Fri frakt t.o.m. 19/6
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
-16%

Body Science 3 st Pro Creatine

Trippelbuffrat kreatin. Passar bra till träning som styrketräning, fotboll eller ishockey.
679:-
807:-
+
I webblager – skickas imorgon Påminn mig
Se butikslager & reservera i butik
OBS! Påsen har produktionsfel. Vid svårigheter att öppna påsen rekommenderar vi att klippa upp påsen, ej riva. Tryckfel av produktnamn på baksida av påse. Produkten heter Pro Creatine och ej Pure Creatine.
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

3 st Pro Creatine

Buffrat kreatin speciellt framtaget för professionella atleter som snabbt vill öka i styrka, explosivitet och påskynda återhämtningen.

  • Buffrat kreatin
  • För ökad styrka och förbättrad återhämtning.
  • Ökar kroppens produktion av ATP.
  • Omedelbar effekt – ingen uppladdning nödvändig
  • Mikroniserat kreatin för bästa upptag och löslighet i vatten.
  • Producerad i Sverige.

Kreatin är ett uppskattat kosttillskott som används lika flitigt av nybörjare såväl som av professionella atleter. Det är ett av de säkraste och effektivaste kosttillskotten att använda sig av för ökad styrka, muskeltillväxt och återhämtning. Kreatin finns i många olika former och återfinns även i flertalet produkter såsom gainers och PWO. Body Science Pro Creatine är ett prestationshöjande kosttillskott som innehåller mikroniserat kreatinmonohydrat (creatine monohydrate), pH-buffrande natriumvätekarbonat (bikarbonat) samt elektrolyten kalium i två lättupptagliga former.

Kosttillskott med kreatin kan snabbt och effektivt förbättra din styrka och prestation och göra att du ökar muskelmassan snabbare. Det är ett prisvärt och säkert kosttillskott som verkligen fungerar! 

Vad är kreatin?

Vill man få ut mer av sin styrketräning kan ett kosttillskott med kreatin hjälpa till. Kreatin är ett ämne som finns naturligt i vår muskelvävnad och hjälper till att leverera näring och energi till våra muskelceller. Vår primära källa för kreatin är kött och fisk och i genomsnitt får vi i oss cirka 1 gram kreatin per dag via vår kost. Kroppen kan även själv bilda ämnet genom syntetisering av aminosyrorna arginin, glycin och metionin – dock inte i den mängd som behövs för att få de önskvärda prestationshöjande effekterna kreatin har. För att ta del av alla de positiva fördelar molekylen har behöver vi få i oss runt 3 – 5 g kreatin per dag, alltså utöver det vi får i oss via vår kost och det kroppen själv producerar.

Hur fungerar kreatin?

När vi utför snabba explosiva aktiviteter, såsom explosiva muskelkontraktioner vid styrketräning, är ATP (adenosintrifosfat) musklernas primära energikälla. När den energirika ATP-molekylen bryts ned till ADP (adenosindifosfat) och oorganiskt fosfat frigörs rörelseenergi som musklerna använder sig av. ATP kan dock inte lagras och muskelcellerna producerar aldrig mer ATP än vad som behöv, varav energin endast räcker till några få sekunders explosiv rörelse innan muskeln drabbas av trötthet. Hela tiden när ATP bryts ner för att skapa energi återbildas nytt ATP genom något av kroppens tre energisystem, som styrs av vilken typ av fysisk aktivitet du utför. Vid kortvariga och explosiva rörelser använder musklerna fosfatsystemet, vilket är det snabbaste systemet för återbilda ATP. Med hjälp av den ATP-liknande substansen kreatinfosfat kan kroppen omedelbart återbilda ny energirik ATP, vilket gör att musklernas arbetskapacitet ökar och att muskeltröttheten förskjuts. Till skillnad från ATP kan kreatin lagras och med hjälp av förhöjda kreatinnivåer i kroppen kommer du kunna träna både hårdare och längre, vilket kommer att ha en positiv effekt på muskeltillväxten.

Hur ska man ta kreatin?

En fråga som dyker upp lite då och då är när det är bäst att ta kreatin – alltså före eller efter träning. Hur vidare det spelar någon betydande roll för när man intar ämnet under dagen är inte fastställt, men det finns ett par studier som tyder på att man eventuellt kan få bättre effekt om kreatinet intas efter träning. Däremot är det fastställt att ett dagligt intag av kreatin ökar kreatinnivåerna i musklerna och att det har en prestationshöjande effekt som kommer att hjälpa dig att träna både hårdare och intensivare än om du inte tog det. Hur vidare du får mer effekt av att inta ämnet innan eller efter träning låter vi därför vara osagt, men troligen har det ingen större betydelse. Vår rekommendation är att köra på det som passar dig – det som har betydelse är att du får i dig kreatin dagligen!

Mikroniserat kreatin

Kostillskott med vanligt kreatinmonohydrat har länge varit svårt att lösa upp i vatten. Detta påverkar inte bara upptaget och effekten av kreatinet utan kan även ge upphov till magproblem för vissa individer. Användare har därför rekommenderats allt från att blanda ut kreatinet med väldigt stora mängder vätska till att använda sig av varmt vatten, vilket mer eller mindre har gjort det till en pina att få i sig kreatinet. För att komma runt kreatinets måttliga löslighet och förbättra upptag i kroppen har en stor mängd kreatin utvecklats med tiden, exempelvis kre alkalyn, kreatinmalat och mikroniserat kreatin. Mikronisering är en unik process där ett ämnes genomsnittliga partikeldiameter minimeras till mikroskala, vilket resulterar i löslighet och absorption förbättras avsevärt. Tack vare denna mikroniseringsprocess kan även annars svårtlöst kreatinmonohydrat lösa sig snabbt och enkelt i kallt vatten med maximal absorption och effekt! En annan stor fördel är att mikroniserat kreatin är bättre än vanligt kreatinmonohydrat för dig med känslig mage.

Binder kreatin vatten?

 När man börjar med kreatintillskott är det normalt att man går upp i vikt då kroppen samtidigt binder en del vätska när kreatinet tas upp. En vanlig missuppfattning är att denna viktuppgång är permanent och att vätskeretention sker under huden och gör att man ser plufsig och uppsvälld ut. Faktum är att majoriteten av vätskan binds i musklerna vilket istället kan göra att man ser både större och mer vältränad ut och vätskeretentionen försvinner även lika snabbt som den kom när man slutar med kreatin. Att ämnet binder vätska är även en vital del för de prestationshöjande egenskaper ämnet har och skulle det inte binda vätska skulle det inte heller vara lika effektivt. Eftersom kreatin endast ger en tillfällig är det inte heller några problem att använda sig av kreatin när man försöker gå ned i vikt. Tvärtom kan kreatin faktiskt gynna din viktnedgång genom att du orkar prestera bättre trots ett låg kaloriintag.

  • Kreatin ökar den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning i samband med kortvarig och högintensiv träning. Den gynsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 3 g kreatin.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livssti

Artnr: SKU25369
Tillverkare: Body Science
EAN:

Innehåll

Body Science Professional Series Pro Creatine Strawberry

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 345 g (30 doseringar).
Portionsstorlek: 11,5 g (~1 msk). Skopa ingår ej.

Användning: Blanda 11,5 g i 3 – 5 dl vatten och intag dagligen. På träningsdagar, intag en portion 30 minuter innan eller direkt efter träning.

Ingredienser: Kreatinmonohydrat, l-citrullin-dl-malat, surhetsreglerande medel (äppelsyra), natriumvätekarbonat, sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), mineraler (kalciumfosfat, magnesiumcitrat, kaliumklorid), arom, färgämne (rödbetsrött). Innehåller en fenylalaninkälla.

 OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per portion 11,5 g.
Kreatinmonohydrat 5000 mg
L-citrullinmalat
-varav l-citrullin
4000 mg
2000 mg
Natriumvätekarbonat 500 mg
Kalium 60 mg 3 %*
Klorid 56 mg 7 %*
Kalcium 112 mg 14 %*
Fosfor 126 mg 18 %*
Magnesium 64 mg 17 %*
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU. 
Läs mer
Kör unflavoured men tycker den ger en konstig bismak när jag blandar den med proteinpulver, vet inte vad det är men smakar lite konstigt. Men den gör sin grej!
Vet ej om det är placebo effekt, men känner att jag blir starkare iallafall och orkar dra tungt på gymmet. 4/5 biceps får produkten överlag.
Smak: Unflavoured, 300 gram 3/5
Till nytta?
6
0
Riktigt bra kreatinprodukt, smakerna är goda och blandas enkelt ihop med andra tillskott.
Smak: Strawberry, 345 gram 5/5
Smak: Cola, 345 gram 5/5
Till nytta?
1
0
Har växlat nu mellan detta och vanligt kreatin monohydrat, kan vara placebo men jag upplever ändå efter 3e gången tillbaka att denna att den ger mig lite mer kraft än vanligt kreatin monohydrat.
Sötningen måste dock dras ner typ halva den är äckligt söt som den är nu, smaken är bra men på tok för söt.
Smak: Cola, 345 gram 3/5
Till nytta?
16
2
Alldeles för söt och inte alls god, blir annat märke nästa gång.
Smak: Unflavoured, 300 gram 2/5
Till nytta?
2
5
Smaken är inte god jag köpte unflavoured
Och det smakade en smak av citron
Smak: Unflavoured, 300 gram 1/5
Till nytta?
3
8
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
t.o.m. 19/6
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
3 st Pro Creatine
Body Science
3 st Pro Creatine
3 st Pro Creatine
679.00
Fri frakt
t.o.m. 19/6
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma arbetsdag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 15486 omdömen
Verifierat
Bra och snabb leverans!

Bra och snabb leverans!

Verifierat
Godaste protein

Godaste protein

Verifierat
Enkelt att handla och snabb och smidig…

Enkelt att handla och snabb och smidig leverans.

Verifierat
bra grejjer..snabb leverans

bra grejjer..snabb leverans

Verifierat
Allt var bra

Allt var bra

Verifierat
Snabb & smidig leverans

Leverans är snabb och utbudet är jätte bra, så nöjd med eran sida och allt ni gör

Verifierat
Viktvästen vad så bra som jag förväntat…

Viktvästen vad så bra som jag förväntat mig

Verifierat
Grymma varor och snabb leverans.

Grymma varor och snabb leverans. Topp!

Verifierat
Jätte bra produkter och snabb frakt

Jätte bra produkter och snabb frakt

Verifierat
Enkelt att beställa

Enkelt att beställa, snabb leverans.

Verifierat
Bra och snabb info.

Bra och snabb info. Inget krångel.

Verifierat
Alltid nöjd med er snabba leverans och…

Alltid nöjd med er snabba leverans och bra priser. På både kläder o kosttillskott.

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?