olika kvaliteter och beroende på vilken källa proteinet kommer ifrån kan upptaget och nyttan i kroppen variera stort. När det kommer till muskelbyggning är det viktigt att vi får i oss fullvärdigt protein, det vill säga en proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror och i tillräckliga nivåer. Det är alltså proteinets aminosyraprofil som avgör vilken kvalitet proteinet har och vilken effekt proteinet har för muskeluppbyggnaden.

Exempelvis kan ett livsmedel ha ett högt proteinvärde men samtidigt vara av så dålig kvalitet att den muskeluppbyggande effekten blir minimal. Man kan alltså få en bättre muskeluppbyggande effekt av en högkvalitativ proteinkälla, trots en lägre dos. För att mäta proteinets kvalitet och hur väl kroppen kan tillvarata proteinet använder man sig av något som heter biologiskt värde (BV). Ju högre det biologiska värdet är, desto bättre tillgodogör sig kroppen proteinet.

Ägg har ett högt proteinvärde av hög kvalitet och dess biologiska värde ligger på 100. Faktum är att proteinkvaliteten hos ägg är så bra att den används som referensvärde när man mäter biologiskt värde hos andra livsmedel.

Världens nyttigaste livsmedel

Ägg brukar ibland kallas för världens nyttigaste livsmedel, vilket inte är så konstigt. Trots sin lilla storlek innehåller det i stort sett nästan allt vi behöver. I gulan finns essentiella fetter och massvis med nyttiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Vitan innehåller också flertalet nödvändiga vitaminer och mineraler, men är framför allt rikt på högvärdigt protein som innehåller alla nio livsnödvändiga aminosyror. Oavsett om du konsumerar hela ägget eller bara äggvitan är det ett otroligt bra livsmedel att använda sig av för att få i sig muskelbyggande protein av högsta kvalitet. Ägg har därför länge varit en bas hos alla som tränar, oavsett om målet har varit att bygga muskler eller gå ner i vikt.

Äggproteinpulver från äggvita

Precis som namnet antyder framställs äggproteinpulver från ägg. Framställningsprocessen ser nästan identisk ut med hur framställningen av vassleprotein och mjölkprotein ser ut. I det första steget separeras äggvitan från gulan, vartefter äggvitan pastöriseras. Efter detta genomgår äggvitan en torkningsmetod som kallas för spraytorkning. Kort förklarat innebär det att man förvandlar det flytande livsmedlet till pulverform genom avdunstning. Genom att ta bort innehållet av vatten får man ett finfördelat pulver bestående av 100 % äggvita. Eftersom äggvitan naturligt består av i princip bara vatten och rent protein får man ett proteinpulver med väldigt hög proteinhalt och extremt lite fett och kolhydrater.

 

  • Protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: 2350970004-1000
Tillverkare: Body Science
EAN: 7650044519865

Innehåll

Body Science Egg Protein Double Rich Chocolate

Proteinpulver med smak av choklad. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 1000 gram (30 portioner).
Portionsstorlek: 33 gram (~1 dl). Skopa ingår ej.

Användning: Blanda 30 gram med 2 – 3 dl vatten. Mängden vätska kan ökas eller minskas efter behov. Rekommenderat intag: 2 – 3 portioner per dag.

Ingredienser: Äggvita från frigående höns, kakao, emulgeringsmedel (solroslecitin), aromer, stabiliseringsmedel (cellulosagummi), sötningsmedel (aspartam, sukralos, acesulfam-K), rapsolja, klumpförebyggande medel (kiseldioxid). Innehåller en fenylalaninkälla.

Bäst före utgången av: Se stämpel på framsida.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 31 g.
Energi 1424 kJ/333 kcal 475 kJ/113 kcal
Fett
-varav mättat fett
3,4 g
1,1 g
1,1 g
0,4 g
Kolhydrater
-varav sockerarter
5,7 g
1,5 g
1,9 g
0,5 g
Protein  69 g 23 g
Salt  3,04 g 1,00 g
 
1 Protein torrsubstans: 72 %
Läs mer
Hoppas verkligen en neutral smak utan sötningsmedel kommer ut snart.
Till nytta?
3
0
Smakar rätt OK. Hade velat ha en neutral smak utan tillsatser dock.
Till nytta?
6
0
Vore underbart om det fanns utan sötningsmedel! Annars toppen
Till nytta?
9
0
Jättegod och funkar hur bra som helst även för en känslig IBS-mage. Synd att den bara finns i smaken choklad. Vanilj skulle vara toppen som smak, passar bättre till mat och bakning.
Till nytta?
1
0
Godaste proteinpulvret jag köpt. Riktigt bra. Funkar även i gröt
Till nytta?
1
0
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
Egg Protein
Body Science
Egg Protein ‐ Äggprotein på ren äggvita
Storlek: 1 kg
Smak: Double Rich Chocolate
Egg Protein ‐ Äggprotein på ren äggvita
349.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15248 omdömen
Verifierat
Snabbt

Snabbt, enkelt - grymma produkter till ok priser

Verifierat
Snabbt och smidigt som vanligt!

Snabbt och smidigt som vanligt!

Verifierat
Snabbt och enkelt!

Snabbt och enkelt!

Verifierat
Snabb leverans och återkoppling när…

Snabb leverans och återkoppling när varan var betald

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, bra produkter

Verifierat
Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Snabb leverans och nöjd med produkterna.

Verifierat
Bra priser o snabb leverans

Fick produkten snabbt o välpackat, dock lite dåligt att inga skopor kom med proteinpåsarna samt att det inte rekommenderades att köpa till

Verifierat
Bra varor

Snabb leverans och bra kvalite på varorna

Verifierat
Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt…

Jag köpte Vanilla Ice Cream Väldigt lätt protein och dricka, helt enkelt grymt! Rekommenderar stark

Verifierat
Riktiga Grejor

Marklyft strumpor.

Verifierat
bra information ger personalen och jag…

bra information ger personalen och jag är nöjd med dom köp jag gör med enstaka klädesplagg och kosttillskott

Verifierat
Bra proteinpulver

Snabb leverans. Goda smaker på proteinpulver. Jag är nöjd!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?