Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-20%

Body Science 4 st Whey Protein Hydrolysate

Vassleproteinhydrolysat – för dig som vill ha ett högkvalitativt proteinpulver med högsta möjliga upptagshastighet i kroppen!
1,269:-
1,596:-
+
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Body Science Whey Protein Hydrolysate

Marknadens förmodligen godaste hydrolysat! Du kommer inte kunna tro att det är ett 100 % rent hydrolyserat vassleproteinisolat du dricker!

  • 25 gram muskelbyggande protein per portion!
  • Förspjälkat – ultrasnabbt upptag i kroppen!
  • Låg sockerhalt – endast 0,4 gram socker per portion.
  • Låg fetthalt – bara 0,9 gram fett per portion.
  • Väldigt låg laktoshalt – mindre än 0,2 gram laktos per portion.
  • Skonsamt för magen!
  • Tillverkat i Sverige!

Body Science Whey Protein Hydrolysate är ett otroligt välsmakade proteinpulver som innehåller hydrolyserat vassleproteinisolat och har ett extremt snabbt upptag i kroppen tack vare att proteinet har brutits ner till mindre beståndsdelar. Varje portion innehåller hela 25 gram muskelbyggande protein som blixtsnabbt når ut till musklerna tack vare att proteinet är förspjälkat. Med sin höga proteinhalt och låga halt av fett och laktos är det ett proteinpulver för de som verkligen vill ha det bästa och snabbaste proteinet på marknaden! 

Det är skillnad på hydrolysat och hydrolysat

Vassleprotein är en otroligt bra proteinkälla med högt biologiskt värde och finns framför allt i två olika former – den mest förekommande typen är vassleproteinkoncentrat och den andra typen är vassleproteinisolat. Båda dessa typer finns i hydrolyserade former, det vill säga hydrolyserat vassleproteinkoncentrat och hydrolyserat vassleproteinisolat. Precis som att man inte kan jämföra kvalitet mellan ett vanligt vasslekoncentrat och ett finare vassleisolat kan man inte heller jämföra ett hydrolyserat vassleproteinkoncentrat med ett hydrolyserat vassleproteinisolat – även om både typerna är hydrolyserade former. Ett koncentrat kommer alltid att innehålla mindre protein och mer fett och socker än vad ett isolat gör och det är därför det är en billigare produkt som är lättare att framställa och lättare att smaksätta. Det är just det som gör att Body Science Whey Protein Hydrolysate sticker ut på marknaden – det är ett proteinpulver bestående av 100 % hydrolyserat vassleproteinisolat, inte ett billigare koncentrat! 

Anledningen till att det finns så få hydrolysat på marknaden beror dels på att det är väldigt dyrt att framställa ett hydrolysat - tillverkningskostnaden är nästan dubbelt så dyr i jämförelse med ett vanligt vassleproteinisolat och nästan 4 gånger så dyrt i jämförelse med ett vanligt vassleproteinkoncentrat. För att få ner produktionskostnaden kan man givetvis blanda ut produkten med billigare proteinsorter, men då har man inte heller ett rent hydrolysat längre. Dessutom påverkas proteinpulvrets smak och konsistens av den naturliga förspjälkningsprocessen, vilket gör smaken något bitter och konsistensen väldigt flyktig. Dessa egenskaper gör det därför väldigt svårt att få fram en bra och lättdr ucken smak. För de flesta tillverkare är det helt enkelt både dyrt och svårt att framställa ett välsmakande hydrolysat av typen vassleproteinisolat. Men även här sticker Body Science Whey Protein Hydrolysate ut rejält! Vi har verkligen lyckats att skapa ett vassleproteinhydrolysat med otroligt bra smak och så gott som ingen skumbildning alls. För att lyckas med detta krävs inte bara enorm kunskap, man måste använda sig av de absolut bästa och finaste råvarorna också!

Animaliskt protein vs vegetabiliskt protein

Generellt sett kan man säga att animaliskt protein har bättre proteinkvalitet än vegetabiliska proteinkällor. För att en proteinkälla ska klassas som fullvärdigt protein måste det innehåll alla essentiella aminosyror. Här utmärker sig animaliska proteinkällor såsom mjölkprotein och vassleprotein med en komplett aminosyraprofil och högt biologiskt värde – vilket tyvärr inte gäller för de flesta vegetabiliska proteinkällor. Även om vissa veganska proteinpulver har en komplett aminosyraprofil innehåller de inte lika bra sammansättning och nivåer av de essentiella aminosyrorna vi måste få i oss – man måste således kombinera flera olika vegetabiliska proteinkällor för att nå upp till den proteinkvalitet ett animaliskt proteinpulver har såsom whey. Bland animaliska proteinkällor utmärker sig vassleprotein med en väldigt bra aminosyraprofil som innehåller extra hög halt av de essentiella aminosyrorna – framför allt de grenade aminosyrorna leucin, isoleucin och valin (BCAA). Tack vare dess snabba upptag ger det en kraftfull stimulering av proteinsyntesen och gör vassle till en ypperlig proteinkälla att använda sig av för att bygga muskler.

Vassleproteinhydrolysat – när man vill ha det bästa proteinpulvret

Trots att vassleprotein klassas som den bästa proteinkällan när det kommer till muskelbygge skiljer det sig ändå en del mellan de olika formerna när det kommer till fördelningen av socker, fett och protein. Ett vasslekoncentrat har lägre proteinhalt och mer av socker och fett medan ett vassleisolat har högre proteinhalt och väldigt lite av fett och socker. När ett hydrolysat kommer in i bilden är det framför allt upptagshastigheten som kommer i fokus och när man jämför de olika formerna av vassleprotein är det hydrolyserat vassleproteinisolat som anses vara det bästa. 

Ett hydrolysat är dock inte ett proteinpulver för alla, det är speciellt framtaget för de mesta seriösa och målmedvetna atleterna. Fördelen med att välja ett hydrolysat framför ett vanligt vassleproteinkoncentrat är inte bara att det innehåller med mer protein samtidigt som det innehåller betydligt lägre halt av fett och socker. Främsta fördelen är just det att proteinet är förspjälkat, där proteinets långa kedjor av aminosyror delvis har brutits ned till kortare och mer lättupptagliga kedjor av aminosyror vilket gör att det får ett extremt snabbt upptag i kroppen och på så vis stimulerar det muskelproteinsyntesen snabbare. Det muskelbyggande proteinet når helt enkelt ut till musklerna och kommer till användning snabbare!

Hur mycket protein per dag?

För de flesta råder det ingen tvekan om att de som styrketränar behöver mer protein än de som inte tränar och att det finns många fördelar av att använda sig av ett proteinpulver för att tillgodose det ökade proteinbehovet. Att inta ett snabbt protein såsom vassle ger en akut höjning av lättillgängliga aminosyror i blodet vilket har en kraftfull stimulans på uppbyggnaden av muskelprotein. Det finns även fördelar med att fylla på med muskelbyggande protein i nära anslutning efter att man har tränat då ett intag av proteinet efter  styrketräningen ger ett ännu större anabolt gensvar – det vill säga att stimulansen av muskelproteinsyntesen blir kraftigare. Majoriteten använder sig därför av ett snabbt och fullvärdigt protein såsom vassle och intaget brukar ligga på runt 20 – 25 gram protein, men det finns även nyare studier som pekar på att större mängder protein direkt efter träningen kan ge ännu bättre resultat och även förbättra kroppskompositionen mellan fett- och muskelmassa.

Vill man maximera träningsresultaten räcker det dock inte bara med att säkerställa ett högt proteinintag direkt efter träningen, man måste även säkerställa det totala dagliga proteinintaget också. Just hur mycket protein man bör inta per dag är väldigt individuellt, men man kan säga att ju längre du har styrketränat och ju mer muskelmassa du har desto högre är ditt proteinbehov. Oftast brukar man räkna med att man bör få i sig minst 1,6 till 2,2 gram protein per kilokroppsvikt per dag. Vart i spannet man ligger beror givetvis på vilken nivå man är på, men är man osäker är det bättre att räkna med en högre siffran för att säkerställa proteinintaget.  

För att räkna ut ditt dagliga proteinbehov, alltså hur många gram protein du som styrketränar behöver tar du då din vikt gånger den siffra du anser att du ligger på i spannet av 1,6 – 2,2 gram. Exempelvis 70 kg x 2,2 = 154. Ditt proteinbehov är då alltså 154 gram protein per dag. 

Skonsamt för magen

Ett hydrolyserat vassleprotein är inte bara intressant för dig som vill bygga muskler snabbt, det passar även dig som har en känslig mage och upplever uppblåsthet eller andra magbesvär av vanligt proteinpulver. Tack vare att proteinet är förspjälkat till kortare och mer lättupptagliga kedjor av aminosyror lämnar proteinpulvret magsäcken snabbare än ett proteinpulver som inte är förspjälkat. Ett hydrolyserat vassleproteinisolat lämpar sig därför för dig som har känslig mage och med sin låga laktoshalten gör även att det fungerar bra av laktosintoleranta.

  • Protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil

Artnr: SKU25387
Tillverkare: Body Science
EAN:

Innehåll

Body Science Whey Protein Hydrolysate Chocolate

Proteinpulver med smak av choklad. Innehåller sötningsmedel. Låg fetthelt. Låg sockerhalt - innehåller naturligt förekommande socker.
Nettovikt: 1000 g (32 portioner).
Portionsstorlek: 31 g (~1 dl). Skopa ingår ej.

Användning: Blanda 31 g med 2 dl vatten eller laktosfri mjölk. Mängden vätska kan ökas eller minskas efter behov. Rekommenderat intag: 2 – 3 portioner per dag.

Ingredienser: vassleproteinhydrolysat från mjölk, kakao, emulgeringsmedel (soja- och solroslecitin), stabiliseringsmedel (cellulosagummi), aromer, salt, sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K). Innehåller en fenylalaninkälla.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 31 g.
Energi 1546 kJ/368 kcal 479 kJ/114 kcal
Fett
-varav mättat fett
2,8 g
0,8 g
0,9 g
0,2 g
Kolhydrater
-varav sockerarter1
4,7 g
1,4 g
1,5 g
0,4 g
Protein2 81 g 25 g
Salt 1,55 g 0,48 g
 
Innehåller naturligt förekommande socker.
2 Protein torrsubstans: 84 %.

 

Aminosyraprofil per 100 g och per portion 31 g.
L-isoleucin* 5,55 g 1,72 g
L-leucin* 9,10 g 2,82 g
L-lysin 8,51 g 2,64 g
DL-metionin 1,24 g 0,38 g
L-fenylalanin 1,91 g 0,59 g
L-treonin 5,84 g 1,81 g
L-tryptofan 1,05 g 0,33 g
L-valin* 4,50 g 1,39 g
L-histidin 0,76 g 0,24 g
L-alanin 3,72 g 1,15 g
L-arginin 1,22 g 0,38 g
L-asparaginsyra 9,72 g  3,01 g
L-cystein 1,42 g  0,44 g
L-glutamin 15,68 g  4,86 g
Glycin 0,76 g  0,24 g
L-prolin 5,07 g 1,57 g
L-serin 3,54 g 1,10 g
L-tyrosin 1,82 g 0,56 g
Total halt protein
-varav BCAA 
84,41 g
19,15 g
25,23 g
 5,93 g
 
* grenad aminosyra (BCAA).
Läs mer
Absolut bästa och godaste proteinpulvret. Lättblandat och lättflytande, mycket godsmak! Bästa jag provat.
Till nytta?
2
0
den nya smaken är riktigt nice choklad smak :)
Till nytta?
10
5
Grym! Saknar dock möjlighet till "storpack".
Till nytta?
16
0
bra smak för ett premium hydrolysat....raka rör ut i proteinsyntesen ...
Till nytta?
3
1
Tycker den nya smaken är ett stor lyft för en annars väldigt suverän produkt. Även skumproblematiken har blivit bättre än vad det var tidigare.
Till nytta?
2
1
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
4 st Whey Protein Hydrolysate
Body Science
4 st Whey Protein Hydrolysate
4 st Whey Protein Hydrolysate
1269.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15414 omdömen
Verifierat
Tack så mycket för snabbt leverans.

Tack så mycket för snabbt leverans.

Verifierat
Snabbt o bra

Snabbt o bra

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Snabb leverans och bra kvalité på…

Snabb leverans och bra kvalité på gainer. Fick även en jättesnygg gratis vattenflaska vilket jag tackar mm sports.

Verifierat
Levererar alltid i bra tid

Levererar alltid i bra tid, och aldrig missat någon produkt i beställningarna.

Verifierat
Nöjd och glad!

Bra kvalite på supplement, bra priser och snabb leverans. Bra jobbat!

Verifierat
Sambon glad och nöjd över sin…

Sambon glad och nöjd över sin överraskning

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Fick rätt varor, studentrabatt funkade +

Fick rätt varor och studentrabatt funkade på kampanj annars skulle jag valt annat företag. Produkten var också bra, blev nöjd.

Verifierat
Snabb leverans och ett gott äkta…

Snabb leverans och ett gott äkta protein!

Verifierat
Snabbt

Snabbt, smidigt och enkelt. Vi köpte en metall-shaker och pulver, grymma grejer!

Verifierat
Snabb leverans och bra produkter!

Snabb leverans och bra produkter!

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?