Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 

Body Science Vitamin B12

Storlek: 100 kapslar
Högdoserat kosttillskott med vitamin B12. Anpassad för veganer.
149:-
Storlek: 100 kapslar
+
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
 • Beskrivning
 • Innehåll

Beskrivning

Body Science Vitamin B12

Kvalitativt vitamin B12-tillskott med extra hög dosering! Anpassat för veganer.

 • Högdoserat – 1000 µg vitamin B12 per kapsel.
 • 100 % metylkobalamin – den bioaktiva formen av vitamin B12.
 • Viktigt tillskott för veganer, vegetarianer och äldre.
 • 100 % vegansk.
 • Tillverkad i Sverige.

Body Science Vitamin B12 är ett kosttillskott som innehåller 100 % metylkobalamin, den form av vitamin B12 som kroppen effektivast kan ta upp och dessutom använda direkt. Den billigare och mer vanliga formen cyanokobalamin är en inaktiv form av B12 som kroppen först måste omvandla till en bioaktiva form av kobalamin för att kroppen ska kunna använda den.

Vitamin B12, som egentligen heter kobalamin, är en livsviktig vitamin som vi måste få i oss. De bästa livsmedelskällorna för kobalamin är framför allt kött, fisk och ägg samt berikade livsmedel såsom mjölk och ost. Precis som övriga B-vitaminer är kobalamin vattenlöslig. 

Vitamin B12 behövs bland annat för produktionen av röda blodkroppar, för immunsystemets normala funktion och för att kroppen ska fungera helt enkelt. Vid brist på vitamin B12 eller låga nivåer av kobalamin är det vanligt att man känner sig trött och orkeslös, har svårt att koncentrera sig, upplever yrsel och huvudvärk med mera.

Lyckligtvis får de flesta i sig tillräckliga mängder vitamin B12 genom att äta en varierad kost som är riklig på animaliska livsmedel.Gör man inte det, rekommenderas man att ta tillskott.. Med Body Science Vitamin B12 får du en hög dos och en lättupptaglig form av kobalamin. En tablett per dag räcker för att säkra upp intaget och effektivt undvika vitamin B12-brist. 

B12-brist

Generellt brukar man säga att vitamin B12 finns uteslutande i animaliska livsmedel och att individer som inte äter exempelvis kött, fisk med mera behöver komplettera kosten med antingen berikade livsmedel eller använda sig av kosttillskott. Kobalamin finns även i vissa vegetabilier, men det rör sig om så små halter att det inte kan anses vara en källa.Flera av dessa är inaktiva former kroppen inte kan tillgodogöra sig. Även om man använder sig av berikade livsmedel kan det vara svårt att tyda om produkten är berikad med en aktiv eller inaktiv form av B12. Därför föredrar många veganer och vegetarianer att använda sig av just kosttillskott som erbjuder en säker källa till kobalamin i tillräckliga mängder.

Dock är det är inte bara hos veganer och vegetarianer man ser en ökad risk för brist på vitamin B12. Även äldre är en grupp som kan behöva komplettera kosten med kobalamin då kroppens förmåga att ta upp B12 avtar med åldern.

Äter du som vegan B12?

Till skillnad från vissa andra vitaminer kan kobalamin lagras i relativt stora mängder i levern. Detta lager kan räcka i flera år vilket gör att det kan gå en längre tid innan symtom uppenbaras. Därför är det viktigt att man kontrollerar sitt intag av kobalamin om man exempelvis blir vegan. Även om du har varit vegan under lång tid kan det mycket väl vara som så att ditt B12-behov har tillgodosetts av lagret i levern och när lagret är slut är B12-brist ett faktum! Givetvis kan man använda sig av berikade livsmedel såsom sojadryck, havredryck eller annan B12-berikad dryck, men det kräver lite mer arbete att kontrollera så att det dagliga intaget räcker till för att tillgodose behovet. En annan fördel med ett kosttillskott är att det är kalorifritt, vilket kan underlätta för dig som går på diet. Du blir helt enkelt mindre låst till vad du måste äta.

Läs mer

Vitamin B12 är en mångsidig vitamin som har flera viktiga funktioner i kroppen och agerar exempelvis som koenzym i olika processer, såsom omsättningen av proteiner och vid celldelning. Kobalamin är en av 8 vitaminer som tillsammans utgör gruppen B-vitaminer. Det som är unikt med kobalamin är att det innehåller det metalliska grundämnet kobalt, vilket gör det till den största och mest komplexa vitaminen av alla. Just ämnet kobalt är upphovet till namnet kobalamin.

Vitamin B12 bidrar bland annat till:

 • normal energiomsättning.
 • nervsystemets normala funktion.
 • normal homocysteinomsättning.
 • normal psykologisk funktion.
 • normal bildning av röda blodkroppar.
 • immunsystemets normala funktion
 • att minska trötthet och utmattning.
 • samt har en roll i celldelningsprocessen.

Viktigt även för vegetarianer

B12 är som sagt en väldigt viktig vitamin och är inte helt lätt att få i sig såvida inte flera B12-rika livsmedel inkluderas i kosten. Är man exempelvis lakto-ovo-vegetarian ingår inte kött eller fisk i kosten, men däremot gör mjölk och ägg det. Enbart dessa två livsmedel gör det betydligt lättare för vegetarianer att få i sig kobalamin jämfört med veganer – men trots att både mjölk och ägg är källor till B12 är det inte garanterat att man får i sig tillräckligt ändå. Allt handlar om proportioner och hur mycket man äter av varje livsmedel.

Förr var det troligtvis inte lika vanligt med B12-brist – även om det förekom. Dels för att det inte var lika vanligt att utesluta vissa livsmedel, men framför allt för att man åt mer inälvsmat såsom lever och njure. En lever innehåller över 110 µg vitamin B12 per 100 gram, medan mjölk och ägg har ett värde på 0,6 µg respektive 1,3 µg per 100 gram. Däremot motsvarar 1 tablett Body Science Vitamin B12 ungefär lika mycket kobalamin som 1 kg lever gör.

Det är viktigt att poängtera att det inte handlar om hur mycket man får i sig, utan om hur mycket kroppen kan tillgodogöra sig. Kroppens upptagningsförmåga av B12 försämras som sagt ju äldre vi blir - därför är det viktigt att säkerställa intaget av denna otroligt viktiga vitamin! Det finns inte heller någon känd bieffekt av höga doser B12 - kroppen tar det den behöver, resten avlägsnas med urinen.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Artnr: 2500970020-001
Tillverkare: Body Science
EAN: 7650044512712

Innehåll

Body Science Vitamin B12

Kosttillskott.
Antal: 100 kapslar (100 doseringar).
Doseringsstorlek: 1 kapsel.

Användning: Intag 1 kapsel dagligen.

Ingredienser: Fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), vegetabilisk kapsel (hypromellos), klumpförebyggande medel (vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror), vitamin (B12).

OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring: I originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per kapsel.
Vitamin B12 1000 µg 40000 %*
 
* % av DRI enligt EU.
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
Vitamin B12
Body Science
Vitamin B12
Storlek: 100 kapslar
Vitamin B12
149.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15272 omdömen
Verifierat
Bra vara snabb leverans 😊

Bra vara snabb leverans 😊

Verifierat
Nöjd och smaka wow gott…

Nöjd och smaka wow gott…

Verifierat
Nöjd

Äntligen har jag hittat bra vattenflaska

Verifierat
Snabb leverans och bra priser

Snabb leverans och bra priser

Verifierat
Snab leverans

Snab leverans, inga problem alls

Verifierat
Smidigt

Bra webbshop. Smidig leverans Men "rea"-priser är typ normalpriser. Kör med lockpriser. Men det är okej.

Verifierat
Bra service

Väldigt bra kundtjänst

Verifierat
Most bang for the bux och snabb…

Most bang for the bux och snabb leverans!

Verifierat
Grym kundservice!

Snabb leverans, super bra kundservice, hade ett fel på en oversize tröja, maila dom och fick svar snabbt och en helt ny tröja utan problem! Mycket nöjd.

Verifierat
Hade problem med orden löste sig snabbt!

Hade problem med orden löste sig snabbt!

Verifierat
Bra varor

Bra varor, bra priser. Vad mer kan man önska?

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans, sköna och snygga gröna kallingar! Kul att prova lite energidryck och pre work out-shot! :)

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?