Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-7%

Body Science 2 st Ärtprotein

Ett välsmakande vegetabiliskt proteinpulver utvunnet ur proteinrika och GMO-fria ärtor av högsta kvalitet.
369:-
398:-
+
Beställningar före 14 skickas samma vardag Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

4 st Pea Isolate

Äntligen kan du njuta av ett välsmakande ärtprotein av högsta kvalitet! Ett rent ärtproteinisolat som passar perfekt för dig som tränar hårt och har en vegetabilisk kost.

  • 100 % ärtproteinisolat.
  • Underbar smak.
  • Hög proteinhalt – 21 till 23 gram protein per portion.
  • Innehåller alla essentiella aminosyror
  • Utan tillsatt socker.
  • Helt fritt från mjölk och kolesterol.
  • GMO-fri.

Body Science Pea Protein Isolate är ett vegetabiliskt proteinpulver framställt av högkvalitativa och GMO-fria ärtor från Kanada. Det är ett välsmakande proteinpulver som kan användas av precis alla som vill få i sig extra protein – inte bara av veganer och vegetarianer. Body Science Pea Protein Isolate är ett högkvalitativt proteinpulver som innehåller upp till 23 gram protein per portion och är ett utmärkt alternativ till det klassiska vassleproteinet. Body Science Pea Protein Isolate finns i dagsläget i två härliga smaker – Double Rich Chocolate och Apple Pie! Proteinet kan användas när som helst under dagen, förslagsvis i samband med träning eller varför inte som en proteinrik start på dagen. 

Ärtprotein är ett vegetabiliskt protein med högt biologiskt värde och bra näringsprofil. Ärtor är inte bara rika på protein, de har låg halt av både fett och kolhydrater och så innehåller det även flera viktiga vitaminer och mineraler. När man pratar om upptagningshastighet i kroppen har ärtprotein ett medelsnabbt upptag, det vill säga att det är någonstans mellan whey och kasein. Ärtprotein har därför ett brett användningsområde och kan användas både som ett välsmakande och proteinrikt mellanmål mitt på dagen eller för att fylla på med muskelbyggande protein i samband med träningen.

Skonsamt för magen

Fördelen med ett vegetabiliskt proteinpulver såsom ärtprotein är att det är lättsmält, skonsamt mot magen och innehåller varken laktos eller mjölkprotein. Proteinet bryts enkelt ner i magsäcken utan att ge upphov till uppblåst eller gasig mage som vissa känsliga individer kan ha problem med.

Ärtprotein utmärker sig ytterligare med att det är naturligt fritt från allergener och precis som alla vegetabiliska proteiner innehåller det inte heller något kolesterol – då det uteslutande återfinns i animaliska livsmedel. Det passar helt enkelt alla som vill ha ett välsmakande och allergivänligt alternativ till mjölk-, soja- och äggbaserade proteinpulver.

Typiska bismaken ett minne blått

På marknaden finns det en uppsjö av olika sorters vegetabiliska proteinpulver, men de som dominerar är utan tvekan sojaprotein och ärtprotein. Både sojaprotein och ärtprotein har bra näringsvärden och innehåller alla essentiella aminosyror. Sojaprotein har lite högre proteinvärde, men ärtprotein innehåller istället högre halt av de essentiella aminosyrorna. Tillsammans med låg halt av både fett och kolhydrater är det inte konstigt att det är ett av de populäraste vegetabiliska råvarorna ur näringsperspektiv. Däremot råder det inget tvivel om att ärtprotein faller kort när det kommer till smaken.

De flesta som någonsin har smakat på ett vegetabiliskt proteinpulver vet att det inte går att jämföra smaken hos ett proteinpulver av exempelvis vassle eller mjölk. Det beror på att de flesta vegetabiliska proteiner har problem med kraftiga bismaker som är svåra att dölja samtidigt som de har en knepig konsistens som kan upplevas som sträv och grusig. Av alla vegetabiliska proteinpulver har just ärtprotein en av de mest distinkta bismaker och den oangenäma smakupplevelsen det ger kompenseras inte av det faktum att ärtprotein har en väldigt bra näringsprofil och är en av få vegetabiliska källor som faktiskt innehåller alla essentiella aminosyror.

Marknadens förmodligen godaste ärtprotein!

Vi har på riktigt lyckats framställa ett ärtproteinisolat som både smakar bra och har en härlig konsistens. Ett ärtproteinpulver som klarar av att leva upp till den nivå vi satte när vi lanserade Body Science Soy Protein Isolate – som snabbt blev ett av marknadens mest populära växtbaserade proteinpulver.

Efter att ha testat och smakat på åtskilliga ärtråvaror hittade vi till sist en råvara som stack ut på alla sätt och vis – en speciell sort av gula ärtor som är odlade och skördade i Kanada. Dessa ärtor är verkligen av högsta kvalitet och de har en väldigt neutral och fin bas med minimalt inslag av den typiska ärtsmaken. Det blir helt enkelt en väldigt stor kontrast i smakupplevelsen när man jämför denna råvara mot de typiskt billigare råvarorna – som har ett väldigt starkt inslag av den ökända bismaken.

Ett vegetabiliskt protein för alla

Med Pea Protein Isolate från Body Science kan du med vegansk eller vegetarisk kost snabbt och enkelt boosta det dagliga proteinintaget utan att behöva hålla för näsan. Den här välsmakande produkten kan användas för att fylla på med muskelbyggande protein direkt efter träning, förstärka proteininnehållet i nyttiga smoothies och kan även användas till bakning. 

Pea Isolate riktar sig dock inte bara till vegetarianer och veganer. Proteinet lämpar sig utmärkt att användas av personer med exempelvis mjölkallergi eller som är laktosintoleranta – där mjölk och andra mjölkbaserade produkter helt enkelt inte är ett alternativ. 

Viktigt med alla essentiella aminosyror

Det finns många olika vegetabiliska proteinkällor där både smak, konsistens och sammansättningen av näringsämnen kan skilja sig åt. Det som framför allt skiljer animaliska proteiner från vegetabiliska proteiner är att flera inte innehåller alla livsnödvändiga aminosyror – det vill säga de aminosyror kroppen inte själv kan tillverka.

Utesluter man animaliska proteinkällor är det därför extra viktigt att man har koll på sin kost och att man ser till att man får i sig protein som innehåller just alla essentiella aminosyror. Det gäller alla som utesluter animaliska livsmedel, oavsett om man styrketränar eller inte.

Man kan givetvis även kombinera flera vegetabiliska proteinkällor som tillsammans bildar en komplett aminosyraprofil, men det kräver lite mer jobb och även kunskap om vilka olika aminosyror de innehåller. Vill man spara tid och energi är det betydligt lättare att använda sig av ett ärtprotein eller sojaprotein – som är de två populäraste vegetabiliska proteinerna på marknaden.

Blandprotein

Det finns även blandprotein som innehåller en kombination av flera olika proteinkällor som tillsammans bildar ett fullvärdigt protein, exempelvis havreprotein, veteprotein och ärtprotein (fullvärdigt innebär helt enkelt att kombinationen av de olika källorna ger en viss nivå av alla essentiella aminosyror).

Blandprotein kan i princip bestå av vilka och hur många proteinkällor som helst, men vanligast är två till tre proteinkällor – exempelvis en kombination av ärta och havre. Oftast försöker man använda sig av åtminstone en fullvärdig proteinkälla för att komplettera nivåerna hos de övriga proteinkällorna, men det finns även blandprotein som enbart består av fullvärdiga proteinkällor. Man kombinerar inte bara proteinkällorna för att få en komplett aminosyraprofil, utan bland annat för att ta del av proteinernas olika upptagningshastigheter i kroppen med mera.up

Body Science Vegan Protein är ett bra exempel på ett fullvärdigt blandprotein tack vare kombinationen av 3 växtbaserade proteinkällor.

Hampaprotein

Givetvis finns det andra källor som också innehåller alla viktiga aminosyror, hampaprotein är ett sådant exempel. Hampa räknas som fullvärdigt protein och säljs även det som ett veganskt proteinpulver. Tyvärr gör dess näringsprofil dessvärre att det inte lämpar det sig lika bra för dig som styrketränar och vill undvika onödiga kalorier från fett och kolhydrater Ett 100 % naturellt hampaprotein innehåller exempelvis bara runt 40 – 50 procent, samtidigt som det innehåller hög halt av både fett och kolhydrater i jämförelse. För att komma upp i den proteinnivå ett ärtprotein har behöver man således ta nästan en dubbel dos av hampaproteinet. Det innebär även att halten kolhydrater och fett nästan dubblas också, vilket genererar ett stort kaloripåslag. Vill man bygga muskler och minska midjemåttet är det således bättre att använda sig av ett proteinpulver (ärtor) som ger en större mängd protein och mindre halt fett och kolhydrater. 

 

  • Protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: SKU253541
Tillverkare: Body Science
EAN:

Innehåll

Body Science Pea Protein Isolate Double Rich Chocolate

Proteinpulver med smak av choklad. Innehåller sötningsmedel. Låg sockerhalt. Utan tillsatt socker. Högt kostfiberinnehåll.
Nettovikt: 750 gram (25 portioner).
Portionsstorlek: 30 gram (~0,75 dl). Skopa ingår ej.

Anvädning: Blanda 30 gram med 2 – 3 dl vatten. Mängden vätska kan ökas eller minskas efter behov. Prova dig gärna fram för att se vilken konsistens du gillar bäst. Rekommenderat intag: 2 - 3 portioner per dag.

Ingredienser: Ärtproteinisolat, kakao, aromer, salt, stabiliseringsmedel (cellulosagummi), sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K). Innehåller en fenylalaninkälla.

Bäst före utgången av: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur.

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 30 g.
Energi 1592 kJ/379 kcal 483 kJ/115 kcal
Fett
-varav mättat fett
6,1 g
1,8 g
1,8 g
0,5 g
Kolhydrater
-varav sockerarter
7,4 g
2,1 g
2,2 g
0,6 g
Fiber 9,3 g 2,8 g
Protein 69 g 21 g
Salt 2,83 g 0,85 g
 
1 innehåller naturligt förekommande socker.
2 protein torrsubstans: 72 %
Läs mer
Double Rich Chocolate är det godaste proteinpulvret med chokladsmak som jag någonsin prövat. Det var länge sen jag drack o'boy, men tycker att detta påminner starkt om hur jag minns det. Det är en stark chokladsmak som inte är för mäktigt, som mörk choklad kan vara. Helt enkelt ett proteinpulver med perfekt chokladsmak!
Smak: Double Rich Chocolate 5/5
Till nytta?
0
0
Älskar chokladen ännu mer, se min tidigare recension på apple pie. Slänger i 5 gram kakao också så smakar det som riktig chokladpudding.
Smak: Double Rich Chocolate 5/5
Till nytta?
0
0
Probably best vegan protein on the market for value and nutritional content. BUT gave it 3/5 (and not 5/5) because of Aspartame and Ace-K :/ quite sad to realise their presence.
Smak: Double Rich Chocolate 3/5
Till nytta?
1
1
God ärtprotein jämfört med andra varumärken. Väntar på ny lansering av chokladsmaken även om äppelpaj också är god. Varierar med sojaprotein.
Smak: Double Rich Chocolate 5/5
Till nytta?
0
0
Otroligt god smak och så len o krämig! Perfekt att göra puddig på, bästa ärtproteinet jag har provat. Önskar fler chokladsmaker!
Smak: Double Rich Chocolate 5/5
Till nytta?
1
0
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
2 st Ärtprotein
Body Science
2 st Ärtprotein
2 st Ärtprotein
369.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13753 omdömen
Verifierat
Snabb leverans och utmärkt kvalité

Snabb leverans och utmärkt kvalité

Verifierat
Jag har testat choklad/banan

Jag har testat choklad/banan! Det är riktigt gott! Ska testa vanilj och jag gissar att det är lika gott

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, giller era produkter. Aldrig köpt kläder hos er innan men köpte denna gången en Cropad tröja och är tvärnöjd. XLNT energidryck är också en favorit hos er. Något jag alltid beställer när det väl är dags. Era proteinpulver har en konstig bismak dock tyvärr och det gör att jag tyvärr väljer att köpa detta hos andra..:(

Verifierat
Alltid bra!

Alltid bra varor till bra pris. Snabb leverans och ofta erbjuds gratis leverans vilket är strålande!

Verifierat
Alltid personlig och kunnig service

Alltid personlig och kunnig service. Och väldigt trevlig, sympatisk personal. Me likey.

Verifierat
Snabb leverans och bra produkter

Snabb leverans och bra produkter

Verifierat
Väldigt snabb leverans!

Väldigt snabb leverans!

Verifierat
Bra bättre bäst

Allt är enkelt och snabbt

Verifierat
Enkelt att beställa

Enkelt att beställa, bra kommunikation och snabb leverans.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans. Bra vara

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans och nöjd med produkten jag köpte.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?