Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 

Body Science Ärtprotein

Storlek: 750 g
Ett välsmakande vegetabiliskt proteinpulver utvunnet ur proteinrika och GMO-fria ärtor av högsta kvalitet.
179:-
Storlek: 750 g
Välj Smak:
+
Beställningar före 14 skickas samma vardag Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

Pea Isolate

Äntligen kan du njuta av ett välsmakande ärtprotein av högsta kvalitet! Ett rent ärtproteinisolat som passar perfekt för dig som tränar hårt och har en vegetabilisk kost.

  • 100 % ärtproteinisolat.
  • Underbar smak.
  • Hög proteinhalt – 21 till 23 gram protein per portion.
  • Innehåller alla essentiella aminosyror
  • Utan tillsatt socker.
  • Helt fritt från laktos och kolesterol.
  • GMO-fri.

Body Science Pea Protein Isolate är ett vegetabiliskt proteinpulver framställt av högkvalitativa och GMO-fria ärtor från Kanada. Det är ett välsmakande proteinpulver som kan användas av precis alla som vill få i sig extra protein – inte bara av veganer och vegetarianer. Body Science Pea Protein Isolate är ett högkvalitativt proteinpulver som innehåller upp till 23 gram protein per portion och är ett utmärkt alternativ till det klassiska vassleproteinet. Body Science Pea Protein Isolate finns i dagsläget i två härliga smaker – Double Rich Chocolate och Apple Pie! Proteinet kan användas när som helst under dagen, förslagsvis i samband med träning eller varför inte som en proteinrik start på dagen. 

Ärtprotein är ett vegetabiliskt protein med högt biologiskt värde och bra näringsprofil. Ärtor är inte bara rika på protein, de har låg halt av både fett och kolhydrater och så innehåller det även flera viktiga vitaminer och mineraler. När man pratar om upptagningshastighet i kroppen har ärtprotein ett medelsnabbt upptag, det vill säga att det är någonstans mellan whey och kasein. Ärtprotein har därför ett brett användningsområde och kan användas både som ett välsmakande och proteinrikt mellanmål mitt på dagen eller för att fylla på med muskelbyggande protein i samband med träningen.

Skonsamt för magen

Fördelen med ett vegetabiliskt proteinpulver såsom ärtprotein är att det är lättsmält, skonsamt mot magen och innehåller varken laktos eller mjölkprotein. Proteinet bryts enkelt ner i magsäcken utan att ge upphov till uppblåst eller gasig mage som vissa känsliga individer kan ha problem med.

Ärtprotein utmärker sig ytterligare med att det är naturligt fritt från allergener och precis som alla vegetabiliska proteiner innehåller det inte heller något kolesterol – då det uteslutande återfinns i animaliska livsmedel. Det passar helt enkelt alla som vill ha ett välsmakande och allergivänligt alternativ till mjölk-, soja- och äggbaserade proteinpulver.

Typiska bismaken ett minne blått

På marknaden finns det en uppsjö av olika sorters vegetabiliska proteinpulver, men de som dominerar är utan tvekan sojaprotein och ärtprotein. Både sojaprotein och ärtprotein har bra näringsvärden och innehåller alla essentiella aminosyror. Sojaprotein har lite högre proteinvärde, men ärtprotein innehåller istället högre halt av de essentiella aminosyrorna. Tillsammans med låg halt av både fett och kolhydrater är det inte konstigt att det är ett av de populäraste vegetabiliska råvarorna ur näringsperspektiv. Däremot råder det inget tvivel om att ärtprotein faller kort när det kommer till smaken.

De flesta som någonsin har smakat på ett vegetabiliskt proteinpulver vet att det inte går att jämföra smaken hos ett proteinpulver av exempelvis vassle eller mjölk. Det beror på att de flesta vegetabiliska proteiner har problem med kraftiga bismaker som är svåra att dölja samtidigt som de har en knepig konsistens som kan upplevas som sträv och grusig. Av alla vegetabiliska proteinpulver har just ärtprotein en av de mest distinkta bismaker och den oangenäma smakupplevelsen det ger kompenseras inte av det faktum att ärtprotein har en väldigt bra näringsprofil och är en av få vegetabiliska källor som faktiskt innehåller alla essentiella aminosyror.

Marknadens förmodligen godaste ärtprotein!

Vi har på riktigt lyckats framställa ett ärtproteinisolat som både smakar bra och har en härlig konsistens. Ett ärtproteinpulver som klarar av att leva upp till den nivå vi satte när vi lanserade Body Science Soy Protein Isolate – som snabbt blev ett av marknadens mest populära växtbaserade proteinpulver.

Efter att ha testat och smakat på åtskilliga ärtråvaror hittade vi till sist en råvara som stack ut på alla sätt och vis – en speciell sort av gula ärtor som är odlade och skördade i Kanada. Dessa ärtor är verkligen av högsta kvalitet och de har en väldigt neutral och fin bas med minimalt inslag av den typiska ärtsmaken. Det blir helt enkelt en väldigt stor kontrast i smakupplevelsen när man jämför denna råvara mot de typiskt billigare råvarorna – som har ett väldigt starkt inslag av den ökända bismaken.

Ett vegetabiliskt protein för alla

Med Pea Protein Isolate från Body Science kan du med vegansk eller vegetarisk kost snabbt och enkelt boosta det dagliga proteinintaget utan att behöva hålla för näsan. Den här välsmakande produkten kan användas för att fylla på med muskelbyggande protein direkt efter träning, förstärka proteininnehållet i nyttiga smoothies och kan även användas till bakning. 

Pea Isolate riktar sig dock inte bara till vegetarianer och veganer. Proteinet lämpar sig utmärkt att användas av personer med exempelvis mjölkallergi eller som är laktosintoleranta – där mjölk och andra mjölkbaserade produkter helt enkelt inte är ett alternativ. 

Viktigt med alla essentiella aminosyror

Det finns många olika vegetabiliska proteinkällor där både smak, konsistens och sammansättningen av näringsämnen kan skilja sig åt. Det som framför allt skiljer animaliska proteiner från vegetabiliska proteiner är att flera inte innehåller alla livsnödvändiga aminosyror – det vill säga de aminosyror kroppen inte själv kan tillverka.

Utesluter man animaliska proteinkällor är det därför extra viktigt att man har koll på sin kost och att man ser till att man får i sig protein som innehåller just alla essentiella aminosyror. Det gäller alla som utesluter animaliska livsmedel, oavsett om man styrketränar eller inte.

Man kan givetvis även kombinera flera vegetabiliska proteinkällor som tillsammans bildar en komplett aminosyraprofil, men det kräver lite mer jobb och även kunskap om vilka olika aminosyror de innehåller. Vill man spara tid och energi är det betydligt lättare att använda sig av ett ärtprotein eller sojaprotein – som är de två populäraste vegetabiliska proteinerna på marknaden.

Blandprotein

Det finns även blandprotein som innehåller en kombination av flera olika proteinkällor som tillsammans bildar ett fullvärdigt protein, exempelvis havreprotein, veteprotein och ärtprotein (fullvärdigt innebär helt enkelt att kombinationen av de olika källorna ger en viss nivå av alla essentiella aminosyror).

Blandprotein kan i princip bestå av vilka och hur många proteinkällor som helst, men vanligast är två till tre proteinkällor – exempelvis en kombination av ärta och havre. Oftast försöker man använda sig av åtminstone en fullvärdig proteinkälla för att komplettera nivåerna hos de övriga proteinkällorna, men det finns även blandprotein som enbart består av fullvärdiga proteinkällor. Man kombinerar inte bara proteinkällorna för att få en komplett aminosyraprofil, utan bland annat för att ta del av proteinernas olika upptagningshastigheter i kroppen med mera.up

Body Science Vegan Protein är ett bra exempel på ett fullvärdigt blandprotein tack vare kombinationen av 3 växtbaserade proteinkällor.

Hampaprotein

Givetvis finns det andra källor som också innehåller alla viktiga aminosyror, hampaprotein är ett sådant exempel. Hampa räknas som fullvärdigt protein och säljs även det som ett veganskt proteinpulver. Tyvärr gör dess näringsprofil dessvärre att det inte lämpar det sig lika bra för dig som styrketränar och vill undvika onödiga kalorier från fett och kolhydrater Ett 100 % naturellt hampaprotein innehåller exempelvis bara runt 40 – 50 procent, samtidigt som det innehåller hög halt av både fett och kolhydrater i jämförelse. För att komma upp i den proteinnivå ett ärtprotein har behöver man således ta nästan en dubbel dos av hampaproteinet. Det innebär även att halten kolhydrater och fett nästan dubblas också, vilket genererar ett stort kaloripåslag. Vill man bygga muskler och minska midjemåttet är det således bättre att använda sig av ett proteinpulver (ärtor) som ger en större mängd protein och mindre halt fett och kolhydrater. 

Artnr: 2350970022-1000
Tillverkare: Body Science
EAN: 7650044516314

Innehåll

Body Science Pea Protein Isolate Double Rich Chocolate

Proteinpulver med smak av choklad. Innehåller sötningsmedel. Låg sockerhalt. Utan tillsatt socker. Högt kostfiberinnehåll.
Nettovikt: 750 gram (25 portioner).
Portionsstorlek: 30 gram (~0,75 dl).

Anvädning: Blanda 30 gram med 2 – 3 dl vatten. Mängden vätska kan ökas eller minskas efter behov. Prova dig gärna fram för att se vilken konsistens du gillar bäst. Rekommenderat intag: 2 - 3 portioner per dag.

Ingredienser: Ärtproteinisolat, kakao, aromer, salt, stabiliseringsmedel (cellulosagummi), sötningsmedel (aspartam, acesulfam-K). Innehåller en fenylalaninkälla.

Bäst före utgången av: Förvaras i originalförpackning i rumstemperatur.

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur.

Näringsinnehåll per 100 g och per portion 30 g.
Energi 1592 kJ/379 kcal 483 kJ/115 kcal
Fett
-varav mättat fett
6,1 g
1,8 g
1,8 g
0,5 g
Kolhydrater
-varav sockerarter
7,4 g
2,1 g
2,2 g
0,6 g
Fiber 9,3 g 2,8 g
Protein 69 g 21 g
Salt 2,83 g 0,85 g
 
1 innehåller naturligt förekommande socker.
2 protein torrsubstans: 72 %
Läs mer
Äntligen! som jag har längtat efter ett ärtprotein i body science!! smakar helt fantastiskt och är verkligen i en helt klass för sig. Ni som har smakat ärtprotein sen tidigare kommer definitivt förstå vad jag menar! jag kommer aldrig mer köpa ett veganskt protein från ett annat märke
Smak: Double Rich Chocolate 5/5
Till nytta?
5
0
Tyckte det smakade oerhört mycket bättre än de proteinpulver på ärta jag testat tidigare. Ger däremot endast en 4 till produkten pga högt saltinnehåll däremot smakar det den väldigt bra.
Smak: Apple Pie 5/5
Till nytta?
4
0
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Snabb leverans
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Returrätt
tom 15 jan
Ärtprotein
179.00
Utmärkt
Baserat på 10861 omdömen
1 dag sedan
jättebra service och lätt att hantera!😊

jättebra service och lätt att hantera!😊

Sameh
1 dag sedan
Supersnabba leveranser och grymt bra…

Supersnabba leveranser och grymt bra produkter!

Christian
1 dag sedan
Mycket nöjd kund.

Mycket nöjd kund.

Gunhild
1 dag sedan
Snabbt och smidigt.

Snabbt och smidigt.

Lina Nielsen Bergsten
1 dag sedan
Super snabb leverans!!!

Super snabb leverans!!!

Benny
1 dag sedan
Toppen!

Toppen! Rekommenderar!

Larissa Bastos
2 dagar sedan
Alltid lika nöjd med mina köp

Alltid lika nöjd med mina köp! 👌🏻 Enkelt, smidigt och bra pris !

Madelene Bylin
2 dagar sedan
Blixtsnabb leverans enligt beställning…

Blixtsnabb leverans enligt beställning 👍

Mats
2 dagar sedan
Bra priser, bra veganutbud, snabb leverans

Bra priser, stort veganutbud och snabbast leverans av alla butiker! Bästa butiken! Jag återkommer alltid pga detta.

Michael S
2 dagar sedan
Bästa företaget och snabbast leverans

Bästa företaget och snabbast leverans

johan helmersson
2 dagar sedan
Snabb leverans o enkelt att handla på…

Snabb leverans o enkelt att handla på nätet.

Monica Olsson
3 dagar sedan
Snabb leverans.

Snabb leverans, bra kvalitet till bra pris.

Kristin
Ny kund?