Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-20%

Body Science MCT Powder

Storlek: 300 gram
Smak: Unflavoured
MCT-tillskott i smidigt pulverformat. Perfekt för att höja energinivåerna under diet eller när du vill undvika kolhydrater.
199:-
249:-
Storlek: 300 gram
Smak: Unflavoured
+
I webblager – skickas måndag 24/6 Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

MCT-pulver

Högkvalitativ MCT-olja i pulverform utvunnen av 100 % kokosnötsolja. Omedelbar energi för både hjärna och kropp.

  • 100 % kaprylsyra (C8).
  • LCHF- & ketovänligt.
  • Snabb energikälla.
  • Innehåller prebiotika som bidrar till en hälsosam tarmflora.
  • Naturell smak.
  • Sockerfri.
  • Fri från palmolja.

MCT-olja är ett av de mest populära kosttillskotten för de som kör LCHF eller keto – dieter och livsstilar där man primärt använder energi i från fett istället för kolhydrater och socker. Det är dock inte bara bland dem som försöker gå ner i vikt som använder MCT. 

Tillskott med MCT har länge använts av idrottare och atleter i prestationshöjande syfte då den unika strukturen hos fettsyrorna gör att kroppen kan använda det som omedelbar energikälla. Genom att använda den snabba energin från MCT-fettet sparar man på muskelglykogenet och på så vis bidrar det till ökad uthållighet.

Body Science MCT-olja innehåller hela 70 gram MCT per 100 gram, varav 100 % är kaprylsyra (C8). Precis som våra övriga högkvalitativa MCT-produkter utvinns MCT-oljan uteslutande från kokosnötsolja. Den har en neutral smak och kan användas till i princip allt – bara fantasin sätter stopp.

MCT-källor

MCT-olja kan man få i sig på olika vis genom diverse livsmedel, men vill man ha i sig en effektiv dos behöver man använda sig av kokosnötsolja eller ren MCT-olja. Kokosolja har en naturligt hög halt MCT-fett och har många intressanta hälsofördelar, men innehållet består primärt av laurinsyra och mindre andel av övriga MCT-fettsyror. För att få i sig en högre dos av de mer eftertraktade MCT-fettsyrorna används MCT-olja istället. 

Stort användningsområde

En stor fördel med MCT-olja i pulverform jämfört med klassisk flytande olja är att ett pulver har ett betydligt större användningsområde. Pulvret är enkelt att dosera och löser sig omedelbart utan klumpar. Du kan med andra ord väldigt enkelt berika din proteinshake, smoothie eller annan dryck med hälsosamma kostfiber från akacia och högoktanig MCT-olja. 

MCT-pulvret tål även höga temperaturer vilket gör att det passar perfekt att använda sig av vid matlagning och bakning eller varför inte börja morgonen med en kopp energiladdat MCT-kaffe – även känt “Bulletproof Coffee”.

Vad är MCT?

MCT, som står för Medium-Chain Triglycerides, är medellånga mättade fettsyror som finns naturligt i bland annat kokosnötter, palmolja och i vissa mejerivaror – dock i så små kvantiteter att man inte bör räkna det som en källa. Det som skiljer medellånga mättade fettsyror från vanliga fettsyror (LCT) är molekylkedjans längd. Ju längre kedja fettsyran har desto längre tid tar det för kroppen att bryta ner den. 

För vanliga fettsyror behöver kroppen ta hjälp av galla för att bryta ner fettet i maten vi äter – med tack vare den unika strukturen med kortare kolkedjor får MCT-fetter en annan upptagsväg i kroppen. Istället tas MCT-fettsyrorna upp direkt från tunntarm till levern, där det kan omvandlas till ketoner och användas som omedelbar energikälla.

Olika typer av MCT-fettsyror

MCT-olja består av 4 stycken medellånga fettsyror vid namn kapronsyra (C6), kaprylsyra (C8), kaprinsyra (C10) och laurinsyra (C12). Det som skiljer mellan dessa fettsyror är antalet kolatomer som finns i molekylkedjan, där siffran representerar antalet kolatomer i bindningen. Av dessa 4 MCT-fetter är det framför allt kaprinsyra och kaprylsyra som är de intressanta MCT-syrorna, där den sistnämnda (C8 Oil)  anses vara den bästa och mest effektiva fettsyran för snabb energi. Just dessa MCT-fettsyror kan kroppen snabbt bryta ned extra snabbt och omvandla till ketoner, som kroppen använder som energikälla istället för socker och glukos. Följer man LCHF eller en ketogen kost är MCT-pulver ett kraftfullt verktyg för att förse kroppen med omedelbart energi då man i båda dessa livsstilar vill undvika kolhydrater – som annars är kroppens primära källa för omedelbar energi.

Vilken MCT-olja ska man välja?

Precis som mycket annat finns MCT-olja i diverse former och kvaliteter. Den kan även ha olika koncentrationer och fördelningar mellan fettsyrorna och finns dessutom både som smaksatt och naturell variant. Vilken man ska välja beror helt enkelt på vilka preferenser man har, men vi rekommenderar starkt att man väljer en MCT-produkt framställt av 100 % kokosnötter. MCT från kokosnöt är nämligen förknippat med högre kvalitet och är dessutom bättre för miljön.

Smakar MCT-olja bra?

Trots att Body Science MCT Oil är framställt av en kombination av MCT från kokosnötsolja blandat med akaciafiber har MCT-pulvret en naturell smak, bra löslighet och är i princip doftfri. MCT-pulvret passar därför utmärkt att använda sig av i exempelvis nyttiga smoothies, proteinshakes och olika maträtter – helt utan att smak eller lukt påverkas negativt. En annan stor fördel med pulver kontra olja är att det är betydligt enklare att dosera och är mindre kladdigt. 

MCT-kaffe

Ett annat populärt sätt att få i sig MCT-olja är att tillsätta pulvret i en kopp kaffe tillsammans med en klick smör – så kallat bulletproof coffee eller MCT-kaffe. Kombinationen av uppiggande koffein tillsammans med snabb och stabil energin från MCT blev för många en omedelbar succé – speciellt för de som går på diet. När man lägger om kosten och helt plötsligt äter mindre kalorier än vad man är van vid är det lätt att kroppen känns tung och orkeslös – speciellt om man utesluter kolhydrater och socker. Det är där MCT-kaffe kommer in i bilden. 

Genom att kickstarta dagen med en kopp MCT-kaffe (fettkaffe) får både kropp och hjärna tillgång till omedelbar energi som gör att man känner sig både piggare och har mer ork. Med boostade energinivåer blir dieten betydligt lättare.

Givetvis behöver det inte vara kaffe man intar MCT-fettet med utan det går lika bra med koffeintabletter eller annan koffeinberikad dryck också. Poängen är att kombinationen av uppiggande koffein och energigivande MCT är en klockren kombo för att hålla energinivåerna på topp under kalorirestriktion.

Akacia – prebiotisk fiber

För att kunna omvandla flytande MCT-olja till pulver behöver man använda sig av en bärare. Det finns flera olika bärare man kan använda sig av, men enligt oss är det en klar fördel om bäraren bidrar med så lite kalorier som möjligt samtidigt som den gör nytta i kroppen.

I Body Science MCT Oil Powder använder vi oss av akaciapulver, som både är lättlösligt, fiberrikt och innehåller bara 50 % av kaloriinnehållet mot vad kolhydrater gör. Kostfiber från Akacia är dessutom prebiotiskt – det vill säga nyttig fiber som stimulerar tarmfloran genom att fungera som näring åt de goda tarmbakterierna (probiotika). Tillskott med prebiotika kan alltså bidra till friskare tarmflora och bättre hälsa överlag.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: 2250970007-1000
Tillverkare: Body Science
EAN: 7650044516598

Innehåll

Body Science MCT Powder

MCT-pulver från kokosolja.
Nettovikt: 300 gram (20 portioner).
Portionsstorlek: 15 gram (~1,5 skopa).

Användning: Blanda 15 gram med valfri dryck, exempelvis smoothie eller proteinshake, och intag dagligen. Är man inte van att konsumera MCT-olja kan ett för stort intag leda till obehag i mage och tarm. Nybörjare rekommenderas därför att börja med ett dagligt intag på 5 gram, följt av en succesiv ökning under kommande veckor till dess att full dos uppnås.

Ingredienser: Pulver av MCT-olja, akaciafiber.

Bäst före utgången av: Se stämpel på framsida.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatu

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 15 g.
Energi  2869 kJ/683 kcal 449 kJ/107 kcal
Fett
-varav mättat fett
70 g
70 g
11 g
11 g
Kolhydrater
-varav sockerarter
0 g
0 g
0 g
0 g
Kostfiber 25 g 3,8 g
Protein  0,8 g 0,1 g
Salt  0,33 g 0,05 g
 

 

Fettsyrafördelning per 100 gram:
MCT
-varav 100 % kaprylsyra (C8)
70 g
70 g
 
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
MCT Powder
Body Science
MCT Powder
Storlek: 300 gram
Smak: Unflavoured
MCT Powder
199.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15490 omdömen
Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans bra grejer

Verifierat
Bra och snabb leverans!

Bra och snabb leverans!

Verifierat
Godaste protein

Godaste protein

Verifierat
Enkelt att handla och snabb och smidig…

Enkelt att handla och snabb och smidig leverans.

Verifierat
bra grejjer..snabb leverans

bra grejjer..snabb leverans

Verifierat
Allt var bra

Allt var bra

Verifierat
Snabb & smidig leverans

Leverans är snabb och utbudet är jätte bra, så nöjd med eran sida och allt ni gör

Verifierat
Viktvästen vad så bra som jag förväntat…

Viktvästen vad så bra som jag förväntat mig

Verifierat
Grymma varor och snabb leverans.

Grymma varor och snabb leverans. Topp!

Verifierat
Jätte bra produkter och snabb frakt

Jätte bra produkter och snabb frakt

Verifierat
Enkelt att beställa

Enkelt att beställa, snabb leverans.

Verifierat
Bra och snabb info.

Bra och snabb info. Inget krångel.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?