Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,5 / 5
Snabb leverans 
Bäst­säljare

Body Science Pro Creatine

Trippelbuffrat kreatin. Passar bra till träning som styrketräning, fotboll eller ishockey.
269:-
Välj Smak:
+
I webblager – skickas måndag 27/3 Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
OBS! Påsen har produktionsfel. Vid svårigheter att öppna påsen rekommenderar vi att klippa upp påsen, ej riva. Tryckfel av produktnamn på baksida av påse. Produkten heter Pro Creatine och ej Pure Creatine.
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Pro Creatine

Buffrat kreatin speciellt framtaget för professionella atleter som snabbt vill öka i styrka, explosivitet och påskynda återhämtningen.

  • Buffrat kreatin
  • För ökad styrka och förbättrad återhämtning.
  • Ökar kroppens produktion av ATP.
  • Omedelbar effekt – ingen uppladdning nödvändig
  • Mikroniserat kreatin för bästa upptag och löslighet i vatten.
  • Producerad i Sverige.

Kreatin är ett uppskattat kosttillskott som används lika flitigt av nybörjare såväl som av professionella atleter. Det är ett av de säkraste och effektivaste kosttillskotten att använda sig av för ökad styrka, muskeltillväxt och återhämtning. Kreatin finns i många olika former och återfinns även i flertalet produkter såsom gainers och PWO. Body Science Pro Creatine är ett prestationshöjande kosttillskott som innehåller mikroniserat kreatinmonohydrat (creatine monohydrate), pH-buffrande natriumvätekarbonat (bikarbonat) samt elektrolyten kalium i två lättupptagliga former.

Kosttillskott med kreatin kan snabbt och effektivt förbättra din styrka och prestation och göra att du ökar muskelmassan snabbare. Det är ett prisvärt och säkert kosttillskott som verkligen fungerar! 

Vad är kreatin?

Vill man få ut mer av sin styrketräning kan ett kosttillskott med kreatin hjälpa till. Kreatin är ett ämne som finns naturligt i vår muskelvävnad och hjälper till att leverera näring och energi till våra muskelceller. Vår primära källa för kreatin är kött och fisk och i genomsnitt får vi i oss cirka 1 gram kreatin per dag via vår kost. Kroppen kan även själv bilda ämnet genom syntetisering av aminosyrorna arginin, glycin och metionin – dock inte i den mängd som behövs för att få de önskvärda prestationshöjande effekterna kreatin har. För att ta del av alla de positiva fördelar molekylen har behöver vi få i oss runt 3 – 5 g kreatin per dag, alltså utöver det vi får i oss via vår kost och det kroppen själv producerar.

Hur fungerar kreatin?

När vi utför snabba explosiva aktiviteter, såsom explosiva muskelkontraktioner vid styrketräning, är ATP (adenosintrifosfat) musklernas primära energikälla. När den energirika ATP-molekylen bryts ned till ADP (adenosindifosfat) och oorganiskt fosfat frigörs rörelseenergi som musklerna använder sig av. ATP kan dock inte lagras och muskelcellerna producerar aldrig mer ATP än vad som behöv, varav energin endast räcker till några få sekunders explosiv rörelse innan muskeln drabbas av trötthet. Hela tiden när ATP bryts ner för att skapa energi återbildas nytt ATP genom något av kroppens tre energisystem, som styrs av vilken typ av fysisk aktivitet du utför. Vid kortvariga och explosiva rörelser använder musklerna fosfatsystemet, vilket är det snabbaste systemet för återbilda ATP. Med hjälp av den ATP-liknande substansen kreatinfosfat kan kroppen omedelbart återbilda ny energirik ATP, vilket gör att musklernas arbetskapacitet ökar och att muskeltröttheten förskjuts. Till skillnad från ATP kan kreatin lagras och med hjälp av förhöjda kreatinnivåer i kroppen kommer du kunna träna både hårdare och längre, vilket kommer att ha en positiv effekt på muskeltillväxten.

Hur ska man ta kreatin?

En fråga som dyker upp lite då och då är när det är bäst att ta kreatin – alltså före eller efter träning. Hur vidare det spelar någon betydande roll för när man intar ämnet under dagen är inte fastställt, men det finns ett par studier som tyder på att man eventuellt kan få bättre effekt om kreatinet intas efter träning. Däremot är det fastställt att ett dagligt intag av kreatin ökar kreatinnivåerna i musklerna och att det har en prestationshöjande effekt som kommer att hjälpa dig att träna både hårdare och intensivare än om du inte tog det. Hur vidare du får mer effekt av att inta ämnet innan eller efter träning låter vi därför vara osagt, men troligen har det ingen större betydelse. Vår rekommendation är att köra på det som passar dig – det som har betydelse är att du får i dig kreatin dagligen!

Mikroniserat kreatin

Kostillskott med vanligt kreatinmonohydrat har länge varit svårt att lösa upp i vatten. Detta påverkar inte bara upptaget och effekten av kreatinet utan kan även ge upphov till magproblem för vissa individer. Användare har därför rekommenderats allt från att blanda ut kreatinet med väldigt stora mängder vätska till att använda sig av varmt vatten, vilket mer eller mindre har gjort det till en pina att få i sig kreatinet. För att komma runt kreatinets måttliga löslighet och förbättra upptag i kroppen har en stor mängd kreatin utvecklats med tiden, exempelvis kre alkalyn, kreatinmalat och mikroniserat kreatin. Mikronisering är en unik process där ett ämnes genomsnittliga partikeldiameter minimeras till mikroskala, vilket resulterar i löslighet och absorption förbättras avsevärt. Tack vare denna mikroniseringsprocess kan även annars svårtlöst kreatinmonohydrat lösa sig snabbt och enkelt i kallt vatten med maximal absorption och effekt! En annan stor fördel är att mikroniserat kreatin är bättre än vanligt kreatinmonohydrat för dig med känslig mage.

Binder kreatin vatten?

 När man börjar med kreatintillskott är det normalt att man går upp i vikt då kroppen samtidigt binder en del vätska när kreatinet tas upp. En vanlig missuppfattning är att denna viktuppgång är permanent och att vätskeretention sker under huden och gör att man ser plufsig och uppsvälld ut. Faktum är att majoriteten av vätskan binds i musklerna vilket istället kan göra att man ser både större och mer vältränad ut och vätskeretentionen försvinner även lika snabbt som den kom när man slutar med kreatin. Att ämnet binder vätska är även en vital del för de prestationshöjande egenskaper ämnet har och skulle det inte binda vätska skulle det inte heller vara lika effektivt. Eftersom kreatin endast ger en tillfällig är det inte heller några problem att använda sig av kreatin när man försöker gå ned i vikt. Tvärtom kan kreatin faktiskt gynna din viktnedgång genom att du orkar prestera bättre trots ett låg kaloriintag.

  • Kreatin ökar den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning i samband med kortvarig och högintensiv träning. Den gynsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 3 g kreatin.

OBS! Viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livssti

Artnr: 2200970002-1002
Tillverkare: Body Science
EAN: 7650044525422

Innehåll

Body Science Professional Series Pro Creatine Strawberry

Kosttillskott. Innehåller sötningsmedel.
Nettovikt: 345 g (30 doseringar).
Portionsstorlek: 11,5 g (~1 msk). Skopa ingår ej.

Användning: Blanda 11,5 g i 3 – 5 dl vatten och intag dagligen. På träningsdagar, intag en portion 30 minuter innan eller direkt efter träning.

Ingredienser: Kreatinmonohydrat, l-citrullin-dl-malat, surhetsreglerande medel (äppelsyra), natriumvätekarbonat, sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K), mineraler (kalciumfosfat, magnesiumcitrat, kaliumklorid), arom, färgämne (rödbetsrött). Innehåller en fenylalaninkälla.

 OBS: Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaringsanvisning: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per portion 11,5 g.
Kreatinmonohydrat 5000 mg
L-citrullinmalat
-varav l-citrullin
4000 mg
2000 mg
Natriumvätekarbonat 500 mg
Kalium 60 mg 3 %*
Klorid 56 mg 7 %*
Kalcium 112 mg 14 %*
Fosfor 126 mg 18 %*
Magnesium 64 mg 17 %*
 
* för märkningsändamål procent av dagligt referensintag enligt EU. 
Läs mer
Har växlat nu mellan detta och vanligt kreatin monohydrat, kan vara placebo men jag upplever ändå efter 3e gången tillbaka att denna att den ger mig lite mer kraft än vanligt kreatin monohydrat.
Sötningen måste dock dras ner typ halva den är äckligt söt som den är nu, smaken är bra men på tok för söt.
Smak: Cola, 345 gram 3/5
Till nytta?
4
0
Kanske gör sitt jobb men den är dyr och smaken är för intensiv och på tok för söt. Sötningsmedlet är väldigt starkt vilket gör att det är svårt att få i sig samt att min mage inte klarar av den. Tänkte jag skulle köpa en med smak men jag köper nog ett annat märke nästa gång
Smak: Pear, 345 gram 3/5
Till nytta?
3
4
Kanon! Kommer jag kunna beställa mer??
Smak: Unflavoured, 300 gram 5/5
Till nytta?
9
8
Bra kreatin, snällt mot magen!
Till nytta?
20
8
Super bra!
Till nytta?
4
8
Se fler recensioner
Riktlinjer för publicerade omdömen
Fri faktura
30 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,5 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar

Instagram

Se fler
Pro Creatine
Body Science
Pro Creatine
Pro Creatine
269.00
Fri frakt
från 499 kr
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
30 dagar
Utmärkt
Baserat på 13728 omdömen
Verifierat
xxxx

det är bra ...

Verifierat
Nice med shaker på köpet av protein

Jg fick en extra shaker med min order. Vet inte varför denna gången. Tycker man fick det alltid förr men så verkar inte vara fallet längre?

Verifierat
Jag gillar att det är enkelt och…

Jag gillar att det är enkelt och smidigt att handla på mm sports. Det är på kvalitet på produkter men också snabb leverans. Hade önskat bara att det hade funnits lite mer nya smaker på pwo tex som nu inför sommaren

Verifierat
Snabb leverans och bra kvalitet på…

Snabb leverans och bra kvalitet på produkterna.

Verifierat
Riktigt god smak äppelpaj

Smaken va riktigt god, kanske för bra

Verifierat
De flesta produkter jag köpt har varit…

De flesta produkter jag köpt har varit bra. Träningstoppen/BH'n höll inte måttet då "inläggskuporna" trasades sönder efter första tvätten.

Verifierat
Bra betal villkor snabba leveranser

Bra betal villkor snabba leveranser

Verifierat
Super bra kosttillskott affär!!!!

Super bra kosttillskott affär!!!!

Verifierat
Smaken är gott.

Smaken är gott.

Verifierat
Handlade bra produkter till ett bra…

Handlade bra produkter till ett bra pris.

Verifierat
Snabb leverans

Snabb leverans

Verifierat
Bra och snabb service på kundtjänst

Bra och snabb service på kundtjänst

Visar våra 4- och 5-stjärniga omdömen
Ny kund?