Fri frakt från 499 kr
Beställningar före 14 skickas samma vardag
Trustpilot 4,6 / 5
Snabb leverans 
-11%

Body Science L-teanin 200, 2 st

Storlek: 90 V Caps x 2
Teanin-tillskott med naturligt l-teanin i små och lättsvalda kapslar. Aminosyran som finns i höga nivåer i grönt te och som visat sig ha lugnande och rogivande effekt.
229:-
258:-
+
I webblager: 1-3 dagars leveranstid Ej i lager
Se butikslager & reservera i butik
  • Beskrivning
  • Innehåll

Beskrivning

L-teanin 200 mg

Högdoserat kosttillskott med den unika och mångsidiga aminosyran teanin.

  • 200 mg naturligt l-teanin per kapsel. 
  • Lättsvalda kapslar.
  • 100 % vegansk.
  • Producerad i Sverige.

Teanin är en aminosyra som finns i tebuskens blad och särskilt hög halt finns i grönt te (Camellia sinensis). Till skillnad från många andra aminosyror är inte teanin en så kallad proteinbyggande aminosyror, som exempelvis leucin, lysin, tryptofan med mera. Den är således inte nödvändig för att kroppen ska fungera normalt. Studier visar att l-theanin stimularar produktionen av alfavågor i hjärnan – den typ av hjärnvågor som dominerar när vi känner oss lugna och avslappnade men är i ett vaket tillstånd. Forskning visar att det även verkar kunna öka koncentrationsförmågan samt bidra till förbättrad inlärningsförmåga. Orsaken till detta tros vara teaninets strukturella likheter med glutamat vilket tillåter det att binda till samma receptorer i hjärnan. Att det på så vis stimulerar nivåerna av GABA, serotonin och dopamin – några av de viktigaste signalsubstanserna som påverkar vår sömn, humör och välmående.

Teanin är en mångsidig aminosyra och återfinns i allt från sömntillskott, nootropics och kosttillskott mot stress och avkoppling till uppiggande PWOs, energidrycker och kosttillskott för ökad skärpa, koncentration och inlärning.

Nyckeln till teaninets stora användningsområde och olika effekt, som vid första anblick kan kännas motsägelsefullt, beror på när på dygnet det intas och med vad samt hur mycket. Att använda sig av ett teanintillskott på dagen kan vara ett bra sätt att slappna av och bli lugn inför stressande moment, utan att du blir trött eller att din förmåga att fokusera försämras. Används det istället på kvällen hjälper det kroppen av varva ner inför natten, vilket underlättar insomningen och förbättrar chanserna till en god nattsömn. 

Genom att använda Body Science Theanine två gånger dagligen, exempelvis mitt på dagen och inför natten, kan du ta del av teaninets fulla potential.

Grönt te – en naturlig källa för teanin

Grönt te är en populär dryck som dricks över hela världen och som sedan lång tid tillbaka är känt för sina lugnande och avslappnande egenskaper. Det är just den höga halten l-teanin som ger dessa unika egenskaper. Att grönt te innehåller mer teanin än andra tesorter beror på att man låter tebladen upphettas istället för att oxideras direkt efter skördning. På så vis bevaras tebladens naturligt höga innehåll av l-teanin, vilket även ger grönt te dess karaktäristiska smak.

Trots att grönt te har druckits i flera tusen år var det faktiskt inte förrän 1949 som den unika aminosyran teanin upptäcktes av japanska forskare. Året därpå lyckades man för första gången isolera ämnet ur teblad och sedan dess har flertalet studier utförts på ämnet. Man har bland annat fastslagit teanin som en säker aminosyra att inta utan några biverkningar. Forskning visar en stark koppling mellan l-teanin och förbättrad sömnkvalitet.

Fördelen med kosttillskott

Även om te, speciellt grönt te, fortfarande är det vanligaste viset att få i sig teanin har allt fler fått upp ögonen för teanin-tillskott. Kosttillskott må inte vara lika gott som en kopp te, men det erbjuder istället ett betydligt mer smidigt och effektivt sätt att få i sig en exakt dos l-teanin. I majoriteten av alla de studier som har påvisat positiva hälsoeffekter med bland annat förbättrad sömnkvalitet har doseringen av teanin legat på 200 mg. För att få i sig den dosen med hjälp av grönt te skulle man behöva dricka 4 till 5 koppar. Att inta den mängden vätska precis innan läggdags hade inte direkt främjat god sömn och man har även sett ett samband av höga doser av grönt te och leverskador. Att använda sig av ett kosttillskott med teanin är inte bara smidigare utan även ett säkrare val för att främja god sömn.

Olika typer av teanin

Alla aminosyror, med undantag för glycin, är så kallade stereoisomers och är strukturellt en spegelbild av varandra – precis som våra händer. Förenklat kan man säga att de delas in i två former och att skillnaden är att de vrider planpolariserat ljus åt olika håll, det vill säga åt vänster eller åt höger. När ljuset vrids åt vänster kallas det för levoroterande och betecknas då med L- innan namnet på aminosyran. När ljuset vrids åt höger kallas det dextroroterande och får då beteckningen D- istället.

Allt protein i den mänskliga kroppen är uppbyggt uteslutande av vänstervridna aminosyror, det vill säga l-formen. Detsamma gäller för nästan alla naturligt förekommande aminosyror. Tidigare trodde man att d-isomers endast existerade som syntetiskt framställda aminosyror och att det inte existerade i naturen, men på senare tid har man upptäckt att d-formen är naturligt förekommande också. Rent generellt kan man säga att l-formen är mer stabil och har ett högre biologiskt värde och upptag i kroppen än d-formen.

I alla de studier man har gjort på ämnet och kunnat visat positiva hälsoeffekter som bland annat förbättrad sömnkvalitet är det just l-teanin de har använt – och i de flesta fall även en dos på 200 mg teanin. Precis samma form och dos som Body Science Theanine innehåller.

L-teanin och koffein

Koffein, som även det finns i vissa tesorter, är en av världens mest konsumerade stimulerande medel - så kallad stimulant. Koffein gör oss pigga och alerta, men kan även ge bieffekter såsom skakningar, svettningar och ökad nervositet. Eftersom teanin har en avslappnande och lugnande effekt, utan att orsaka dåsighet, har man länge kombinerat koffein och teanin tillsammans för att eliminera koffeinets biverkningar.

Studier har visat att teanin minskar koffeinets negativa effekter samtidigt som kombinationen har en synergisk effekt ihop som främjar ökad vakenhet, fokus och reaktionstid. Aminosyran l-teanin hjälper dessutom till att förbättra minne och koncentration, vilket gör det extra intressant att använda sig av vid studier. 

Detta har gjort kombinationen av teanin och koffein till en populär kombo i PWOs och kosttillskott för ökad fokus och koncentration.

Artnr: SKU252981
Tillverkare: Body Science
EAN:

Innehåll

Body Science Theanine

Kosttillskott.
Antal: 90 vegetabiliska kapslar (90 doseringar).
Doseringsstorlek: 1 kapsel.

Användning: Intag 1 kapsel före sänggående.

Ingredienser: L-teanin, fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).

OBS: Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till varierad kost. Förvaras torrt och oåtkomligt för barn. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Bäst före utgången av: Se stämpel bredvid streckkod.

Förvaringsanvisning: Förvaras i orginalförpackning i rumstemperatur.

Innehåll per kapsel:
L-teanin 200 mg
 
Läs mer

Recensioner

Det finns inga kommentarer att läsa än..
Fri faktura
14 dagar
Fri frakt
från 499 kr
Trustpilot
4,6 / 5
Snabb leverans
1-3 dagars leveranstid
Returrätt
30 dagars returrätt
L-teanin 200, 2 st
229.00
Utmärkt
Baserat på 11384 omdömen
6 timmar sedan
Jag ger 5 för produkterna

Jag ger 5 för produkterna

Eila Lindblom
8 timmar sedan
Produkten funkar bra,min son gillar…

Produkten funkar bra,min son gillar den👊

Anders Johansson
11 timmar sedan
Bra priser och otroligt snabb leverans

Bra priser och otroligt snabb leverans

Oliver Hess
11 timmar sedan
Snabb o bra lev !

Snabb o bra lev !

Peter
12 timmar sedan
Jag fick beställningen i tid

Jag fick beställningen i tid. Varan som köpte jag gav mig huvudvärk, vanligtvis sover jag bra men med just den kapsel är jag vaken mer än som ska man vara vaken per dygn. Inget resultat av fett förbränningen än. Jag tar bara en kapsel på morgonen, mer vill jag inte annars måste vara vaken dygnet runt. Jag vill gärna skriva igen om det händer något mer.

Ashraf R.
13 timmar sedan
Perfekt

Perfekt. Mycket snabb leverans. Pålitliga

johanna åhs
18 timmar sedan
Perfekt på alla sätt

Perfekt på alla sätt

Max
1 dag sedan
Spännande paket med mycket fina…

Spännande paket med mycket fina produkter

Cecilia Juhlin
1 dag sedan
Snabb leverans och bra produkt

Snabb leverans och bra produkt

Pär
1 dag sedan
Allt klockrent!

Riktigt bra grejer, leverans tog typ 10 timmar när det var rea!

Josef Bellman
1 dag sedan
Supernöjd med alla träningskläder jag…

Supernöjd med alla träningskläder jag köpt på MM sport. Bra kvalité, bekväma, snygga och till bra pris👍🏻

Maria
1 dag sedan
Snabbt och smidigt att beställa och få…

Snabbt och smidigt att beställa och få varan

Cristina
Ny kund?