Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 

Body Science Dextros

Storlek: 1500 gram
100 % rent dextros (druvsocker). Perfekt att använda sig av både före, under och efter fysisk aktivitet.
69:-
Storlek: 1500 gram
+
Beställningar före 14 skickas samma vardag Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Dextrose

En populär kolhydratkälla som bland annat används i prestationshöjande syfte i både sportdrycker, PWO och gainers. Dextros ger ett snabbt energipåslag och kan med fördel användas både innan, under och efter träningspasset.

  • 100 % dextros (glukos).
  • Naturell och söt smak.
  • GMO-fritt.
  • Höjer snabbt energinivåerna.
  • Använd för att blanda egen sportdryck, gainer eller PWO.

Dextros är en otroligt flexibel kolhydrat som kan användas till princip vad som helst tack vare sin naturella och söta smak. Det blixtsnabba upptaget i kroppen gör att den passar likväl i sportdrycker som i gainers. Använd dextros när du snabbt vill ladda upp inför tuffa träningspass eller snabbt vill fylla på glykogennivåerna efter träningen.

Vad är dextros?
Dextros, även känt som glukos och druvsocker, är en enkel sockerart som ingår i kategorin snabba kolhydrater. Tillsammans med fruktos och galaktos är dextros de enda naturligt förekommande monosackarider som finns i mat.

Till skillnad från andra kolhydrater behöver inte dextros omvandlas innan det kan tas upp i kroppen. Istället absorberas det direkt i tunntarmen och går ut i blodet där det kan användas som energi av de arbetande musklerna. Det som inte användas lagras som energi i form av glykogen i musklerna samt levern. Vid behov kan den lagrade energin i musklerna (glykogen) brytas ned till glukos igen och användas för att bilda den energirika molekylen ATP (adenosintrifosfat).

Högt GI-värde
Glykemiskt index är ett mått för hur snabbt och hur länge en kolhydratkälla påverkat blodsockret. Tas det upp snabbt av kroppen har det ett högt GI-värde och ger snabb energi. Har det en långsamt upptag har det mindre  påverkan på blodsockret och ger ett jämnare och mer långsamt energiflöde. Dextros har GI-värde på 100, vilket är högre än vitt bröd som ligger runt 70 och som oftast används som referens här i Norden.

Dextros ger därför en väldigt snabb blodsockerhöjning och kan med fördel användas som lättillgänglig energi inför eller under tuffa träningspass. Det snabba upptaget gör dextros även lämpligt att använda sig av efter träningen för att snabbt fylla på muskelglykogenet. Vill man ha en kolhydratskälla med lågt glykemiskt index finns alternativt Body Science Slow Carbs, som har ett GI-värde på endast 32.

Kolhydrater
Det gemensamma för alla kolhydratkällor är att alla är ämnade för att ge kroppen energi, av antingen snabb eller långsam karaktär. När man pratar om kolhydrater brukar man därför benämna de just som snabba och långsamma kolhydrater, ibland även som simpla och komplexa kolhydrater. Kolhydrater är särskilt populärt bland atleter som håller på med uthållighetsträning såsom löpning och cykling, men används även flitigt i intensiva sporter såsom hockey, fotboll, tyngdlyftning med mera.

Vilken typ av kolhydrater och fördelningen mellan dessa avgörs av aktivitetsnivån och typ av träning man utför. Kolhydrater kan användas både för att återställa glykogennivåerna efter träningen och för att prestera bättre under träningen genom att motverka muskeltrötthet. Kolhydrater såsom dextros kan med fördel kombineras med pumpfrämjande ingredienser såsom citrullinmalat och AAKG för att få ett ännu starkare muskelpump under styrketräningspass. För väldigt intensiva träningspass rekommenderas sportdryck som innehåller snabba kolhydrater i kombination med elektrolyter.

Gör din egen sportdryck
Sportdryck är ett smart och smidigt sätt att upprätthålla vätskebalansen under träning för att orka fortsätta prestera på topp. På marknaden finns det en rad olika sportdrycker i alla möjliga smaker, men trots det är det inte säkert att du har hittat någon som passar just dig. Fördelen med att blanda en egen sportdryck är inte bara att du själv kan bestämma innehållet, det kan många gånger bli mycket billigare än en färdigblandad sportdryck också!

Dextros utgör en stor del av de mest framgångsrika sportdryckerna på marknaden och ingår även i flera populära kosttillskott såsom PWO och Gainers. Med Body Science Dextrose kan man lätt göra sin egen gainer eller sportdryck och tack vare dess naturella och söta smak kan den blandas med i princip vad som helst. Vill man boosta de prestationshöjande egenskaperna lite extra inför ett tufft pass kan man även ta hjälp av en aminosyraprodukt såsom XLNT Sports EAA + Caffeine, som innehåller både essentiella aminosyror, viktiga vitaminer och prestationshöjande koffein.

Artnr: 2150970004-001
Tillverkare: Body Science
EAN: 7340130619455

Innehåll

Body Science Dextrose

Kolhydratspulver.
Nettovikt: 1500 gram (50 portioner).
Portionsstorlek: ~1/2 dl (30 gram).

Användning: Blanda 30 gram i valfri mängd vätska och drick exempelvis direkt efter träning.

Ingredienser: Dextros.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 30 g.
Energi  1533 kJ/365 kcal 458 kJ/109 kcal
Fett
-varav mättat fett
 0 g
0 g
0 g
0 g
Kolhydrater
-varav sockerarter
 90 g
83 g
27 g
25 g
Protein  0,9 g 0,3 g
Salt  0 g 0 g
 
Läs mer
Perfekt och snabb energiskälla innan gymmet eller för att blanda i protein shakern efter passet. Är även ett bra alternativ istället för malto.
Till nytta?
2
0
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
Dextros
69.00
Utmärkt
Baserat på 10221 omdömen
6 dagar sedan
Rätt produkt med rätt smak levererad på…

Rätt produkt med rätt smak levererad på kort tid, helt perfekt helt enkelt 👌🏻

Kund
6 dagar sedan
Inga problem och snabb leverans 🙂

Inga problem och snabb leverans 🙂

Maria Gustafsson
6 dagar sedan
Jäkligt snabb leverans

Jäkligt snabb leverans. Beställde på kvällen och dagen efter var det framme. Bra produkter. Nöjd!

Elin
6 dagar sedan
Otroligt snabb leverans

Otroligt snabb leverans

Berndt Robert Daniel Åberg
6 dagar sedan
Bra produkt och snabb leverans

Bra produkt och snabb leverans

Margareta Jonåker
21 september
Snabbt och smidigt

Snabbt och smidigt. Bra priser 👍🏻

Malin
20 september
Snabbt smidigt

Snabbt smidigt. Bra produkter. 😊

Marie Olofsson
20 september
Mycket snabb leverans.

Mycket snabb leverans.

Carina
20 september
Bra produkter till rimliga priser

Bra produkter till rimliga priser

Alfonso David Roldan Montero
19 september
Bra kvalitet och priser!

Bra kvalitet och priser!

Daniel
19 september
Snabb leverans och god produkt :)

Snabb leverans och god produkt :)

Anna Norgren
19 september
Snabb leverans

Snabb leverans. Prisvärd diet shake med god smak.

kund
Ny kund?